• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering van Cuba belooft de komende dagen 2900 gevangenen vrij te laten om humanitaire redenen. Het gaat om bejaarde, zieke en vrouwelijke gevangenen. Onder hen zijn personen die veroordeeld zijn ‘wegens acties tegen de veiligheid van de staat’, mogelijk politieke gevangenen.

De aankondiging gisteren was volgens de regering het gevolg van talloze verzoeken van familie. Ook is rekening gehouden met het bezoek dat paus Benedictus XVI komend voorjaar brengt aan het communistische land.

Buitenlanders
Onder de vrijkomende groep zijn 86 buitenlanders, uit 25 landen. De Amerikaan Alan Gross zit daar niet bij: hij zit een celstraf van 15 jaar uit omdat hij stiekem internet had geïnstalleerd op het eiland. Het aantal gevangenen dat vrijkomt is uitzonderlijk hoog. In 2010 werden 100 gedetineerden vrijgelaten door een akkoord met de katholieke kerk. Bij het vorige pausbezoek (in 1998) liet Cuba 300 gevangenen vrij.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Cuba belooft vrijlating 2900 gevangenen”

  1. belachhelijk dat dit soort landen verheerlijkt worden door bepaalde figuren uit ons kabinet.

  2. Er is daar zelfs geen geld meer om de gevangenen te eten geven en komt het voor het communistische systeem beter uit om de zwakke, de ouderen en vrouwen vrij te laten. Het systeem is failliet. Voorbeeld voor onze politici?

    Cubakenner bij uitstek.

  3. Dir is du s het land wat als voorbeeld doend voor de Bolivariaanse Revolutie van Chavez. Chavez is de man die door Wiels wordt bewonderd vanwege die revolutie. 15 Jaar gevangenis voor het installeren van internet !! Wie is hier nu dom ?