• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dutch Antilles Express (DAE) heeft toestemming gekregen voor een tijdelijke verlenging van hun chartervergunning met de MD 83 naar Santo Domingo. Dit is gebeurd nadat de rechtzaak, die Insel Air had aangespannen, was verworpen.  Een definitieve chartervergunning komt er aan.

De verlenging werd toegekend door de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA). DAE kan nu gebruikmaken van de MD 83, terwijl er wordt gewacht op een definitieve chartervergunning. Deze chartervergunning wordt op dit moment voorbereid zodat Charles Cooper, minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke ontwikkeling, deze kan toekennen aan de vliegtuigmaatschappij.

Wetten
Volgens een woordvoerder van DAE zijn alle inspecties van het vliegtuig, de administratie en de Falcon handleidingen en procedures door de CCAA nu afgerond. Ze verwachten een definitieve chartervergunning in het begin van het nieuwe jaar. “Deze verlenging en de definitieve chartervergunning die er aan komt bevestigd dat DAE , de CCAA en Cooper zich houden aan alle wetten van Curaçao.” aldus de woordvoerder.

Nieuwe bestemmingen
DAE begint in januari met dagelijkse directe vluchten tussen Curaçao en Sint Maarten. De vliegmaatschappij zal ook gebruik gaan maken van een ATR 42 toestel om opnieuw naar en van Bonaire te kunnen vliegen.  Daarnaast zullen in 2012 verschillende nieuwe bestemmingen toevoegd worden aan hun project, zoals Miami, Bogota, San Juan en Barbados.

www.versgeperst.com