• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De supermarkten zijn extra druk en alle potten en pannen worden uit de kast gehaald. Menig mens denkt na wat er tijdens de kerstdagen op de tafel wordt gezet. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg aan voorbijgangers: wat staat er bij jou op het menu deze kerstdagen?

“Een heleboel lekkere dingen!”, roept de 33-jarige Fara. “We hebben Ham di Pasku en heerlijke ayaka’s. Het hoofdgerecht bestaat uit een stoba van geitenvlees met witte rijst en salade. De kalkoen hoort er natuurlijk ook bij en ontbreekt zeker niet op tafel. Over het nagerecht ben ik er nog niet uit, dat moet ik nog bedenken.”

Een verrassing
Maria (23) gaat met haar vrienden uit het studentenhuis barbecueën. “Er staat in ieder geval kipsate en karbonade op het menu en stokbrood met kruidenboter. Iedereen uit het studentenhuis heeft vrienden uitgenodigd en die mogen ook weer vrienden meenemen. We hebben besloten dat iedereen die komt wat lekkers meeneemt”, vertelt Maria. “Het menu is dus eigenlijk nog een verrassing.”

Veel eten
De 28-jarige Lisa organiseert ook een barbecue met vrienden. “Iedereen die komt neemt wat lekkers mee. Eén vriendin neemt gekruide kip mee voor op de barbecue. Weer een andere vriendin neemt pastechi’s mee gevuld met groente en kip. Dat wordt in ieder geval ons borrelhapje. Voor de rest neemt iedereen mee wat hij of zij lekker vindt. Dus wat het menu precies wordt dat weet ik niet, maar dat het veel eten zal zijn, dat weet ik wel”.

Surinaams tintje
“Ik weet niet wat er op het menu staat want mijn vriendin en ik vieren kerst bij mijn grootvader”, vertelt Bryan (35). “Ik weet wel dat mijn moeder gaat koken. Het kerstmenu zal veel Surinaamse tintjes hebben. Wat ze precies gaat koken dat weet ik niet, maar dat het lekker zal zijn dat weet ik wel zeker!”

Zelf bepalen
“Als ik denk aan een kerstmenu dan denk ik meteen aan gourmetten”, vertelt de 26-jarige Astrid. “Een grote tafel vol met schaaltjes met lekkere dingen. Iedereen zit dan om die grote tafel heen. En een pluspunt van gourmetten is dat je precies kan maken wat jij lekker vindt.”

Lekkere sausjes
De 59-jarige Cristalia zet een gevulde kip en ossenhaas met champignonsaus op tafel. “We eten daar pasta farfalle bij met verse groente en een lekkere saus erover heen. Als nagerecht hebben we tiramisu en cheesecake.”

www.versgeperst.com