• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Noord-Korea heeft vandaag massaal afscheid genomen van de overleden dictator Kim Jong-il. De kist van de overleden leider werd over een besneeuwd plein van het Kumsusan Paleis der Herdenking in Pyongyang, gereden op het dak van een auto.

De zoon van de dictator, Kim Jong-un, liep samen met andere hoge functionarissen naast de auto. De rouwstoet werd omgeven door militairen.

Geen buitenlands bezoek
Voor de uitvaart waren geen officiële buitenlandse delegaties uitgenodigd. Kim Jong-il lag al enige dagen in een glazen kist opgebaard in het herdenkingspaleis in de hoofdstad. Over het precieze verloop van de ceremonie is vooraf weinig bekendgemaakt. De uitvaart lijkt op het afscheid van Kim Il-sung, de vader van Kim Jong-il, die in 1994 stierf. Vermoedelijk zullen honderdduizenden Noord-Koreanen zich in de straten van Pyongyang verzamelen voor het afscheid.

Opvolger
Aan de officiële rouw komt donderdag een einde met een landelijke herdenkingsdienst.
Kim Jong-il overleed volgens staatsmedia op 17 december op 69-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De opvolger van de Leider is zijn zoon Kim Jong-un, die door de staatsmedia wordt geprezen als de Grote Opvolger.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Koreanen nemen afscheid van Kim Jong-il”

  1. Van zo’n vertrek kan Schotte alleen dromen. Ik verwacht 2 maanden carnaval als hij vertrekt, als het even kan samen met Stella van ChagRijn en die belachelijke huisfotograaf.

  2. @ Clown. Dat zijn klonen van Kim Jong-Il en zijn bang, dat we dan ook afscheid van hun moeten nemen.

  3. Was er geen delegatie van Curacao aanwezig? Schotte, Asjes, Wiels en Monk samen? (en een groot gevolg)