• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gevreesde FARC-leider Victor Julio Suárez Rojas had kort voor zijn dood in september 2010 een orkest gevormd waar hij met muzikale leden van de guerilla beweging mee musiceerde en zong. Dat liet het Nederlandse lid van de FARC, Tanja Nijmeijer, weten over haar voormalige commandant.

“Hij leed toen aan suikerziekte”, vertelt Nijmeijer aan de Colombiaanse journalist Jorge Enrique Botero tijdens een interview. Ze sprak met hem over de werken voordat Rojas, ook bekend als Jorge Briceño of Mono Jojoy, omkwam tijdens een hevig bombardement op zijn hoofkwartier.

Orkest
Nijmeijer behoorde kennelijk zelf niet tot de muzikale kern van de uiterst gewelddadige beweging die in de jaren ’60 begon als extreemlinkse guerrillagroep en nu delen van het land terroriseert. “In de avonden wijdde hij zich aan het orkest dat hij enkele weken eerder had gevormd. Het orkest ging zelfs naar zijn kantoor en daar componeerde en leerde ze nieuwe liedjes. Hij luisterde en zong ook. Vanuit mijn schuilplaats hoorde ik hem alle avonden zingen”, aldus Nijmeijer.

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “FARC-leider bleek muzikaal aangelegd”

 1. Wimpiri,

  The difference is, dat de Collumbiaanse hoertjes op Campo geen drugsimperium met geweld overeind willen houden ,waarbij ontelbare onschuldige mensen zonder enige reden worden vemoord.!!

 2. Dus zo heeft de Colombiaanse luchtmacht ze gevonden, gewoon op de valse guerilla muziek afgaan midden in de jungle… Prima initiatief, nu hopen dat zo’n bom op “onze” Tanja valt.

 3. @Jan, ik vind juist dat die Tanja het prima voor elkaar heeft, een stootje een blowtje. Onze paisanos hier gaan voor een betaald stootje naar Campo (Colombiaanse hoertjes) en die moeten dan betalen voor hun eigen blowtje. What the hell is the difference ?

 4. tsha jammer dat johan heesters is overleden anders had tie daar nog een valse noot kunnen zingen !!

 5. Tanja,heeft binnen de FARC een andere kerntaak!!
  Zij verzorgd als bush- matras….,, de jungle- love,, en laat ze voor het zingen de kerk uit gaan.!!

 6. Heeft Monk toch zijn kans, om zijn muzikale talenten te tonen, gemist.

 7. En er was een plaatsje in het orkest vrij, waarnaar Monky heeft gesolliciteerd. Een valse noot.