CURAÇAO – Boos, verdrietig en aangeslagen liepen de medewerkers van callcenter The Talent Factory Caribbean (TTFC) vandaag uit het gebouw. Directeur Rutger de Bruin heeft het personeel van het callcenter meegedeeld dat de stekker er definitief uit is getrokken.

“Gisteravond is door onze Nederlandse partij besloten dat zij niet meer verder gaan met TTFC “, vertelt de aangeslagen directeur aan Versgeperst.com. “Dit had ik niet verwacht, het nieuws kwam geheel plotseling.”

Oprichting
Het bedrijf is in 2007 opgericht onder leiding van callcenter Leenart & Heemskerk. “40procent procent van de aandelen was in hun handen. Niels van Veen, mede-directeur, en ik hebben de andere 60 procent.” In april is Leenart & Heemskerk failliet gegaan en zijn de 40 procent aan aandelen overgenomen door de curator. Het Nederlandse bedrijf Experience Group heeft toen besloten om TTFC een lening te verstrekken en onderdeel te maken van callcenter My Call.

Aandelen
“We konden toen weer verder en bleven doorbellen voor de klanten die in Nederland zitten. De Experience Group heeft geprobeerd om de aandelen die bij de curator lagen over te nemen. En dan zouden vervolgens onze aandelen voor een deel worden overgenomen. Dit is echter niet gelukt omdat de curactor de aandelen niet wil loslaten en daardoor hebben Van Veen en ik onze aandelen niet verkocht”, vertelt De Bruin verder.

Stekker eruit
“Gisteren heeft de Experience Group besloten om de stekker eruit te trekken omdat zij geen vertrouwen meer in ons hadden en eiste per direct de lening op. Ze hebben letterlijk de stekker eruit getrokken, want vanochtend deed niets het meer, geen telefoon of internet. Ze hebben ons in leven gehouden en nu laten ze ons vallen”, vertelt de aangeslagen directeur.

Emotionele bijeenkomst
“Ik heb het personeel vanochtend opgewacht om ze meteen het nieuws te vertellen. Het was een emotionele bijeenkomst en ik vind het verschrikkelijk voor mijn personeel. De meeste van hen werken al een aantal jaar voor ons en het is hun broodwinning, het was gewoon een drama. Ik heb toch iets van een voorschot kunnen meegegeven. Het beetje geld dat ik nog had heb ik aan mijn personeel uitgedeeld.” De medewerkers worden de komende dagen op de hoogte gehouden door hun coach en kunnen ook bij hen terecht voor vragen.

Trots
“Wij hadden hier een callcenter die belde voor klanten uit Nederland, hier was ik ontzettend trots op.” Ik kon namelijk laten zien dat alle inkomsten, die wie kregen uit Nederland door de verkoopresultaten, hier op het eiland bleven. Het was een bijdrage aan de Curaçaose economie. Het enige wat ons nu kan redden is een nieuw callcenter of een investeerder die ons wil overnemen. De knop is nu uit maar kan zo weer aan. Maar of dat gaat gebeuren, dat is niet meer in mijn handen”, aldus de Bruin.

Uitstel
Op dit moment hebben Van Veen en De Bruin een advocaat op de zaak gezet en willen uitstel van betaling aanvragen. “We moeten ook kijken hoe de curator hiermee omgaat. Ik weet eigenlijk niet hoe het nu gaat lopen. Het moet voor de rechter komen en dan weten we pas meer.”

19 reacties op “Stekker eruit voor Talent Factory”

 1. Medewerkers: op 7 januari om 12:00 uur meeting bij Jan Dekker thuis. Mail jandekker2000@gmail.com voor meer info.

 2. Beste Amalia, de communicatie vanuit TTFC naar de werknemers is inderdaad nihil. Nog steeds is het niet helemaal duidelijk hoe het zit met de aanvraag voor uitstel van betaling. En zonder ontslag is formeel iedereen nog in dienst. Stuur een mailtje naar Karin of naar mij, jandekker2000@gmail.com zodat ik je op de hoogte kan houden van de ontwikkelingen.

 3. Ik heb in 2011 een aantal maanden gewerkt bij TTFC. Onderling was het wl gezellig, maar van het midden- en hoger management moest je het niet hebben. Broekie Niels zal zichzelf wel redden, voor de vele jongeren die voor een aantal maanden op Curacao zitten zal het lastig zijn: geen geld is geen parties. Sterkte iedereen, vooral diegenen die er al geruime tijd werkten.

 4. Duidelijke taal Naomi. Goed van jou!

  Karin, het schijnt dat er een groep bijelkaar is geweest afgelopen week; ben je daarvoor niet benadert??

