• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er dreigt een volksopstand als Nederland niet keihard ingrijpt in het landsbestuur van Curaçao, zijn de woorden van oud-premier Emily de Jongh-Elhage vandaag in De Telegraaf. “Toenemende zelfverrijking, vriendjes- politiek, intimidatie en angst op het eiland door regering Schotte bedreigen onze democratie.”

“Ook het internationaal aanzien van ons koninkrijk staat op het spel. Het is twee voor twaalf. Premier Rutte en koningin Beatrix, help ons!”, zo citeert de krant de oud-premier.

Schande
“Het is eigenlijk een schande dat ik de hulp van Nederland moet inroepen, maar Schotte en zijn vriendjes bedreigen ook onze belangrijkste bron van inkomsten: het toerisme. Dat mag nooit gebeuren.” De oud-premier zegt volgens de krant dat ze vreest dat het imago van het eiland zo verslechtert dat toeristen wegblijven. Nederland zou weer tijdelijk het heft in handen moeten nemen, niet alleen zoals nu financieel, maar ook bestuurlijk.

‘Gemanipuleerd’
In een reactie tegenover de Wereldomroep zegt De Jongh-Elhage echter dat haar woorden verdraaid zijn. “Het artikel is van begin tot eind gemanipuleerd.” De oud-premier zegt tegen de nieuwswebsite juist geen voorstander te zijn van het ingrijpen door Nederland op Curaçao. “Ik hoop dat niet, het zou koren op de molen zijn van Wiels en zijn aanhangers.”

60 reacties op “‘Opstand dreigt op Curaçao’”

 1. Ik geloof hier in geen enkele opstand. Wie zou dat moeten leiden? Genoeg splintergroeperingen die niet bij elkaar tot een eenheid zullen komen. Aan een opstand geleid door een hersenloze dronken groep arbeiders als op 30 mei 1969 heeft het eiland niets positiefs gebracht, integendeel en dat is zo’n beetje iedereen wel bekend. Het ligt ook niet in de aard van het Curacaose volk om MASSAAL in opstand te komen en naar Forti op te trekken. Deze regering maakt het bont, maar blijkbaar het volk nog niet bont genoeg en rest alleen op de verkiezingen in 2014 te wachten of dat 1 lid van de coalitie zal inzien, dat de zeer geringe meerderheid van de kiezers al lang is verspeeld en daaruit vooral de consequenties trekt. Het pluche met alle riante emolumenten blijft echter een grote trekpleister. Van Nederland hoeven we ook niets te verwachten behalve dan dat het zich strikt aan de gemaakte afspraken zal houden en dat elke poging van Wiels c.s. om daarmee te marchanderen in de kiem gesmoord zal worden zoals op 14 december j.l. en dat heeft bij Wiels c.s. zeer veel pijn gedaan.

 2. Een Willems’ nest achtergelaten? Zorro’s gelald! Ben vertrokken met huis en hof! Had ik inderdaad een nest achtergelaten om uw Zorro’s gedoe ter plekke te kelderen!
  Een nest bevuilen op Curaçao? Wat een pretentie! Alles lijkt reeds in zeer hoge mate bevuild te zijn: Geest en materie. Alleen het creperen ontbreekt nog! Onnozelaar, is niet eens bewust van eigen realiteit! Zielig!

 3. Wel apart dat Soberanos 100% achter hun partij staan en geen kritiek hebben op geen enkel onderdeel van hun partij. Alsof HW een orakel van Delphi is.
  Als (reluctant) PAR stemmer, kan ik aangeven waar ik het totaal niet mee eens ben, en welke figuren ik liever vandaag dan morgen van het toneel zie verdwijnen.

  Maar Soberanos steun aan bijvoorbeeld Asjes? Met die creditcard afaire van CTB en rechtzaken die de CTB moest betalen.. Daarna dat hele Selikor fiasco wat nog steeds een issue is? Geen donder gedaan voor het bedrijf, duidelijk een foute beslissing van de RVC.. Maar toch $$ in je zak houden. Dit laat toch 100% duidelijk zien wat voor een type persoon het is? Help me te begrijpen waarom de Soberanos deze man steunen? Want met dit soort personen onafhankelijk worden? Dios libra nos!

 4. Een opstand in de eerste helft van 2012 is zeer reeel. Die OB stijging met 20% gaat er diep in hakken. Het gegraai in de assets van Curacao gaat ook aan niemand voorbij. Het wordt een heet voorjaar.

 5. Ik stop er maar mee, want je hebt je eigen Willems-nest nu genoeg bevuild en ruimschoots het gelijk van mij en vele anderen bewezen. Gefeliciteerd. Oeps, zie ik nu weer iemand reageren van de andere helft van Curacao:-)))).

 6. R.Willems,
  Kan me niet aan de indruk ontrekken,dat je nu ook behoorlijk gesnoven hebt !!
  Wat een verschrikkelijke onzin kraam je uit man.!!
  Hier een welgemeend advies van mij , laat jezelf een poosje opnemen in een of andere kliniek…mischien is het nog niet te laat voor je ,en komt het allemaal nog goed…sterkte ermee !!!

 7. Dezelfde reactie als altijd kan gebruikt worden. Niet de Willemsjes/Kadahfi’s maar de Zorro’s deden het in de Arabische lente.

 8. Over kinderachtigheid en grown-up gesproken, laten wij beginnen met het figuur Zorro. Schaamt U, een maskertje, een mondlapje en een grote bek!
  Ik had geen probleem met zotte snuivers, weggaan en nooit meer terugkomen in een land van schietende cow-boys en Zorro’s!
  Vraag 2012 om eens volwassen te worden, dan Zorro uit te hangen! NU U bent Zorro, misschien morgen Tarzan, dan komt ten slotte een strop wel goed van te pas.!

