• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste vlucht van Air Canada kwam zaterdagmiddag aan op Curaçao. De toeristen ontvingen een speciaal welkom toen Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) het vliegtuig binnenliep om hen te begroeten. Hij heette alle passagiers en bemanningsleden welkom op het eiland.

De eerste vlucht van Canada naar Curaçao had geen enkele vrije stoel over. Het vliegtuig bracht 124 passagiers mee, die de feestdagen op Curaçao zullen doorbrengen.

Feestelijk
Na een persoonlijk welkom van minister El Hakim werden alle passagiers begeleid naar een feestelijke viering. De minister, Ghatim Kabbara (directeur van Curaçao Travel Carribean) en Albert Brunner (Directeur van Curaçao Airport Partners) hebben nog enkele woorden gericht naar de aanwezigen.

Plakkaat
“Jullie hebben nog maar net het vliegtuig verlaten en kunnen nu al proeven van de smaak genaamd Curaçao. Nu kunnen jullie een stukje van onze cultuur en ons open en warm karakter meekrijgen”, aldus El Hakim. Om het speciale moment te herdenken, heeft de minister een plakkaat overhandigd aan de eerste piloot, Captain Mec Diarmid van Air Canada, als teken van de positieve samenwerking tussen Curaçao en Canada.

Akkoord
In mei heeft El Hakim een akkoord bereikt met Air Canada Vacations, over de route tussen Canada en Curaçao. Het akkoord met Air Canada houdt in dat er geen enkele stoelgaranties of andere financiële consequenties voor Curaçao zijn. De Canadese vliegmaatschappij zal eenmaal per week vliegen vanuit Toronto en zal op dezelfde dag terugkeren.

8 reacties op “Eerste vlucht uit Canada aangekomen”

 1. @Ferd, Captain Phil is ook een canadees.. en niet echt beschaafd…

 2. Leuk zo`n fijn welkom. Hopelijk doet de paspoort controle ook vriendelijk, anders werkt het averechts.

 3. @ Mike. Ik ben a-polititiek, maar nog mag gezegd worden, good job Hakim! Breng meer airlift naar Curacao

  EL HAKIM FOR PRESIDENT

 4. @Mike, en jij mierenneukt over 124 Canadezen op 35 miljoen i.p.v 40 miljoen, hoeveel % is dat, één honderd duizendste of één miljoenste ?. Na maart sterft deze verbinding een abrupte dood en tot volgend jaar december is het weer stil. Kan onze reisagent Hakim deze lijndienst opnieuw openen.

 5. @Anglo:
  Het zijn maar 35 miljoen!

  Ik heb persoonlijk met een aantal Canadezen op Curacao en in het buitenland gesproken en de meesten geven Curacao de voorkeur tegenover bijvoorbeeld Aruba. Ook heeft Curacao een vrij hoge bekendheid binnen Canada en men heeft een goed oordeel over het eiland en komt graag hier naartoe.

  Maar goed, schijnbaar zijn er versgeperst alleen maar zeikerds 😉

  Ik ben a-polititiek, maar nog mag gezegd worden, good job Hakim! Breng meer airlift naar Curacao 🙂

 6. Canada is een bijzonder beschaafd land.

  Kan me daarom niet voorstellen dat een Canadees die op Curacao is geweest er terug wil keren, laat staan een positief verhaal vertellen over het eiland in Canada.

 7. Nou is het niet de eerste keer dat er een vliegverbinding tussen Canada en Curaçao is en om er dan zoveel tamtam om te maken dat er van de 40 miljoen Canadezen 124 naar Curaçao komen is net zoiets als een kind met een nieuw speeltje.
  Ben erg benieuwd naar die Canadese vluchtuitvoering na de winter maanden.

 8. Als deze Canadezen even de krant lezen en zien wat er zich zoal aan criminaliteit gedurende de kerstdagen heeft voorgedaan, zullen de volgende vliegtuigen (overigens een klein vliegtuigje) niet meer zo vol zitten.