• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Huisarts Radha Raghosing gaat zich inzetten voor nog betere communicatie tussen artsen en specia- listen in Caribisch Nederland, Colombia en Guadeloupe. Raghosing zal hen ook begeleiden bij uitzendingen van Sint Maarten Medical Center naar ziekenhuizen van de buureilanden- en landen.

“Vanwege haar brede ervaring en grote kennis hebben wij haar enige tijd terug gevraagd om te helpen de communicatie en verwijzingen tussen de artsen in de diverse landen verder te stroomlijnen”, vertelt Rob Sardeman van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Begeleiding
Raghosing gaat per 1 januari artsen en specialisten onder andere voorzien van begeleiding, hulp en advies, zodat de juiste procedures bij uitzending worden gevolgd. Ook zal zij hen begeleiden, hulp en toezicht bieden op het doorsturen van dossiers van patiënten die worden uitgezonden.

Betere communicatie
Directeur Paul Schats van de zorgstichting op Sint Eustatius is blij met de benoeming van dokter Raghosing. “Het is een goede zaak dat zij is benoemd, omdat het de communicatie tussen de specialisten van het Sint Maarten Medical Center en die in Guadeloupe en Colombia zal verbeteren. Ook de communicatie tussen de diverse zorginstellingen zal hierdoor verder verbeteren, wat ten goede zal komen aan de patiënten.”

Radha Raghosing
Dokter Radha Raghosing is huisarts op Sint Maarten. Eerder werkte zij onder meer acht jaar in het ziekenhuis op Sint Maarten. De huisarts maakte deel uit van de delegatie die vorige week diverse instellingen heeft bezocht in Medellin, Colombia en Guadeloupe.

www.versgeperst.com