 9. REGERING SCHOTTE MOET AFTREDEN.DIT HEEFT TE LANG GEDUURD.OF ZIT REGERING SCHOTTE TE WACHTEN OP 30 MEI 2012??????

 10. Mevr de Jongh- Elhage ,is de fatsoenlijkste onder de onfatsoenlijke Curacao,se politici !!
  Echter haar PAR- partij is net als het Nederlandse CDA een waai met alle winden mee partij,die geen uitstraling en daadkracht heeft.
  Als ze maar kunnen regeren,dan draaien ze hiervoor maar al te graag hun hoofd weg bij het opdoemen van problemen, inplaats deze op te lossen!!
  En dat is nu precies Mevr De Jongh wat u helaas de kop heeft gekost !!
  Dat het volk in een stuiptrekking van politieke onmacht, voor deze criminele vergissing gekozen heeft,is heel erg jammer !!!
  Maar spijt komt altijd na zonde…….toch??…. of is het kwartje nog steeds niet bij u gevallen Mevr de Jongh- Elhage.??

 11. Ongelovelijk als je al deze reacties leest, hoe kan ons eiland zoverdeelt zijn en deze welgengde maatscappij zo uit elkaar vallen? Iedereen weet toch dat er geen keuze is! de PAR heeft 16 jaar gejat met een glimlach en de PS doet het met een hoop shuttingtaal en de MFK doet het stiekem, jatten doen ze allemaal! Ze noemen het opportunisme daarom kan niemand wettelijk iets doen wellicht is het tijd voor een krachtig protest maar zonder aanpassing in de wet verandert er uiteindelijk niets!

 12. @ R. Willems

  Ik sluit me nu aan bij de reacties die je altijd hebt gekregen op je stukjes en zal blijven krijgen “nog nooit zo veel onbegrijpelijke nonsens bij elkaar gezien” en andere regels van gelijke strekking. Het is je gewoonte om alles wat je zelf bent op anderen te projecteren. Kinderachtig vind je niet. Grow up and get a life. Iedereen heeft genoeg van je, ook al publiceer je in alle talen en in alle landen.

 13. Beste Zorro,
  Er vallen weer schoten in Wichi en U verwacht positieve reacties op dit forum. Ik bezit inderdaad vele prima reactie uit voorgaande stukken, maar dat gaat U geen moer aan. Op dit Eiland lopen er meer dwazen rond, gewapen of niet en anderen met een masker en mondlapje met een zweep. I.p.v dit forum te vervuilen, heeft U niets anders te doen? Ga eens vissen of golfen niet moeilijk, maar doe wat, dan dit forum vol te kladden. Zielig met het Eiland, indien ze elkaar niet neerschieten, zitten ze dag in dag uit onzin te verkopen in de gedachte goed te doen. Poeder O, witte poeder zorro. Zorro, een echte zorro op het Eiland, niet normaal meer!!!!

 14. @ SAM. @zorro IK zij toch PAR moet oprotten , lage lastra zoals H wiels altijd zeg.

  ?????????????????????????????????????????????

 15. @SAM, door wie dan? De PS heeft elke 3 maanden andere ministers.. en van mensen als Jasjes hoef je ook weinig te verwachten..

 16. @zorro IK zij toch PAR moet oprotten , lage lastra zoals H wiels altijd zeg.

  PAR samen met dhr |Rozier en anderen weten niet waar ze mee bezig zijn , als je het werk niet kan doen laat een ander die het werk kan doen verder gaan .

 17. @ R. Willems maar half Curaçao deelt de mening en zienswijze van Willemsen

  Not in your worst/best dreams, maar als je daarmee je mega-arrogantie kan bevredigen, moet je het vooral niet laten. Ook gelezen mafkees in relatie tot Willems en dat vinden alle Curacaoenaars. Als er al een reactie was op een Willems-stukje, heb jij ooit een positieve reactie gezien en zo ja. geef dan eens 3 voorbeelden, maar 1 voorbeeld is ook goed mits van een weldenkend mens. Verder nog reageren heeft geen zin, want in lezen en begrijpen blink je ook al niet uit.

 18. Duidelijk beeld van de politieke werkelijkheid op dat eiland. Curacao bestaat uit “voor” en “tegen” een middenweg kan hier niet worden gevonden.
  Daarnaast vindt de gemiddelde Curacouwenaar zich oneindig veel beter dan de rest van de wereld. En dus weten ze alles beter. Nietwaar Onbenul Soperato?

 19. Geachte Zorro,
  Uw naam zegt het al, achter een zwarte masker, compleet met zweep en mondlapje, onherkenbaar als een boef, durft U anderen met een open vizier te betichten van verzieking. Overigens, hier gaat het over de loyaliteit van Mevr. de Jongh Elhage.
  U leest niet alleen verkeerd, maar U begrijpt ook verkeerd: Willems liep niet de Caracasbaai IN, maar voer de St. Annabaai UIT, om niet meer terug te keren! U vergist zich niet, Willems had geen nest van Willemsen achter zich gelaten, maar half Curaçao deelt de mening en zienswijze van Willemsen om de vreemde ratten onder de mom van Curaçaoënaar te ontmaskeren en op de rooster te leggen. Willemsen hebben geen politieke partij nodig om hun meningen en zienswijzen te laten gelden! Het gaat ook zonder de Amigoe en de AD en indien Versgeperst zich laat beïnvloeden, wordt gewoon
  overgestapt naar een Papiamentstalige krant!
  Tenslotte Zorro, alleen lafaards verschuilen zich achter masker, mondlapje en een zweep
  om groot praat onherkenbaar te verkopen en het volk niet alleen te verzieken maar ook te intimideren en proberen op een verkeerde spoor te leiden. Een Willems zegt het U recht voor de raap en blijft staan zonder masker, mondlapje met zweep. Masker, mondlapje en zweep laat hij over aan schijtbroekjes!