  Voor iedereen sterkte!

 5. Inmiddels zijn we ruim een week verder en heb ik van ttfc helemaal niks gehoord. Van het salaris bij TTFC vielen niet echt reserves op te bouwen dus ik ben blij dat ik een van de weinige ‘gelukkigen’ was die nog ANG 500 meekreeg. Voor veel anderen was dat maar ANG250 of helemaal niks, Kerst was dus K*t en bij iedere pagara die de lucht in gaat denk ik aan het geld dat dat kost terwijl wij zonder salaris in de kou staan, Amalia en anderen die niet weten hoe nu verder: neem svp contact op via prikichix @ hotmail.com. Samen moet het ons lukken om hier iets aan te doen.

  Aan alle ex collega’s: bedankt voor de samenwerking. Ik mis jullie.

  Karin Konigs

 6. Dus niet op de hoogte gebracht.Tja dat krijg je met zo`n zelfingenomen type als die Niels!Gaat echt niet op eigen kosten de rest van het personeel dat er die ochtend niet was op de hoogte brengen.Is meer bezig om zijn eigen hachje te redden.Zijn personeel kan hem echt niets schelen.

  Jammer voor jou ,maar wel heerlijk,dat gezichtsverlies voor hen/hem.

 7. Nog steeds ben ik niet persoonlijk op de hoogte gebracht van het feit dat TTF zijn deuren heeft dichtgedaan. Noch telefonisch noch via ieen mail. Dat is toch o.a. de basis vwb correctheid?! Fijne avond.

 8. Beste Pieter, ik heb inderdaad genoten van de meeste collega’s die de revue gepasseerd zijn. Zeker als ze goed konden scoren, goed voor ons allemaal!

  En ondanks het inderdaad soms onnavolgbare beleid van het management en het grote verloop is de onderlinge sfeer, zeker bij de vaste groep altijd bijzonder goed geweest. Dus het was, zeker vanaf ‘Businesspark Vredenberg’, prima werken in een bedrijf met in de kern bijzonder goede mogelijkheden.

  Vanuit de pers komt steeds meer naar voren waarom Jeroen van de Veer (die met MyCall de redder in nood had moeten zijn) eigenlijk vanaf het begin geen vertrouwen heeft gehad in TTFC. Onder andere het feit dat de jaarrekening 2009 en 2010 schijnbaar nooit zijn aangeleverd en is een medeoorzaak waarom My Call gestopt is met de lening aan TTFC. In het Antilliaans Dagblad kun je hier een interessant stuk over lezen.

  Voor dit moment is het belangrijkste punt natuurlijk dat iedereen het salaris krijgt waarvoor hij of zij in December heeft gewerkt! Tenzij TTFC failliet verklaard wordt. In dat geval gaan de werknemers via een advocaat alle mogelijkheden onderzoeken om alsnog het salaris te ontvangen.

  Wordt dus vervolgd.

 9. Gelukkig ook een bericht van iemand met een kritische kanttekening.. ( Sarah )

  Tot nu toe voornamelijk lovende woorden over ttfc en dat het er zo gezellig was!
  Dat ene Jan Dekker zelfs uitlatingen doet over “zo een mooi bedrijf” ….als ex-collega
  heb ik hem behoorlijk negatieve dingen horen zeggen over het management, dus over dàt
  zelfde bedrijf!
  Wat hij gezellig vond, de vele jonge meiden die er de revue gepasseerd hebben.
  By the way, waarom fungeer jij onder een fictieve naam, Jan Dekker???

  Voor alle oud-collegae: Heel veel sterkte gewenst van Pieter.

 10. Bon Pasku. Vrijdag 23 dec. j.l. was ik om 0.6.00 uur bij TTF en ik heb gewacht tot 0.6.30 uur. En gezellig gebabbeld met de bewaker. Ik begreep er helemaal niets van. Ik ben tot op heden nog door niemand van “de top” op de hoogte gebracht. Zouden zij mijn telefoonnummer zijn kwijtgeraakt? By the way zo ga je niet met mensen om. Ik wil mijn collega”s bedanken voor de geweldige korte tijd dat ik met jullie heb mogen werken. Felis Ana Nobo. 2012 Wordt een geweldig jaar.

 11. Het is idd erg vervelend voor de medewerkers die er hun gezin van moeten onderhouden,maar laten we wel eerlijk zijn.TTFC was een bedrijf met een enorm waterhoofd;een management vulde zijn zakken volop,maar de werknemers vrdienden voor het onder enorme druk werken ,veel te weinig.Maar dat buiten beschouwing gelaten,De heren van ttfc kennende zullen ze zeker het geld wat er voor de lonen al op de rekening sond in eigen zak hebben gestoken.

