• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren aangekondigd dat de invoerrechten en omzetbelasting (OB) op tien vruchten en groenten worden opgeheven. Het gaat onder meer om meloen, watermeloen, sinaasappels, mandarijnen, bananen, appels en druiven.

Wat groenten betreft gaat het om advocado, selderij, uien, aardappelen, spinazi, tomaten, pompoen en (bak/kook) bananen. De officiële lijst is onderweg. De invoerrechten op snoepgoed worden verhoogd naar 17 procent.

[scribd id=76642797 key=key-8x6qs36270lwuyv1q7u mode=list]

11 reacties op “OB op tien vruchten en groenten opgeheven”

 1. Mensen, geen zorden!!! De Big Mac wordt ook goedkoper, daar zit sla, ui, en tomaat in! 🙂
  Als fat-tax komt dan wordt de Big Mac helaas wel weer de zelfde prijs als 2010/2011 🙁 dus nu snel naar de Mac gaan!

 2. Wat houden mensen toch van zeuren, tis nooit goed he mensen..doen ze dit wordt er niet gejuichd er wordt weer geklaagd, als de zon schijnt dan schijnt de zon, als het regent dan regent het come onnn PEOPLE. POSITIEF Denken he!!

 3. alsof de mensen nu meer groente en fruit gaan eten en minder vaak naar de Mc Donalds etc. gaan ha ha ha laat ons nog eens zo lachen minister El Hakim!!!

 4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GECENSUREERD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Diesel weer 6 cent duurder…

 6. Mag ook eens gezegd worden dat dit een prima inititief is van de regering. Gezonder eten bevordert een gezonder leven en leidt op lange termijn tot minder ziektekosten en heeft dus macro-economisch een positief effect. Negatieve inkomstengevolgen van overheid corrigeren met hogere tax op snoep en vet en zo en circel is rond.
  Maar :Allemaal even de huidige verkoopprijzen noteren. Uitgaande van invoerrechten, OB van groothandel en OB van detailhandel, zou de prijs minimaal 15% goedkoper moeten worden. Wie gaat controleren dat dit niet als extra marge in de zak van de supermarkten verdwijnt?

 7. hahahha je wordt genaaid waar je bij staat. de verhoging van de OB per 1 januari is al in de prijs berekend. En de handelaar zegt gewoon dat aankoop prijzen zijn gestegen i.v.m. olieprijzen, veel of weinig regen, bla bla bla

 8. En gaat de consument daar iets van merken? Deze regering heeft prijsverlagingen beloofd voor energieprijzen, brandstofprijzen, fruit- en groentenprijzen, maar ik heb alleen prijsverhogingen gezien en die waren niet gering. Het zal dezelfde kant wel blijven opgaan en het einde is nog lang niet in zicht. De regeerders zullen er geen kalkoen minder om eten.

 9. waarom niet alle fruit en groente soorten?
  wel een stapje vooruit…ik ben nu 5% minder arm

 10. Op zich prima allemaal. Beter voor het volk.

  Wat ook mooi zou zijn is een fat-tax op alle fastfoodzaken..Gezien de lange rijen zal dit de staatskas zeker “spekken”.

 11. heel bijzonder die met pen gecorrigeerde “2” 😉