 20. ach,stel, dus stel dat er al is het maar een “IETSkepietske” waar is van al de beschuldigingen van diefstal, malversatie en corruptie waarvan sommigen hier zo zeker van zijn te weten dat het plaatsvindt binnen onze regering Schotte en/of figuren om hen heen, dan moet ik vaststellen dat we met een bijzonder brutale, maar vooral intelligente groep Bandidoos te maken hebben!?! óf anders met een heel domme groep corruptelingen!
  bandidoos die allemaal met de regering Schotte te maken zouden hebben!
  voor zover ik weet is er geen enkel bewijs geleverd voor al de door sommigen gedane verdachtmakingen en beschuldigingen aan het adres van Schotte & e.a. om hem heen.

  aangezien ik niet op de hoogte ben van al die corruptie en roof die volgens sommigen hier plaatsvindt, in en door kringen gepleegt rond de regering Schotte, zal ik me dan ook niet wagen aan zomaar uit de lucht gegrepen onbewezen beschuldigingen cq verdachtmakingen.
  sterker, de meerderheid van de reaguurders hier schijnt er heilig van overtuigt te zijn dát er sprake is van corruptie onder leden van regering Schotte!?
  ben werkelijk met stomheid geslagen, jullie zijn er toch zo verdomt zeker van.
  maar degenen die deze regering “in stilte” in de gaten houden zijn het niet eens met jullie verdachtmakingen.
  daar ik bovendien ook niet zo slim ben als jullie, zal ik het maar bij ‘simpele logica” houden.

  mijn simpele logica zegt me dat het haast niet mogelijk is voor leden en/of personen rond deze regering Schotte om aan het plunderen te gaan! áls dat al het plan zou zijn geweest!
  ik heb er een hard hoofd in als ik zie hoe zwaar Schotte en companen vanaf 10-10-’10 onder de Curacaouse én de Nederlandse VERGROOTGLAS LIGGEN en er bovendien CONSTANT onder gehouden worden door zeker weten bepaalde internationale organisaties.
  ik kan me niet te herinneren dat er ooit een Antilliaanse regering bestond die zo zwaar in de gaten werd gehouden door zowel nederland en Amerikaanse inlichtingendiensten als de huidige Curacaouse regering Schotte!

  inderdaad, ik ben er zeker van dat door zowel nederlandse alsook vrijwel zeker ook door bepaalde Amerikaanse diensten regering Schotte en kringen om hen heen in de gaten worden gehouden. .. jullie hebben immers Hakim van banden met Hezbollah beschuldigd. dus de oren en de ogen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten zijn dan als vanzelfsprekend lichtelijk gespitst en gericht op regering Schotte, dat weten jullie trouwens dondersgoed!

  ben er echt niet zo zeker van dat zij het zullen aandurven op rooftocht te gaan, zoals wel de vorige Antilliaanse parlementen zich allemaal schuldig aan hebben gemaakt!!
  er wordt immers “in stilte” op zo’n fout van Schotte en de zijnen geloerd en waarschijnlijk gehoopt!
  kortom, mijn simpele logica zegt dat Schotte en al die anderen die volgens jullie corrupt zijn het, iig voorlopig, niet hun hoofd zullen halen om op rooftocht te gaan. áls dat wél het geval is dan hebben we zoals ik eerder vermelde met óf een bijzonder intelligente groep corruptelingen en dieven te maken, óf met een bijzonder domme groep.

  het is met al die Curacaouse en nederlandse ogen en andere onzichtbare ogen die op hen gericht zijn gewoon niet te doen!
  óf, nogmaals, of ze moeten inderdaad erg dom zijn, maar wel behept met veel lef! óf zo bijzonder intelligent opererend dat zelfs onder een driedubbele vergrootglas ze niet te betrappen zijn! nou, dat lijkt me heel sterk!

  geloven jullie nou echt zelf ook niet, tenminste degenen die met al die beschuldigingen en verdachtmakingen lopen te leuren, dat de “vermeende” corrupte maffiabende van Schotte en degenen om hen heen niet allang uit de regeringsbanken zouden zijn geplukt? indien zij werkelijk dieven en corruptelingen zouden zijn?
  ik denk dat ze dan allang gearresteerd zouden zijn geworden!! in nederland zouden ze opgelucht ademhalen en denken; “he he, eindelijk zijn we af van die verdomde ongehoorzame Curacaouse regering Schotte”!

  als ik van plan ben de staatskas leeg te roven, maar ik weet dat er zwaar op me gelet wordt door verschillende instanties, zal ik absoluut geen kik geven, maar me wel zeer voorbeeldig gedragen door vooral NIET te stelen!
  dit noemt men nou simpele logica van een simpele man! 😆

 21. @Cureye, PAR heeft in de 16 jaar op geen enkel moment de meerderheid gehad. Daarnaast heeft zij veel moeten pijnruimen bv de FOL MAN regeringen. In tijden van de PAR ging het wel economisch beter met Curacao en was de criminaliteit beter. Trouwens leg mij uit waarom de PS iemand als Ivar Jasjes bij de partij hebben en iemand als Monk. Mensen met een zwart verleden van vriendjespolitek, falen, misbruik van overheidsgelden en corruptie.. sorry maar dat rijmt niet!

 22. @ janchi. Hoe het kan dat de staatsschuld van 1 naar 5 miljard ging.

