• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Venezuela is het gevaarlijkste land in Latijns-Amerika. Dit jaar zijn er al 19.336 mensen vermoord, 53 per dag. Dat is een nieuw record, meldde een Venezolaanse misdaadwaakhond vandaag. Volgens de Venezolaanse Misdaadwaarnemers (OVV) blijven de meeste moorden onbestraft.

“Er is geen reden om niet te moorden”, zegt OVV-directeur Roberto Briceño-León. Het moordcijfer betekent dat dit jaar 67 op elke 100.000 Venezolanen zijn vermoord. Venezuela laat Colombia en Mexico daarmee ver achter zich. In Colombia lieten 32 mensen per 100.000 inwoners door geweld het leven. Mexico, dat gebukt gaat onder een strijd tussen drugskartels en de overheid, kende veertien moorden per 100.000 burgers.

© ANP, alle rechten voorbehouden

9 reacties op “Venezuela breekt moordrecord”

 1. Blijven we Venezuela verheerlijken?
  Is dit het ware communisme?
  PS, wat zeg je? Ik hoor je niet…..

 2. Gelukkig dat onze regering onderdeel wil worden van dit vredenlievend land.. Handig als de ferry straks is van Venezuela en Curacao.. kunnen ze hier makkelijker komen..

 3. Wacht even… is dat cijfer inclusief of exclusief de hoogwaardigheidsbekleders die door de Amerikanen zijn vermoord doordat ze geinfecteerd zijn met kanker?

 4. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

 5. @Anglo, Kadé heeft net verklaard dat hij persoonlijk zal zorgen voor onze veiligheid en nu bekruipt mij toch een gevoel van onbehagen, how come ?

 6. Als we het over Latijns Amerika hebben denk ik dat Mexico niet ver verwijderd is van Venezuela. Maar er zijn veel landen in Afrika die deze aantallen regelmatig overschrijden en dat wordt dan gedaan door de officiële amchthebbers met hun officiële legers. Zag verleden week een documentaire over Mobutu, Kabila, Idi Amin, Prince Taylor en nog zo’n stelletje moordenaars. Ja dan kunnen wij hier toch wel die paar pistolleros aan Kadé overlaten, die maakt daar korte metten mee als ik zijn uitspraken zo af en toe zou kunnen geloven.

 7. @Makayu, had je afsluiting niet “NOS TAMBE POR” moeten zijn en afsluiten met een uitroepteken !

 8. zo een dictator werkt toch echt de misdaad in de hand.
  Wiels wil graag hier de dictator uit gaan hangen.
  dus als dat gebeurt weten we wat er te wachten staat.
  alhoewel de misdaad nu al de spuigaten uitloopt.

 9. Boodschap voor alle Chavez-aanhangers;
  Hopi bon resultaat (;p) en gezien de laatste cijfers van Curacao gaan we hier dezelfde richting uit als “grote broer” Venezuela.
  NOS MES POR, tog??????????????