CURAÇAO – Een parlementaire delegatie van de Eerste en Tweede Kamer neemt van 10 tot en met 13 januari deel aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg op Sint Maarten. Op de agenda staan de samenwerking op terreinen als gezondheidszorg, jeugd en jongeren en het vervoer binnen het koninkrijk.

Daarnaast komen onderwerpen van meer juridisch-technische en politieke aard aan bod (zoals rijkswetgeving en de waarborgfunctie van het Koninkrijk). De delegatie komt onder leiding van de voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties van de Tweede Kamer, Brigitte van der Burg.

Maatschappelijke instellingen
Voorafgaand aan het Koninkrijksoverleg legt de delegatie meerdere werkbezoeken af aan het Caribisch deel van het Koninkrijk; Curaçao op 2 en 3 januari, Aruba op 4 januari, Bonaire op 5 januari, Sint Eustatius op 6 januari en Saba op 7 januari. Tijdens de reizen voorafgaand aan het Koninkrijksoverleg worden niet alleen gesprekken gevoerd met bestuurders en volksvertegenwoordigers, maar staan werkbezoeken op het programma aan onder andere maatschappelijke instellingen.

8 reacties op “Interparlementair Koninkrijksoverleg in januari”

 1. http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/11/28/kamerbrief-agendapunten-koninkrijksconferentie-2011/kamerbrief-agendapunten-koninkrijksconferentie-2011.pdf

  http://www.quotenet.nl/quote-500/john-deuss-krijgt-steun-van-centrale-bank-curacao.php

  wie liegt nu ?

 2. @ janchi. Heb je net je shot gehad?

 3. inderdaad sander…veel onzin gelezen, maar dit slaat alles!

 4. @janchi,

  wat een onzin kan jij uitkramen…..

 5. ach joh noem eens 1 concreet ding wat Nederland aan Curacao heeft gegeven?
  Het is Nederland die Curacao nodig heeft.
  Wat wil Nederland van Curacao?
  -Gas, stond op de agenda van het koninkrijk conferentie maar ze hebben het weg gelaten. google eens die agenda.
  – de haven van Curacao
  -opbrengste uit offshoe, die zijn volledig voor Nederland. google eens BFI 90 miljard.
  -Nederland wilt Curacao gebruiken voor haar vieze handel zoals bij John Deuss
  ik zal het maar hierbij houden. Als PVV Curacao help om van Nederland af te komen, stem ik PVV

 6. een gemiste actie of misschien een bewuste actie van het land Curacao om alle ambtenaren op 2 januari vrij te geven. Of is het zo dat er dan in het LMA staat dat de overuren worden uitbetaald.

  Deze reis komt niet opzetten van ook kijk ons leuk we gaan even de andere koninksrijkdelen bezoeken. Zulke reizen worden zorgvuldig gepland, onze regering geeft duidelijk aan dat ze eigenlijk helemaal niet willen praten met de parlementaire delegatie van de Eerste en Tweede Kamer van Nederland willen praten.

  Misschien is het ook wel dat ze dan genoeg volk op de been kunnen krijgen om te demonstreren.

  Slechte zaak van onze regering maar ach misschien zeggen ze wel in Nederland jullie doen het zelf wel en weet je wat dat mag je dan zelf het ook uitzoeken.

  langzaam zullen we zien dat de betrokkenheid van de goedwillenden in Nederland er niet meer is . Dan is het over en uit en kunnen we het inderdaad alles zelf doen met alle gevolgen.

 7. Geinig, ze gaat die bomboshi van de centrale bank van NA dekken. Waar DNB een miljard aan btw heeft helpen frauderen. Maar dat nieuws van Jonh Deuss staat niet hier!
  Dus iedereen die over sreening heeft, is omdat niet hun mensen in regering hebben om deze bomboshi te bedekken.
  En nou jij… Over die ‘nette’ mensen zoals El Hage vandaag in de telegraaf, Donner, Emsley Tromp.

 8. We kunnen het eerste snoepreisje in het nieuwe jaar van Schotte, troetelpoedel van Rijn en zijn onvermijdbare huisfotograaf noteren.

  Kassa!