• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft gratie verleend aan zijn veroordeelde pleegzoon Romano M. Dat meldt de Volkskrant vandaag. In Suriname is grote beroering ontstaan over de beslissing van Bouterse.

Romano M. zat een straf van vijftien jaar uit wegens doodslag, beroving en het gooien van een handgranaat naar de woning van de Nederlandse ambassadeur Ruud Treffers.

Rechtsgevoel
Het is voor zover bekend de eerste keer dat een president een roofmoordenaar gratie verleent. “Dit is in strijd met het rechtsgevoel van alle Surinamers’, zegt oud-minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi tegenover de krant. “Personen die zo’n zwaar delict hebben gepleegd, horen geen gratie te krijgen.”

Vriendjespolitiek
Volgens de staf van Bouterse is er geen sprake van vriendjespolitiek. Voor de gratie zouden ‘sterke juridische argumenten zijn’. Parlemenslid Winston Jessurun zegt in een reactie tegen de Volkskrant: ”Dit toont opnieuw aan met wie we van doen hebben als president. De president mag gratie verlenen. Maar hij stelt nu zijn pleegzoon in vrijheid die een burger in koelen bloede doodschoot.”.

9 reacties op “Bouterse geeft pleegzoon gratie”

 1. Bouterse met zijn aanhang zijn gewoon harde criminelen !!!
  En zijn daardoor voor een groot aantal mensen van Curacao het grote voorbeeld.
  De grote verstandige meerderheid van Curacao, zal er in de toekomst voor moeten zorgen dat de criminele minderheid het niet meer voor het zeggen heeft !!!
  Anders wordt dit eiland een ouderwets piratennest!!
  En daar is maar een remedie voor: ,,en dat is uitroken die handel ,,!!

 2. Peter van den Dungen, laten we elkaar nu niet voor de gek houden als het gaat om de intelligentie van het Curacaose volk. Kijk eens welk incompetent zootje politici zij in de regering hebben gekozen. Kijk hoe zij zich gedragen in het verkeer. Kijk naar de criminaliteitscijfers. Kijk naar alle gebroken families waar kinderen opgroeien zonder vader en de overgebleven moeder allesbehalve een voorbeeld voor haar kinderen is, omdat ze liever de nieuwste Blackberry heeft dan fatsoenlijke kleren koopt voor haar kinderen.
  Fijne jaarwisseling, en ik zie u maandagmorgen bij Kooyman als we beiden een nieuwe brievenbus gaan aanschaffen.

 3. “waardoor hij zijn eigen broek niet hoog kan houden”

  Haha, onbedoeld geef je daar een mooie verklaring voor de laatste mode.

 4. “om het woord nepotisme niet te gebruiken dat voor veel Curacaoenaars te moeillijk is”.
  Er gaat ook geen dag voorbij dat dat er niet neerbuigend gesproken wordt over de Curaçaoënaar. Maar om nou in de politiek te gaan of het geluk in Friesland te zoeken is een brug te ver. Dus is het dagelijks geklaag hier een nationale sport geworden.

  Overigens is er geen enkel bewijs dat Curaçao net als Suriname wordt, behalve een enkel koloniale onderbuik gevoelens, dat de negroïde mens in het algemeen de intelligentie van een druif heeft, waardoor hij zijn eigen broek niet hoog kan houden.

 5. De gelijkenis tussen Curacao (Schotte) en Suriname (Bouterse) is treffend, pure vriendjespolitiek (om het woord nepotisme niet te gebruiken dat voor veel Curacaoenaars te moeillijk is).

  En wat Suriname na de onafhankelijkheid in 1975 overkwam staat Curacao ook te wachten als ze de weg van onafhankelijkheid kiezen: volledige devaluatie van de gulden, instorting van de economie en een totale corruptie in de politiek. Wat dat laatste betreft is Curacao nu overigens al verder dan Suriname voor de onafhankelijkheid.

 6. Na alle commotie vanuit Surinaamse kant de afgelopen week omdat de regering het Sinterklaasfeest wettelijk wil gaan verbieden komt Bouterse himself plotseling met zijn Sinterklaas variant en verleend zijn pleegzoon, die voor moord veroordeeld is, gratie. En ook deze actie wordt wettelijk vastgelegd.
  Dus volgend jaar Bouterse als Sint en zijn pleegzoon als zwarte piet, geassisteerd door wat was het ook alweer ? Bouva (lijkt op boef) of zoiets. Alle discriminerende problemen opgelost.

 7. Idd Clown,tijdens de regering met FOL…..wie zaten er nog meer in die regering?????????Van die regering zijn we in ieder geval af

 8. Mooi voorbeeld voor de toekomst,Hier

 9. Deze kant gaan we ook op op Curacao.. Hadden we al een beetje tijdens de FOL regering.