• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Alex Rosaria van Partido PAIS deelt vandaag zijn boodschap voor het nieuwe jaar.

Een nieuw jaar brengt vreugde omdat het verwachtingen schept voor nieuwe mogelijkheden. Wat we het meest nodig hebben in 2012 is hoop. Hoop dat er echt wordt gewerkt aan het algemeen belang om onze kinderen een beter Curaçao te kunnen overhandigen dan wij van onze ouders hebben gekregen.

De hoop dat Curaçao weer veel groter kan zijn dan de geografische omvang. Het Curaçao dat aan de Spanjaarden die ons een waardeloos eiland noemden, heeft bewezen dat zij het bij het verkeerde eind hadden. Het Curaçao dat meer exporteerde dan importeerde, het Curaçao dat met haar haven heeft gemaakt dat het eerste stoomschip dat de Atlantische oceaan overstak genaamd was De Curaçao. En tot slot het Curaçao dat offshore heeft uitgevonden en de beste scholen in de regio had.

Ondanks deze goede wensen, kunnen wij de ogen niet sluiten voor de enorme uitdaging voor ons. Ons onderwijs laat veel te wensen over en produceert een grote hoeveelheid ‘dropouts’. Een te grote groep landgenoten zit zonder werk niet omdat er geen werkgelegenheid is maar vooral omdat wij niet hebben geïnvesteerd om hen de instrumenten te geven die zij nodig hebben om werk te vinden en te houden.

Onze economie is achteruit gegaan samen met de sociale voorwaarden die het voor onze mensen mogelijk maken om een leven van kwaliteit te leiden. Daarnaast zijn de wereldsituatie van voeding, klimaatsverandering en onzekerheid over het herstel van de wereldeconomie, ook aandachtpunten.

Wat de situatie erger maakt is de keus van de Regering om bovengenoemde zaken niet aan te pakken. Het kabinet heeft aangetoond een gijzelaar te zijn van de grote financiers van de politieke campagne. Alle inzet gaat tot nu toe naar het tegemoetkomen aan de financiers: zij hebben overal sleutelposities gekregen; Staten heeft een belastingsysteem aangenomen om het te bevoorrechten; en alle inzet is gericht om door te dringen in onder meer de energiesector, gokwereld, Centrale Bank, haven en Hoofd Kiesraad.

Er is niets gedaan om de pijnen van het volk aan te pakken. Bovendien heeft Kabinet Schotte gelogen dat zijn minister gescreend waren, gelogen dat het boeven zou opsluiten en gelogen dat zij de consensuswetten zouden veranderen. De vraag is dus: Ben jij er op vooruit gegaan in 2011 met de veranderingen die Kabinet Schotte heeft gebracht?

Naast alle tegenslagen zijn wij er van overtuigd dat net als onze voorouder nooit hebben opgegeven wanneer zij werden geconfronteerd met problemen, wij vandaag strijdvaardigheid moeten tonen. Bij het begin van een nieuw hoofdstuk in ons land, hebben onze kinderen het volste vertrouwen dat onze generatie de ruwe zee voor ons zal overwinnen. Om een Curaçao van hoop te creëren moeten wij ons realiseren dat ieder van ons, dus niet alleen de overheid, zijn verantwoordelijkheid moet nemen om als individu en als land ons potientieel te ontketenen.

Dit is net wat PAIS motiveert om ondanks wij niet in het Parlement zitten, door te gaan met een sterke oppositie te voeren en punten te brengen die zinnig zijn. Het volk kan blijven rekenen dat Partido PAIS in 2012 door zal gaan met de stem van duizenden mensen te zijn die om een of andere reden niet in de publiciteit komen maar die een behoorlijk bestuur en bestuurders wensen.

9 reacties op “Ingezonden: Hoop in 2012”

 1. Rosaria is altijd een independista geweest en mede daarom bij de PNP weggegaan.

 2. Beste Alex Rosario, klopt het dat je Curacao uiteindelijk onafhankelijk wilt maken? Dus helemaal los uit het koninkrijksverband?

 3. @ Jan. Even een nuancering aanbrengen. De diverse buitenparlementaire splintergroepen moeten bij elkaar komen en naar Forti optrekken. Als dan 4000 burgers geen indruk maken op deze regering dan moeten het er 15000 worden. Het moet mogelijkheid om dat bij elkaar te brengen. Politiek ligt dat heel anders. Wat jij stelt is pas mogelijk als de stemmers meewerken en die hebben helaas de huidige regering mogelijk gemaakt. Gezien de vele spijtoptanten ben ik positief gestemd voor de eerstvolgende verkiezingen. Kamervoorzitter Gerti Verbeek pleitte voor meer diversiteit in de Tweede Kamer als afspiegeling van de samenleving. Hoe is het mogelijk, dat op dit eiland alleen volksvertegenwoordigers uit het boevengilde bij elkaar zijn geraapt om samen gemene zaak te maken.

 4. Zorro,
  Misschien is dit dan wel een splintergroep in uw visie ??
  Maar met een aantal van deze splintergroepen bij elkaar met deze kwaliteitsnorm , kun je eindelijk eens een keer proberen om op curacao een volwassen regeringscoalitie te vormen, die op een geciviliseerde en effective wijze het een ander in praktijk kan en weet te brengen.

 5. Ik weet het niet, hoor, maar het lijkt alsof iemand in mijn oor fluistert, dat ik de 1 miljoen in de Landsloterij heb gewonnen. Mooie woorden daar niet van maar waar is de realiteit? Nog een splintergroep, die niet eens het aantal stemmen heeft gehaald dat de Groep van 40 aan mensen op de been bracht. Een populistisch geurtje meen ik wel waar te nemen en inderdaad het is hier elke dag verkiezingstijd.

 6. Helemaal mee eens met de artikel van dhr. Rosaria.

  Máár ….

  … ik baal d’r nu echt van om elke keer weer te horen dat deze regime een gijzelaar is van de politieke campagne financiërs! De MFK/PS/MAN clan heeft, zonder enig scrupules, bewust, deze lugubere plan bedacht en getekend, met flinke volle handdrukken van z’n sponsors. Deze clan heeft sinds enkele jaren geleden al, systematisch (in de oppositie), de pastechi’s zitten bakken voor hun politieke aalmoezeniers.

  Dus néé, mr. Rosaria, de MFK/PS/MAN clan is geen gijzelaar, maar een duidelijke, bewuste ontvoerder die bezig is met een grootschalig diefstal á la Great Train Robbery, om hoe dan ook, al is het ten koste van het volk, machtig en rijk te worden.

  De gijzelaars zijn wij … het volk!

 7. Het is altijd verkiezingstijd op Curacao.

 8. Lees het boek van de heer Baselmans wat gratis te downloaden is via: http://johnbaselmans.com/Downloads/Books/Maffia_eiland_download.pdf

 9. Volkomen met Dhr. Rosaria eens.