• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – Tijdens het kerstweekend is de politie flink in de weer geweest.  Zo heeft de politie een man moeten arresteren wegens vernieling, was er een steekpartij gaande bij een feestje en hebben er verschillende  schietpartijen plaatsgevonden. Ook is er een jongen in zee gevallen aan de Noordkant.

Zondagavond laat kreeg de politie een melding van een steekpartij bij een woning waar een feestje gaande was. Uit voorlopig onderzoek werd duidelijk dat tijdens het feest enkele mensen niet tevreden waren over de liedjes die de DJ afspeelde.

Kapmes
Op een gegeven moment ging de DJ weg, om iets later met zijn broer terug te komen op het feestje. Eén van hen zwaaide met een kapmes in het rond, met als gevolg dat twee mannen gewond raakten aan het hoofd en armen. Rond 03.00 uur heeft de politie de 23-jarige DJ en zijn 26-jarige broer aangehouden bij een huis in Noord Zapate wegens mishandeling met een wapen.

Arrestatie wegens vernieling
Zondagnacht werd een politiepatrouille gestuurd naar de Lelieweg  na een melding over vernieling. Op de plek trof de politie een 40-jarige man aan die de bewoner van het huis lastigviel. De dader is een drugsverslaafde die vaak bij het slachtoffer langsgaat en geld eist. Ditmaal had hij een raam van de woning gebroken en toen de politie hem wilde aanpakken, wou hij een gevecht aangaan. Hij is gearresteerd.

Kogelgaten
Gisterochtend moest de politie langsgaan bij een woning in de St. Johnsweg vanwege een schietpartij. Bij het huis in kwestie gaven de bewoners aan in de nacht schoten te hebben gehoord. Toen de bewoners waren opgestaan zagen zij kogelgaten in twee auto’s die op het erf geparkeerd stonden. Ook vonden ze een huls en een kogel die niet afgeschoten was. Blijkbaar had de zoon des huizes een probleem gehad met enkele mannen in een discotheek in Saliña. De politie doet nader onderzoek in de zaak.

Schietpartij
Gisteren nacht heeft zich nog een schietpartij voorgedaan, ditmaal aan de Kaminda Elektrishen. Ook daar hoorden de bewoners ‘s nachts  schoten. Toen zij ’s morgens opstonden vonden zij een kogel in het huis. Het onderzoek loopt nog.

Jongen in zee gevallen
Gisterenochtend rond 10.30 uur stuurde de politie een patrouille naar de Noordkant waar iemand in zee zou zijn gevallen. Uit het voorlopig onderzoek bleek dat drie jongens op de rots aan de Noordkant stonden, toen twee van hen te dicht bij de zee stonden en door een grote golf werden meegesleurd. Eentje kwam op de grond terecht en kon zich nog aan de rots vastklampen om niet in de zee terecht te komen. Zijn zestienjarige vriend was minder gelukkig.

Grot
De jongen kwam in de zee terecht, maar wist nog wel naar een grot te zwemmen waar in hij kon schuilen. De brandweer heeft hem uit de grot weten te bevrijden. Personeel van de Curaçao Medical Emergency Services (CEMS) die ook ter plaatse was heeft alle drie de jongens behandeld. De jongen die in de grot was vast komen te zitten, is naar de poli overgebracht voor behandeling. Zijn toestand is stabiel.

Joyriding
Gistermiddag moest een patrouille uitrukken naar Ricon, waar een auto afkomstig uit joyriding was aangetroffen. De oranjekleurige Kia Picanto was blijkbaar gestolen in Jan Sofat. De dieven zijn er met de batterij en de radio van de auto vandoor gegaan.

8 reacties op “Veel misdaden tijdens de kerst”

 1. @josefine, als het zo is (Nederlandse media maakt namelijk niet meer bekend of de daders van Curaçaose komaf zijn, want dat was zo vaak dat het stigmatiserend ging werken) dan is het nog altijd de uitzondering die de regel bevestigt.

 2. @ josefine. Het is altijd de bedoeling, dat je naar jezelf kijkt en niet naar een ander. Nederland is groter en heeft meer inwoners dan Curacao en dus onvergelijkbaar. “Dit keer” is misschien zeer juist opgemerkt, als het waar is.

 3. in nederland zijn er ook 2x 2 personen vermoord in de kerst en een nederlandse gek die een
  doelman, doordat hij de doelman haat karate trappen ging uitdelen? hebben jullie dat ook
  gehoord? gelukkig geen Yu Korsow dit keer

 4. Ik mis het nieuws dat verschillende auto ruiten van huurautos zijn ingeslagen bij openbare stranden op banda bou en bij boca shete. Dit om spullen te spelen..

 5. En MFK en PS maar zeggen ‘nos mes por’.

  Nos mes por er een bloody mess van maken ja.

 6. met lunchen waarschijnlijk

 7. Het was dus weer ens gezellig met de kerst bij jullie.

 8. De ‘pliesie’ heeft het maar druk