• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De brandweer van Bonaire heeft dinsdag tijdens een verscherpte controle 15.000 stuks afgekeurd vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd ontdekt na een tip en werd aangetroffen bij het lossen van containers op de centrale opslaglocatie van Bonaire.

Het vuurwerk van het merk Voodoo Platinium VD-002 bevat gevaarlijk flitspoeder en heeft een te korte ontstekingslont. Door de brandweer is het vuurwerk ter plaatse nogmaals getest. Na een zeer korte ontsteking volgde een hevige ontploffing.

Levensgevaarlijk
De brandweer heeft na het testen vastgesteld dat het gebruik van dit vuurwerk voor burgers levensgevaarlijk is. Voor de autoriteiten was dit reden genoeg om het vuurwerk onmiddellijk te vernietigen. Ook het gebruik van ander professioneel vuurwerk door niet gecertificeerde bedrijven of personen wordt afgeraden.

Waarschuwing
Consumenten worden gewaarschuwd om extra voorzichtig om te gaan met vuurwerk van het merk Voodoo Cracker VD-001 en Crazy Bang dat op Bonaire nog in omloop is. Onveilig gebruik van dit professioneel vuurwerk, dat in Nederland verboden is, kan ernstige gevolgen hebben.

Extra controles
Naast een vuurwerkcampagne voert de brandweer samen met de Polis Ambiental (milieupolitie) en de Vliegende Brigade Vuurwerk van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu dit jaar extra controles uit op de opslag, verkoop en transport van vuurwerk. De bevindingen van de inspecties moeten in 2012 leiden tot een gezamenlijk uit te voeren verbeteringsplan om de veiligheid van het gebruik en opslag van vuurwerk te waarborgen.

2 reacties op “Brandweer legt beslag op vuurwerk”

  1. Lijkt Osepa wel, weer een skinhead…..

  2. strakke foto hout de dief !!