  Alvorens te lezen eerst de alcohol/drugs uit je systeem. Lees de column van Jeroen Jansen op de website Caribiana. Dus de PAR startte in 1994 en kwam er een lijk van ca. 20 miljoen uit de kast van MAN/PNP naast alle aanwezige schulden en de hoge rente die daarop betaald moest worden kortom een reeds zo goed als failliete boedel. Neem ook eens contact op met iemand in de schuldsanering of die daar eigenlijk in zou moeten zitten en die kan je vertellen hoe dat werkt. De huidige regering heeft daar door de schuldsanering geen last van, maar daar gaat met dit uitgavenpatroon snel verandering in komen. Helaas was de MAN niet zo slim/zo dom om de 100% schuldsanering af te wijzen, waardoor op de geherfinanceerde restschuld van ruim 1 miljard nog wel rente betaald moet worden, maar die is wel te behappen. Enfin zo simpel is het antwoord op je vraag.

 23. @J.Martina
  Als het volk corruptie zat is….. voor deze regering, wie was aan de macht .
  ? PAR toch?
  als er veel gestolen is dan hebben zij het toch gefaciliteerd?

 24. @JMartina,

  Voor alle duidelijkheid, de strekking van mijn verhaal was dat PAR voor mij en ik denk met mij vele, nog steeds het minst slechte alternatief is.. Maar ik deel de mening van veel Soberanos dat er *heel* veel fout is gegaan door PAR en hoofdfiguren in de PAR die daar verantwoordelijk voor zijn nog steeds de richting bepalen. Het trieste is dat ik hier voor het minste slechte moet kiezen, ipv het beste.

 25. @cureye, Als het volk PAR beu is hoe komt het dat zij de grootste partij is? en het volk is de corruptie zat van partijen als MAN, MFK, PS, FOL, en al die eenmanspartijen.. PLKP en FOL is afgestraft hiervoor, MAN ook en zal binnenkort verdwijnen.. en al die mensen van die eenmanspartijen zijn nereens meer.. ZIj hebben de afgelopen 16 jaar er een teringzooi van gemaakt! beter je geschiedenis kennen!

 26. @ seniel Soberano. ALS DEZE REGERING VALT, IS HET NIET OM JOUW EN JE KOMPINCHI’S LEUGENS EN ZWARTMAKERIJEN!!

  NIEMAND zou dat durven beweren dus een goedkoop gelijk voor je. Deze regering zal zichzelf laten vallen en the people just give them enough rope to hang themselves. Hoe langer het duurt des te vernietigender zullen de volgende verkiezingen voor deze mafkezen zijn. Je hebt weer ontzettend veel woorden gebruikt en zoals altijd nietszeggend dus verder ook niet waard om op te reageren. Dat is niet alleen mijn mening van van zeer velen en dat zou je aan het denken moeten zetten maar niets is minder waar. Je weet immers niet wat denken is.

 27. @Henk. PAR heeft die mensen laten opsluiten omdat ze in hun vaarwater zaten. PAR wilt de buit niet delen.
  Waarom accepteert PAR geen enkel debat? Ze bebben veel uit te leggen hoor. 800 miljoen is nog zoek. Hoe het kan dat de staatsschuld van 1 naar 5 miljard ging. En hoe het kan dat de overheids NV zoal KTK, CPA, Curoil, UTS honderden miljoenen elk jaar verlies leden.
  fastoen van PAR? Integriteit van PAR ? NEVER.
  ik moet helaas ook belijden dat ik ooit PAR gestemd heb, en bij eerste referendum optie A Antia restructura. Sorry Korsou. Te erg na PAR zijn er nauwelijks industrien, zodat de vriend van Giosco alle kan importeren. Niet eens de Amstel fabriek is over. is dat niet triest? op het terrein van Amstel zit Aqua electra die een veel te dure huur moet betalen. en zo hebben ze het volk beroofd in hun mooie pakken en hoedjes.

 28. @Cur Eye@Ben ik zo *bobo* dat ik het stuk ‘gemanipuleerd’ in dit VP artikel niet heb gelezen? Of is dit een *edit/update* op een later tijdstip van de reactie van VP?

  IK WORD GECENSUREERD! OVER MANIPULATIE???

 29. @ seniel Soberano. de dagelijkse verzonnen leugens en halve leugens, de uit de dikke duim gezogen zonder enig bewijs door verschillende personen in Curacao gelanceerde complottheorieën over Schotte, Wiels, Asjes en in het algemeen over de regering Schotte,

  Bijna alle burgers hebben blijkbaar iets gemist dus kom op met die (halve) leugens. Ik ken ze alleen van Wiels c.s. Overigens geheel volgens de verwachting doe jij er ook aan mee en ik kan daar persoonlijk van getuigen met bewijs. Ware het maar leugens geweest dan zag dit land en haar toekomst er met deze regering aanzienlijk beter uit.

 30. ik snap de algehele verbazing over deze uitglijer van señora De Jong-El Hag eigenlijk niet, het was een te verwachten misstap, het stond gewoon te gebeuren! ik kijk er echt niet van op. alles wat té is klapt immers eens uit elkaar.
  de dagelijkse verzonnen leugens en halve leugens, de uit de dikke duim gezogen zonder enig bewijs door verschillende personen in Curacao gelanceerde complottheorieën over Schotte, Wiels, Asjes en in het algemeen over de regering Schotte,
  is een uiterst negatieve attitude dat al sinds 10-10-’10 z’n intrede deed en nu aan de orde van de dag is!
  de lage streek die deJong-El Hag gepresteerd heeft Korsoú en haar eigen eilandgenoten te leveren geeft duideljk aan dat er iets goed mis is met haar psyche. ze heeft zich laten leiden door “kabes bashi-achtige” figuren zoals Omayra Leeflang, Malvina Cicilia, e.a. door mijn ogen bezien niet bepaald de snuggersten van Curacao.

