• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering zal voor het einde van dit jaar een tussenrapportage met een voorstel voor een doorstart van de Raffinaderij Isla indienen. Dat zei de Nederlandse minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gisteren tijdens een debat met de Tweede Kamer.

Volgens de minister heeft premier Gerrit Schotte die belofte gedaan tijdens de Koninkrijksconferentie vorige week. Spies zei verder dat een doorstart van de raffinaderij, mits er sprake is van minder vervuiling, de voorkeur heeft boven sluiting of verplaatsing van de Isla. De toekomstvisie voor de raffinaderij had eigenlijk al in oktober klaar moeten zijn. De overheid overweegt drie opties; het upgraden, sluiten of verplaatsen van de Isla.

8 reacties op “Tussenrapportage Isla binnen een week”

 1. @AQnglo; Er staat geen JAARTAL bij, dus kan ook 2012-2013-2014 etc. worden, tenzij het regeltje ” voor het einde van dit jaar ” echt betekend 2011. Maar Hem zo langzamer hand kennende zal het wel weer worden:
  A- Het was een grapje.
  B-Dat heb ik NIET direct gezegd.
  C- Ze hebben mijn woorden gemanipuleerd.

  Gerrit is een meester van het “Zich eruit lullen “.

 2. Dus uiterlijk 31 December 2011, nog voor de “tiro” laat Gerrit weten, hoe, wie, wat, en waar, betreffende de Isla. Zal maar wachten met mijn champagne totdat die rapportage bekend is gemaakt anders zie ik door al die bubbeltjes, de grote bubbel niet meer.

 3. Mevrouw Spies;
  Leer 1 ding van Curacao.

  Alles wat gezegd, geschreven, gefaxt, gemailt, getwiitert, ge-facebookt en getelefoneerd, moet U met 100 Kilo zout nemen. We hebben hier nu eenmaal te maken met een regering die alleen aan zich zelf denkt (Lees= Verrijkt) Geen enkele moer voor de bevolking over heeft en zich in alle bochten wringt om zoveel moegelijk in de eigen zakken te steken. De bevolking heeft hen allang door maar kan niets doen wegens alle intimidaties van o.a. de heer Wiels en aanhang, Heren als Monk die meteen dreigen met landveraders etc.

  SNAPT U HET??????
  Voor u een vrolijk kerstfeest ver van de stan en giftige stoffen..

 4. @makayu,

  helemaal met je eens……

 5. Geachte mevrouw Spies,

  “u wordt genaaid waar u bijstaat” door de leugenaars in de regering en u heeft het waarschijnlijk NOOIT door. Op Curacao bestaan “andere” wetten dan dat u gewend bent. Totaal geen scrupulus en verantwoording afleggen. Altijd uitstelgedrag en “anderen” de schuld geven als iets niet lukt of verkeerd gaat!
  Laat u ZEEEEEEEEEEEEER goed informeren door uw voorgangers en dan nog zal u “a hell of a job” krijgen met de “cultuur” van Curacao!
  Wees NIET goedgelovig zelfs al staan bepaalde dingen op papier. Pak de zaken hard aan en neem geen genoegen met “halve waarheden”.
  Ik hoop dat u slaagt in uw opzet want Curacao staat op het randje van de afgrond door een aantal criminele bestuurders die step by step de “goudpot” aan het verdelen zijn binnen de kliek van familie en vrienden!
  WATCH your steps and be ALERT!!!!!!!

 6. er zijn twee dingen /een pot lijm,en je mist de kwast?

 7. Mevrouw Spies, het is overduidelijk dat u niets van de Curaçaose mentaliteit kent. Schotte heeft beloofd, ja dat het een maand geleden gepresenteerd zou worden. Nu is het volgende week, maar hij heeft er niet bij gezegd welke volgende week. Misschien dat u bij uw bezoek volgende maand een rapport ter grote van een half A4tje in uw handen gedrukt krijgt met de toevoeging OK go f.ck yourself.

 8. Is deze nieuwe minister bekende met Green Town? Dat is een valide en betere oplossing om ernaar toe te werken dan de Isla..lees oude industrie.

  PLB