CURAÇAO – De groep professionals, deskundigen en ministers die onlangs voor een werkbezoek naar Medellín zijn geweest, is bijeengekomen om te praten over de resultaten van het bezoek. Het viel de bezoekers op dat Medellín erin geslaagd is om synergie te creeëren in een stad die veel problemen kende.

De samenwerking is zowel bij de overheid als in de private en commerciële sector, professionals, vrijwilligers enzovoorts terug te zien. Minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling) gaf aan dat wij hier op Curaçao ook onze uiterste best moeten doen om deze vorm van synergie ook hier te creeëren. Volgens de minister is duidelijk aangetoond dat een soort exercitie als van Medellín, het regeringsniveau, individuele politieke partijen, sociale groepen, pers overstijgt. “Het is noodzakelijk dat alle neuzen in dezelfde richting staan.”

Sleutelinstrument
Koeiman benadrukte opnieuw het belang en de noodzaak van het zoveel mogelijk betrekken van de pers bij dit soort werkbezoeken. In Medellín dient de pers als sleutelinstrument in het lopende transformatieproces. Bij de overheid maar ook samen met politieke partijen die in de oppositie zitten. Daarnaast worden zo de bewoners ook betrokken bij alle plannen en projecten.

Prioriteit
Tijdens de evaluatievergadering is het Plan Nashonal di Bario gepresenteerd en alle aanwezigen konden vragen stellen en uitleg krijgen over de wijze waarop het plan tot stand is gekomen. Het is de bedoeling om in januari 2012 verder te gaan met de discussies en de actiepunten vast te stellen die de grootste prioriteiten zullen krijgen. Er zal meteen ook een actielijst komen die zal dienen als uitgangspunt voor de wijken.

4 reacties op “‘Alle neuzen dezelfde kant op’”

  1. Als iets wil bereiken nu op Curacao moet de regering en de oppositie allemaal weg. En nooit met meer met politiek bemoeien dan een regering van wijze mannen zetten.

  2. @John Baselmans, u vind het schande dat Schotte over de ruggen van kinderen en minder bedeelden zijn carrière inhoud wil geven. Nou is het mij eigenlijk al heel lang opgevallen dat hij niet anders kan, want bij de mensen die door denken komt hij niet aan de bak, zie de kranten artikelen van alleen de laatste dagen maar.

  3. Het gehele wijkplan is een politieke stunt. De mensen worden per wijk letterlijk omgekocht om later te gaan stemmen op heer Schotte. Zelf heb ik even in dit Bario plan gezeten omdat er toegezegd werd door heer Schotte dat er ook iets aan het kinderleed gedaan zou worden. Mijn rapport zou verwerkt worden in het plan. Later bij het plan Barber leek dat loze beloftes te zijn en bleek dat het bario plan gewoon een politieke stunt te zijn. Helaas dat weer ten kostte van de burger en duur betaalde belastinggelden. Schande heer Schotte dat u uw politiek carrière laat lopen over leed van kinderen en burgers.

  4. Handig om dan met weinigen te vergaderen en zeggen dat de anderen ook mee moeten doen…… En een parlementarier die niet weet dat hij niet aan uitvoering moet doen maar dat moet controleren…… Arm Curaço. weer eens is wijkverbetering politiek speelgoed geworden.