  ik moet opeens denken aan iemand die vaak herhaalde, in het engels; “there are hardly no brains left over in Curacao.” en ja, ik denk dat hij gelijk heeft, er zijn natuurlijk nog wel intelligente mensen in Curacao, maar ze zijn helaas op anderhalve hand te tellen!
  de beste Curacaouse brains wonen NIET op Curacao! helaas!

  geen dag hebben de hypocriete belagers van dit kabinet nagelaten om hun laffe vuilspuiterij middels allerhande fora te uiten! dat al overigens mét medewerking van bepaalde papiamentutalige media en onprofessionele radiostations met lieden die van zichzelf vinden heel wat journalist/politiek commentator te zijn, met name de radiodirect nep-journalisten en de bejaarde uitgescheten Z-86 “journalisten”.. een lachertje natuurlijk.. en zeker niet uitgesloten de nederlandstalige. dat is geen publiek geheim, eenieder is er op de hoogte van.

  zie maar wat er met dolle “El lobo sarnoso” Nelson Pierre is gebeurd, een schande! Leeflang, een G.Lichtveld in de Amigu..al deze beroeps-ontwrichters van eiland Curacao hebben denkende deze regering makkelijk beentje te kunnen lichten precies het tegenovergestelde bereikt, met als climax nu het schaamteloze gedrag van señora Emely de Jong-El Hag in de Telegraaf! nét goed!!!! dit nu is de oogst van de lafhartige uiterst gemene aanvallen en verzinsels die de ronde doen over onze legitiem verkozen regering Schotte!!

  ik geloof er overigens geen snars van dat dieTelegraafmedewerkers Emely’s wanhopig ontluisterend anti-Curacouse en anti-Curacaoenaars verhaal van begin tot eind verdraaid en/of gemanipuleerd hebben! hun namen zijn bij het stuk vermeldt, laat haar dan rectificatie eisen!! punt ís gewoon dat het een gemene onnadenkende roekeloze wanhopige “kabes bashi” actie is geweest. tegen Curacao wel te verstaan! en nu wil ik van CHATA horen of señora de Jong- El Hag’s actie niet benadelend is voor het toerisme naar Curacao!! dát wil ik horen.

  wel, ik denk echt niet dat de schrijvers van het artikel in de telegraaf hun naam en geloofwaardigheid te grabbel zullen gooien alleen maar om señora emely’s gezicht te redden. het hele zogenaamde concept “Sterke vrouwen” van de Curacaouse politiek is nu als een kaartenhuis in elkaar gedonderd! de meesten vond ik toch al niet zo slim, en lelijk ook nog..eh, straks word ik er ook nog van beschuldigt een vrouwenhater te zijn. 😆
  neen dus, mi stima muher hopi mes! maar niet die belachelijke arrogante PARhoedendraagsters van de laatste 10 jaar. wisten ze maar hoe de makambas zich onderling vermaakten wanneer ze, mét hoedjes op, hun opwachting deden op het plein. 😆 (:-

  @Brazino, trek je niets aan van hetgeen nep Zorro alias Lagadishi schrijft, je hebt gewoon gelijk!
  hier op de site Zorro alias Lagadishi op de RNW site, is overigens geen man, maar een vrouw, dat voor de goede orde. niet dat het iets uitmaakt, maar toch..
  uitgerekend Zorro alias Lagadishi en haar kornuiten hebben zich sedert 10-10-’10 continue schuldig gemaakt aan hetzelfde soort retoriek en destabiliserende leugens die Emely over Schotte, Wiels, Asjes en eiland Curacao, met het oogmerk het hele eiland te destabiliseren, aan de Telegraaf gemeldt heeft,! maar dan wel letterlijk dag in, dag uit!!
  ik begon me op een gegeven moment zelfs af te vragen of deze maligno-gastjes misschien op de RNW site sliepen of zo. 😆
  zij Zorro alias Lagadishi is niet de enige natuurlijk, vandaar ik het in het begin van m’n verhaal over “de hypocriete belagerS” van kabinet Schotte 1 heb.

  die idioten snappen niet dat door zo hatelijk maar vooral opzichtig leugenachtige verhalen over leden van een zittende regering op te hangen, zij van die regering “de underdog” maken. een bewezen stelling., nu ook in Curacao bewezen. het ligt nog vers in het geheugen dat men alom beweerde dat onze huidige coalitie binnen 2 maanden zou vallen, toen werden het 3, 4, 5, 6 maanden, maar nog steeds zit de regering waar het hoort te zitten!

  @Ja Zorro alias Lagadishi, ik herhaal hetgeen ik ooit al eens aan jou heb laten weten.
  ALS DEZE REGERING VALT, IS HET NIET OM JOUW EN JE KOMPINCHI’S LEUGENS EN ZWARTMAKERIJEN!!
  EN HOOP MAAR DAT DEZE REGERING NIET VOORTIJDIG VALT, WANT GELOOF ME, MOCHTEN ER VERVROEGD NIEUWE VERKIEZINGEN UITGESCHREVEN WORDEN, DAN ZAL PUEBLO SOBERANO WELHAAST MINSTENS 2 EXTRA ZETELS BINNENHALEN!!!

  Biba Gabinete Schotte 1.
  Biba nos ministro presidente sr. Francisco Schotte.
  Biba Eunice Eisden, biba Helmin Wiels i biba Ivar Asjes!

 31. Laat ik nou gelezen hebben, dat er een Willems de Caracasbaai in gelopen was om niet meer terug te keren. Blijkt er een heel nest met Willemsen te zijn, die Curacao proberen te verzieken. Richt een politieke partij op of woon je in Belgie of Zwitserland?

