CURAÇAO – In Afghanistan is een gruwelijke video opgedoken van een vijftienjarig meisje dat maandenlang is gemarteld door haar schoonfamilie. Sahar Gul was op haar veertiende getrouwd met een 30-jarige man uit de centraal gelegen provincie Baghlan, op aandringen van haar familie.

Haar echtgenoot, zijn ouders en enkele andere familieleden wilden de tiener laten werken als prostituee. Gul weigerde dit waarop zij vervolgens in een kelder werd opgesloten en een reeks van martelingen begon.

Meer dood dan levend
De schoonfamilie trok met tangen Guls nagels uit haar vingers. Plukken haar werden uit haar hoofd getrokken en de familie verwijderde ook stukken vlees uit haar lichaam. De familie van het meisje schakelde de politie in nadat ze maandenlang niets van haar hadden gehoord. Agenten vonden de vijftienjarige deze week meer dood dan levend in de kelder.

Video
Het meisje werd overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is een video opgenomen, die laat zien hoe slecht ze er aan toe is. Gul zit ernstig gewond in een rolstoel en legt een belastende verklaring af over haar belagers. Enkele verdachten zijn gearresteerd, maar haar echtgenoot is nog voortvluchtig. Het drama van de tiener toont volgens mensenrechtenorganisaties aan hoe slecht het nog altijd is gesteld met de vrouwenrechten in delen van Afghanistan.

© ANP, alle rechten voorbehouden

 

6 reacties op “Afghaans meisje maandenlang gemarteld”

 1. @ Evelien. 1. misschien is er geen behoefte voor Curacaoenaars om te reageren na al die gevallen van mishandeling, moord, familiedrama’s, marteling en kindermisbruik die in Nederland plaatsvinden en waarvan verreweg het leeuwendeel van daders autochtone Nederlanders zijn.
  2. Bedenk bovendien dat zeker 90 % van de Curacaoenaars geen nederlandstalige kranten lezen.
  3. Ik ben van mening dat Curacaoenaars niet verplicht zijn om ook maar ‘iets’ aan de Nederlanders/makambas te bewijzen.

  Ik weet niet of je het door hebt, maar dit is een Curacaos forum en Jan stelde een zeer eenvoudige en fatsoenlijke vraag, die op dezelfde wijze werd beantwoord, waarmee de kous af kon zijn. Dan komt ene Evelien met goede voornemens om vooral niet inhoudelijk op de vraag in te gaan maar om er allerlei flauwekul bij te halen, die er niets mee te maken heeft en waar niermand wat mee kan. Ik heb een paar dingen uit je verhaal gehaald, maar eigenlijk had ik een copy/paste van alles kunnen maken.
  1. Wat een flauwekul
  2. Dan kunnen het AD en Amigoe wel opdoeken dus is een leugen
  3. zie 1, heeft Jan ook niet gevraagd

 2. @Jan, misschien is er geen behoefte voor Curacaoenaars om te reageren na al die gevallen van mishandeling, moord, familiedrama’s, marteling en kindermisbruik die in Nederland plaatsvinden en waarvan verreweg het leeuwendeel van daders autochtone Nederlanders zijn. Dus buiten de zaken van de allochtonen. Of dacht je soms dat de 170+ moorden die jaarlijks in Nederland aan de orde zijn gepleegt worden door Antillianen of andere allochtonen?
  Waarom is het voor ons belangrijk om op een geval in Afghanistan te reageren? Bedenk bovendien dat zeker 90 % van de Curacaoenaars geen nederlandstalige kranten lezen. En als dat al niet genoeg is, houd er ook rekening mee dat het nederlands door het gros van de Curacaoenaars als vreemde taal beschouwt wordt, ondanks dat het 1 van de officiele talen is op ons dushi Isla di Kórsou.(althans, officieel voor spek en bonen 😆 )
  Ik ben van mening dat Curacaoenaars niet verplicht zijn om ook maar ‘iets’ aan de Nederlanders/makambas te bewijzen. Begrijp je Jantje? We hoeven jou helemaal niks te bewijzen. En houd op met projecteren van je eigen Hollandse ellende op Curacaoenaars, denk maar eens aan het comazuipen van 10 tot 18jarige Nederlandse jongeren, een groot probleem, made in Holland.

 3. Zorro,

  Helaas heb je hier een punt.!!

  Maar….. je hier achter blijven verschuilen, door het proberen weg te moffelen en onder het kleed te schuiven en dit probleem niet te durven benoemen , zegt genoeg van de Curacao,se mentaliteit denk ik.!!

 4. @ Jan. Volgens mij is niemand onder de indruk, omdat we dat hier ook kennen in een of andere vorm genaamd kindermishandeling.

 5. Inderdaad “Monk(ey) no see” is naast domino favoriete spelletje op deze klip!
  IKKE IKKE IKKE en de rest kan STIKKE!
  Thats life of YU’s.

 6. Wat mij erg opvalt dat bij dit soort nieuws , er nooit enig afwijzend commentaar door mensen van Curacao wordt geleverd !!
  Laat staan dat er enige vorm van ,,Compassion,, wordt gegeven voor het slachtoffer!!
  Waarschijnlijk is het voor de meeste mensen ,,een ver van m,n bed show,, want sociale gevoelens tonen, leveren hier geen ene moer op , dus daarom totaal niet interessant voor Curacao !!

  Lekker zuipen, hoeren en snoeren met z,n allen tot je nek kraakt!!
  Want daar behoren we met ons eilandje tot de top-10 van de wereld.

  ,,Bon anja nobo,