• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten heeft gisteravond de aangepaste Begroting 2012 aangenomen. De twaalf stemmen voor de begroting komen van de partijen MFK, Pueblo Soberano, MAN en Anthony Godett (FOL), de acht stemmen tegen kwamen van oppositiepartijen PAR en PNP.

De Staten gingen ook unaniem akkoord met een motie van Pueblo Soberano om het pensioen, voor mensen die geen aanvullend pensioen hebben, te verhogen naar duizend gulden.

Groenten en fruit
De coalitiepartij diende vorige week ook twee amendementen (voorstel tot wetswijziging) in. Eén amendement pleitte voor de afschaffing van invoerrechten en OB op groenten en fruit. Maar Pueblo Soberano trok dit amendement in, toen premier Gerrit Schotte gisteren bekendmaakte dat de invoerrechten en OB op tien vruchten en groenten per 1 januari opgeheven worden.

80/20-regeling
Daarnaast wilde de partij via een amendement afdwingen dat de 80/20-regeling opgenomen wordt in de begroting. Ook dit amendement heeft zijn vruchten afgeworpen: de tekst van de begroting is aangevuld en het 80/20-initiatief is in de begroting opgenomen.

6 reacties op “Begroting 2012 door de Staten”

 1. ja ja de begroting is aangenomen,

  even kijken de 80-20 % kost dat dan geld? Ik dacht dat het bedoeling was om meer mensen aan het werk te krijgen en ook dat mensen nu werk aan moeten nemen. Of staat er in de begroting omdat de 80-20 regeling van kracht word , zal de regering geld besparen aan uitkeringen zoals onderstand omdat elke YDK niet meer kan zeggen ik heb geen werk.
  Minister van volksgezondheid zal blij zijn omdat daar al te weinig mensen warten voor de gezondheidszorg, schoonmakers, en ook bij de LVV. Nu kunnen de aannemers geen buitenlandse bouwvakkers meer aannemen en ISLA die het aankomende jaar onderhoud gaat doen moet onze lokale vakmensen aannemen.
  Ook bewakers, tuinmannen, bakkers en schoonmakers die nu veelal van buitenlandse afkomst zijn zullen uit het straatbeeld verdwijnen. Zodat we geen Spaans meer horen maar gewoon onze landstalen.
  Nu nog even goed duidelijk wie onder de 80% valt en geen vrijstelling voor vriendjes en familieleden.
  Strenge controle’s op alle bedrijven en hoge boete’s voor die de wet overtreden.
  Gelukkig is al bepaald als je ouders hierr geboren zijn dat je als kind een YDK bent.
  Dus alles wat geen ouders heeft die hier geboren op ons eiland valt onder de 20%.

 2. Waar kan het volk deze begroting lezen? Hoeveel van de begroting gaat op aan dienstreizen. rechtzaken en meer overheidspersoneel?

 3. Deze regering rommel maar door en de bevolking moet in actie komen. Een aangepaste begroting weet jullie wat dat betekend je heb geen control wat inkomen en uitgaven zijn.

 4. HEEEEEEEEEEEEl VEEL geroeptoeter en gebral MAAAAAAAAAAR als uitvoering een zielige vertoning van mieregeneuk om futiele zaken!
  HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOFDLIJNEN bewandelen !!!!!!!
  De Fabeltjes en het gedoe in het groot “Dierenbos” gaat gewoon door.

  SHAME – SHAME -SHAME – SHAME on YU politicians. LAFAARDS!

 5. blaffende honden bijten niet

 6. En ze leefden nog lang en gelukkig met blaaskaak Rozier.