 32. Ongewone misselijke nep Curaçaoënaar, die de Jongh-Elhage!
  Indien Emily de Jongh-Elhage werkelijk een Curaçaose was in hart en ziel, zoals zij altijd doet voorkomen, al dreigde in werkelijkheid een volksopstand, dan nog als een ervaren politieke tacticus, zal men proberen een draai aan te geven, al was het maar om het toerisme te sparen van ondergang. Maar zij steekt zelf zeer bewust als een domme brandstichter vuur aan om vervolgens olie erop te gooien! Wij kennen op het Eiland veel Libanezen en deze vrouw kan ook geen Libanese zijn net als haar kompaan Leeflang van eenzelfde soort Surinaamse, die uit de toon valt.
  Voor Henk Westenbroek, straalt PAR fatsoen en integriteit uit! Kom, kom Henk, steekt uw voelhoorns beter uit om de omgeving te polsen. Ooit gehoord van Aandelenlease, een zwendel van 6 miljard! Vraagt het aan heel Nederland, Zus De Lanooy Eugene Ruggenaath, die wijselijk hadden gekozen voor de “run”. Indien De Jongh Elhage blijft hangen kan best deze etterbuil eens haar kant opkomen, maar dan is het werkelijk gedaan met deze figuur. Dat deze wolven in schaapskleren zolang kunnen uithouden, is het niet omdat de Curaçaoënaar niet weet van hoe aanpakken, maar door de langdurige onderdrukking en buitenspel houden, is men moedeloos en machteloos van geworden.
  Het terug winnen aan krachten gaat té langzaam om inderdaad een Volksopstand te ontketenen om korte metten te kunnen maken met figuren met vele gezichten als de Jongh Elhage! Met deze valse zet, heeft zij zich nu vermoedelijk uit de markt geprijsd, zelfs als baby-sit! De kinderen zullen huilend van schrik weglopen van zo’n lutte gorgoon.

 33. Ben ik zo *bobo* dat ik het stuk ‘gemanipuleerd’ in dit VP artikel niet heb gelezen? Of is dit een *edit/update* op een later tijdstip van de reactie van VP?

  Maakt trouwens geen verschil, mijn mening blijft hetzelfde. Ik heb jaren PAR gestemd omdat ik het de minst slechte optie vind. Als er nu nieuwe verkiezingen komen zou ik dat nog steeds doen… maar ik snak naar een nieuwe politieke partij zonder dinosauriers.

  MAN: met Cooper aan het hoofd lubida
  MFK: In plain view de boel bestelen
  PS: Niet mijn ideologie en anders zou ik nooit een partij met Asjes steunen. HW heeft van mij wat respect, behalve dat hij Dos Santos en Dijs niet stopt maar zelfs helpt.

  De rest behoord niet eens tot de marge..

 34. De telegraaf is al heel lang een leugenachtige krant.
  een en al sensatie…….
  als Emily een beetje verstand had gebruikt, had ze nooit met deze krant moeten praten.

 35. @ Bryan, Yolande, Jan. Als jullie met meer anderen nu eens de moeite nemen om te lezen, dat de Telegraaf de woorden van Emily heeft gemanipuleerd en iedereen, die Emily goed kent, weet dat het waar is, dan zou dat jullie veel moeite hebben bespaard in plaats van maar wat voor het vaderland weg te roeptoeteren. Het staat zo slordig.

 36. Lang leve de telegraaf, stel dit zooitje maar lekker aan de kaak !!!
  De meeste commentaren op dit artikel ,zijn allemaal stuiptrekkingen van mensen die gekozen hebben voor een fout regiem!!
  Nog even met z,n allen lekker op de blaren blijven zitten, in een grijze wolk van onmacht.!!
  De oplossing voor Curacao ligt spoedig in het verschiet………sneller dan jullie kunnen bedenken??

 37. Ik stem PAR, niet omdat de partij zulke geweldige politici heeft maar wel omdat deze partij fatsoen en integriteit uitstraalt. Althans in veel grotere mate dan MFK (Schotte: verzekeringsfraude, creditcardfraude en examenfraude; Constancia: stafblad), FOL (leider Godett zat 1 jaar in het gevang wegens corruptie) en om over de omhoog gevallen welzijnswerker Wiels nog maar niet te spreken met zijn geschreeuw.

  Zolang de Yu Korsow echter bij elke verkiezingen weer dit soort incompetente politici in het zadel helpt kun je van dit eiland niets ander verwachten dan het eeuwige handje ophouden bij Nederland om de tekorten door het lekken naar corrupte zakken weer aan te vullen.

 38. Op Caribiana van RNW verteld Emily een ander verhaal; haar woorden zijn dit niet geweest die in de telegraag staan………….
  Dat mag ik hopen, want het is een slechte zet anders. Hoe een zwak teken dit zou zijn. Kom op oppositie maak een strategie, bied een alternatief en verkondig dat.
  Halaas zit de coalitie in een duivelspact vastgelijmd op hun riante stoelen, maar zorg dat we duidelijk maken dan Schotte, MAN en PS voor 4 jaar meer dan genoeg waren. Ik begin zowaar al in hun Houdini act te geloven…………
  Laat buitenparlementaire acties over aan actiegroepen en begin daar niet zelf mee met 8 zetels in de Staten.
  Ik mag aannemen dat bijna alle stemmers toch inmiddels begrijpen dat in de families en sponsors van de partijleiders, niet de strategische helderzienden zitten met een eindeloos ikukeleku waar Curacao beter van wordt. Hoe haal je het in je hoofd om die allemaal op belangrijke plaatsen te zetten. Dat doe ik in mijn bedrijf niet eens. Integriteit…………

 39. NB
  Emily moet zich veel drukker maken over de Kriminalidat op het eiland. Dat loopt nu werkelijk de spuigaten uit.

 40. Kom, kom Emily je kunt toch wel beter dan slechts paniek te zaaien., En dat nog wel in ‘s Lands grootste ochtendblad.
  Ga nu een keer echt oppositie voeren dan wordt het misschien nog wat. Dit lijkt nergens naar.

