CURAÇAO – Het eind van het jaar is tradioneel een periode van festiviteiten en brengt veel commerciële activiteiten en beweging van mensen en verkeer met zich mee. Om deze feestdagen zo veilig en rustig mogelijk te laten verlopen geeft de politie enkele tips mee aan iedereen.

Allereerst geeft de politie als tip mee om waakzaamheid en rustig het verkeer in te gaan. “Maak gebruik van de openbare wegen op een verantwoordelijke manier. Gebruik geen alcohol als je nog moet rijden of laat iemand anders rijden als je wel alcohol wil drinken. Dit is voor je eigen bescherming, en van eventuele passagiers en andere deelnemers aan het verkeer”, aldus het politiekorps.

Enkele tips voor oud en nieuw
– Automobilisten die gaan kijken naar vuurwerk of pagara shows, moeten hun voertuig op een verantwoorde manier parkeren. Het is niet toegestaan om te parkeren op het voetpad, middenberm of op enig manier die het verkeer verstoort. Het is niet toegestaan om stil te staan op de Julianabrug.
– Volg opdrachten van de autoriteiten meteen op.
– Wees alert. Let extra op je bezittingen als je tas en portemonnee wanneer je boodschappen gaat doen of op plekken met een toeloop van mensen, om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van diefstal.
– In deze week van vuurwerk, gaat een oproep uit naar een ieder om voorzorgsmaatregelen te nemen en met zorg om te gaan met vuurwerk (bij verkoop, aankoop, vervoer) en bij het afsteken.
– Laat kinderen niet zonder toezicht van ouder(s) of een volwassene vuurwerk afsteken of beter nog laat een volwassene het afsteken.

www.versgeperst.com