 41. hahhahaha emly heeft weer een grote fout gemaakt dat je curacao zo laat zinken dit is de enige opositie partij op curacao die zulke vieze spelletje speelt om aan de macht te komen door veel dingen te liegen. wel raar dat geen lokale krant dit heeft gemeld meest is het de ad en amiigoe die dit nls artikkelen uit nlse kranten

 42. @ Brazino. Als je de waarheid niet weet, ga dan niet meteen raaskallen, maar laat je eerst goed informeren.

 43. Het is HEEL TRIEST dat Emily zoiets doet, het is een schande. Als oud premier doe je zoiets niet. Nederland had op Curacao moeten ingrijpen toen Emily en haar groep ons land in diepe schulden (5.5 miljard gulden) heeft gebracht. Emily en PAR komt NOOIT meer jullie hebben te veel schade aan het land gebracht. Hoe gaat je een actiegroep in het leven roepen terwijl jouw partij 8 zetels in het parlement heeft. Een actiegroep in het leven roepen is een brevet van onvermogen voor Emily en haar partijgenoten. Een schande Emily ik schaam me dood……..

 44. Schande Telegraaf.

 45. Schande, mevrouw de Jongh-Elhage, om met zulke paniekzaaierij het imago van Curacao zo doelbewust te willen beschadigen.

  Alsof er voor 10-10-10 geen slecht onderwijs was, geen slechte straten, geen armoede, geen corruptie. Dat gelooft u toch zelf niet? Dan zou u toch zonder twijfel herkozen zijn?

  Voor mij is dit eentweetje met ‘De Telegrof’ het bewijs dat Curacao u echt he-le-maal niets interesseert.
  Het ego en de portemonnee van Par-hotemetoten en consorten echter des te meer. Uw doel heiligt kennelijk alle middelen.

 46. Opstand pfft…. Juist doordat de PAR *veel* fouten heeft gemaakt. Is het volk na 16 jaar de PAR beu.. Helaas is het ontstane vacuum gevuld door gure oportunisten en niet de frisse wind waar iedereen op hoopte. Het is open season voor de Dos Santos, en de Dijsjes en andere gelieerden die bezig zijn aan het plunderen.
  Het volk heeft echter niet op deze lieden gestemd..

  Wat er moet komen is een krachtige leider die mensen kan inspireren zonder te polariseren. Als de PAR weer een rol wil spelen moeten ze zich ontdoen van de oude garde en een frisse wind laten waaien. Geen Dick, geen El Hage en geen Leeflang.

  Er is plaats voor een nieuwe leider, die hopelijk een lijst maakt met deskundigen en geen kassa juffrouwen.
  Wie zal er op staan?

 47. @ SAM. Misschien heb je een punt met de volgende kanttekeningen. Deze regering heeft vanaf het begin de PAR van alles de schuld te geven, zodra de publieke opinie hun tegen zat. Zelfs sneeuw of een tsunami zou aan de PAR worden toegeschreven. Het volk heeft 16 jaar voor de PAR gestemd en er is alleen maar gehoord en geschreven, dat vele stemmers iets anders wilden zonder dergelijke opmerkingen als van jou, want van achteren kijk je een paard in z’n kont. Goedkoop, gemakkelijk en populistisch. Geen enkele regering ter wereld werkt foutloos en na 16 jaar met wel gescreende ministers heeft de PAR het niet slecht gedaan en binnen de mogelijkheden geregeerd en de democratie niet verkwanseld. Ook zijn er geen uitglijers gemaakt, waarbij Curacao over de wreld te kakken is gezet. Het is toch een prestatie van formaat, dat deze regering in iets meer dan een jaar heeft bewerkstelligd dat zeer vele stemmers, die iets anders wilden, spijt hebben als haren op hun hoofd en ze in staat is geweest om ons land met de puur noodzakelijke schuldsanering zo dag voor dag naar de afgrond te dragen en dat is de PAR bij lange na niet in 16 jaar gelukt. Zelfs de democratie vertoont in korte tijd ernstige scheuren. Ach, als je er gelukkig mee bent om de PAR van alles de schuld te geven, moet je dat vooral blijven doen, maar denk niet met Wiels c.s., dat het hele volk dom is en dom gehouden moet worden. Geef ze nog een snoepreisje of een advocaat of een gouden handdruk, die weliswaar door de rechter wordt afgedwongen. Geld zat van het gehate Nederland, nietwaar?

 48. mev Emily wie gaat je nu geloven, alles wat jij deed in die 16 jaren is gewoonweg

  je land verkopen, ik raad je aan als je met een beweging begin, velaat jij en je CREW het eiland, dat is ook bewegen maar op een andere manier wegwezen DIT IS HET BESTE WAT JE KAN DOEN

 49. ‘Opstand dreigt op Curacao’ in de Telegraaf !!! Opstand ??? Maar, met wat is de Telegraaf bezig????

  Maar gisteren was er VIJF cruiseschepen in de haven van Curacao en vandaag dreigt er opstand. HOE KAN DAT NOU ?

  Volgens mij is mevrouw Elhage van opositie OUWE en FOUTE politiek aan het voeren. Dit is uit de tijd, als opositieleider moet mevrouw Elhage zich concentreren in het controleren en het wijzen van de regering naar zijn verantwoordelijkheden met betrekking tot de volgende taken;
  a)Economie; bevorderen van het toerisme, verschillende markten, luchtvaart economie, cruise economie, internet economie, zon en wind energie, raffinage produkten, netwerken, etc….
  b)Gezondheidszorg; nieuwe ziekenhuis bouwen, nieuwe aparatuur, nieuwe behandelingen, medi educatie, etc…
  c)Sport en Educatie; niveau educatie verbeteren, meertaligheid bevorderen met betrekking tot toerisme, sport infrastructuur verbeteren, nieuwe AAA-honkbalstadion bouwen(Rif), sportsponsering door bedrijven regelen, etc……
  d)Milieu; etc……..etc………etc..

  Ik hoop dat ze dit zal lezen! Want het verhaal over ‘dreiging opstand’ klopt van geen kant!!!

 50. @ Henkie

  volkomen met je eens op alle punten. had het zelf niet beter kunnen zeggen

 51. Herinnert u zich deze nog? 30 di mayo
  1969? Hoe is het afgelopen met Papa Godet en zijn vriend Stanley Brown? De stad weer platbranden. Goed voor de economie, slecht voor toerisme. Niets geleerd? Het blijft een eiland als een grotere plaats in Nederland. Curaçao kan niet zonder een groot land. Venezuela misschien ? Durf te denken.

 52. Emily heeft volledig gelijk, maar het Curacaose volk verdient niet beter dan de corrupte bende die nu aan de macht is. Ze hebben er in al hun domheid zelf op gestemd.

 53. Mw de Jongh-Elhage jij durft echt. Ben je zelf niet bang dat jouw masker valt?
  God zal je vergeven, het volk vergeven. Stel dat Nederland ingrijpt ,heb je al een verklaring van waar dei 800 miljoen gebleven is? Waarom de overheid’s NV zoveel verlies leiden? En waarom is het dan bijv een NV van honderden miljoen verlies ledd en nu inees 15 miljoen kan verdienen. Het volk kan wel in opstand komen, maar dan tegen jouw en de 16 jaar PAR.

 54. Waarom jast Jasjes niet even snel de nieuwe staatsregeling er doorheen, waarin wel voorzien is om tussentijds een regering naar huis te sturen. Een snel referendum kan ook nog.

 55. @ seniel Soberano. Dus hiermee is vastgesteld, dat jij tot die 10% behoort, hoewel jij in de buitencategorie ver onder “niet erg snuggere” valt. Ik vrees, dat je als deelnemer geweigerd zal worden.

 56. de regering is gekozen op een democratische wijze, dus we zullen het moeten doen met wat we hebben. Natuurlijk is het wel zo dat ook in Duitsland op een bepaald moment de democratie om zeep werd geholpen in het parlement.

  In bepaalde wijze lijkt het wel Duitsland, een bepaalde groep word nu al aangewezen als of zij verantwoordelijk zijn voor alle leed die er is op het eiland.
  Volksmenners jagen het volk op en roepen deze mensen om aan te sluiten of rijp te maken voor ondemocratische maatregelen.

  Ook in Oeganda was een man die een bepaalde groep aanwees als schuldige, een ander ras dan de oorspronkelijke Afrikaan was de oorzaak van alle economische ellende.

  Hier worden ook mensen aangewezen door bepaalde mensen , ze pikken ons werk in hoor ik dan, ze nemen onze stage plaatsen. De Portugezen hebben de toko’s de Chinezen de kleine supermarkets de mensen van India mode zaken.
  Zover ik weet waren deze mensen er niet, maar ze zagen we mogelijkheden om deze zaken te openen. waarom wij dan niet.

  Ingrijpen kan alleen als de Gouverneur van Curaçao dat doet en die doet het alleen als de regering het vraagt.
  Zolang deze regering die nu aan de macht is en geen verzoek doet zal de Nederlandse rijksregering niet ingrijpen.

  Mevrouw El-Hage,
  De fout ligt bij de voormalige regering van de Nederlandse Antillen waar u premier van was, Indien 10-10-10 was uitgesteld en er een grondige screening was geweest dan hadden deze mensen die de huidige regering vormen misschien niet op het pluche gezeten.

  wat blijft er nu nog over voor ons, ons land zal een zware periode moeten doorstaan en door de zure appel moeten heen bijten. Hopen dat niet iemand op een gedachte komt om een staatsgreep te financieren of andere maatregelen te treffen.

  Ik hoop dat velen meer wijsheid dan emotie zullen tonen, waardoor we met iedereen door een deur kunnen en kunnen genieten van ons mooie land dat zo veel heeft te bieden voor alle mensen ongeacht kleur , afkomst of geloof.

  Bon Pascu, fijne feestdagen

 57. Emily ta basta awor pa sigi buta nos isla den mal picture.ser un bon perdedor si bo kier trese kambio warda dia elecshon wak koe tin hende ta kere den bo fantasia ainda.have a life.

 58. ha ha ha ha ha ha, wat een grap. eigenlijk heel zielig. in nederland zullen ze, al zal het niet als zodanig uitgesproken worden, onderhand wel weten waar de schoen wringt! Volksopstand, welk volk? de makambas, de 12% Curacaouse rijken en de 10% helaas niet erg snuggere Curacaoenaars?? hihihihihihihi 😆
  of gaan die PARclownen weer eens “bedorven porkchop=potjop putri!” uitdelen aan arme mensen in de bario’s in de hoop hen een volksopstand aan te praten?!?
  (ofwel ophitsen?)
  ik denk dat zelfs in Den haag meewarig tegen deze oproep aangekeken wordt. mevrouw de Jong-El Hag toch, laat los. 😆

 59. Zou het helpen? Ik vrees van niet. Het devies van Nederland luidde immers “ZELF DOEN”.

 60. inderdaad, en voordat de pot helemaal leeg is!