  Vele mensen hebben er gewerkt die verhalen kunnen vertellen die niet passen bij een gezellig bedrijf.Laten we wel even realistisch doen mensen .

  Maar al met al zijn het de medewerkers die zo vlak voor kerst met de gebakken peren zitten…STERKTE

 12. Jeroen de Vries is erg verzot op zijn offshore callcenters in Marokko dus wie zal het zeggen..

 13. Als u curator moet je vroeger als kind toch echt wel ergens je hard zijn verloren, of flink zijn gevallen en dat je hardje is gebroken?!

  Hoe kan je dit in godsnaam doen? 🙁

 14. Rosalba Frans en Jan Dekker, ik ben het helemaal eens met jullie woorden. Edsel, je stigmatiserende opmerking over deze soort mensen die waarschijnlijk wel geen buffer hebben opgebouwd doen mij vermoeden dat jij dat dus wel hebt gedaan. Zal ik je het bankrekeningnummer van enkele alleenstaande moeders geven? Het zal je een goed gevoel geven voor de kerstperiode toch? Bert van Geel, waarom gebruik je je reactie om ene Gerrits te vernoemen? Ik zou zeggen spreek de man erop aan face to face! Het gaat hier om mensen die dagelijks om half 7 paraat waren, omdat ze absoluut niet werkschuw waren. Omdat ze te trots zijn om een uitkering aan te vragen. Omdat ze van hun werk houden. Mensen die door een paar kloten in Nederland nu zonder geld zitten.

 15. Zal geen vrolijke kerst worden voor het personeel! Vlak voor betaaldag de stekker eruit trekken komt zeker hier op Curaçao hard aan, mensen die dit soort werk doen hebben in de meeste gevallen geen buffer.

 16. Anderhalf jaar lang heb ik met heel veel plezier gewerkt bij TTFC. En ik kan het beamen, het is (of was?) inderdaad het meest gezellige bedrijf van Curaçao. Dat zo een mooi bedrijf met zulke goede en loyale call-agents failliet gaat is redelijk onbegrijpelijk, maar dat kan.

  De manier echter waarop door een paar ‘keurige meneren in Nederland’ deze loyale werknemers, waaronder een aantal alleenstaande moeders met kleine kinderen, nu zijn behandeld is te laag voor woorden. Want hoe kun je deze mensen, één werkdag voor de Kerst zonder geld glashard naar huis sturen?!!! Wat is hiervan de winst meneer de investeerder, dat u tijdens het Kerstdiner uw kinderen met heel mooi kunt vertellen hoe 50 huishoudens dankzij uw tactloze beslissing deze Kerst op een houtje kunnen bijten?

  Maar goed, op Curaçao luidt het credo dat we vooruit willen kijken en dat doen we dan ook in dit geval. Dus, is er nou werkelijk geen serieuze investeerder te vinden op het eiland die dit bedrijf op Vredenberg, inclusief alle enthousiaste medewerkers over kan nemen?

  Zou toch een mooi Kersverhaal zijn…..

 17. Ik heb 3.5jaar bij The Talent Factory Caribbean gewerkt.
  Het is idd een triest geval voor iedereen alle werknemers maar natuurlijk ook voor de aandeelhouders vooral voor Mr.van der Veen en Mr de Bruin.
  Met trots geef ik aan dat Talent Factory Caribbean een hele leuke plek was om te werken vooral gezien dat wij met zn allen een hele goeie band hadden.
  We waren,we zijn en we blijven een grote familie,superleuke collega’s!
  Waar een wil is , is een weg!
  Om altijd positief te blijven heb ik bij Ttfc geleerd en heb nog veel andere dingen geleerd!
  Ik ben trots om te zeggen dat ik bij The Talent Factory gewerkt heb.
  Ik wens alle collega’s al het beste,sterkte en blijf positief want het komt allemaal goed.
  zelfs het woord IMPOSIBBLE betekent I’M POSIBBLE!
  Keep ya head up en al het beste.

  Jullie Collega,
  Rosalba Frans

 18. Kennelijk was het niet zo’n “talent factory”!!

 19. Triest voor het personeel, maar het is bekend dat in deze business vooral lieden actief zijn die het snelle geld zoeken en zich verder weinig aan bedrijf en personeel gelegen laten liggen.

  Misschien kan Dolfijn FM dj Jochem Gerrits, die door fraude bij Buma Stemra buiten is gezet, iets doen voor deze organisatie. Hij heeft namelijk veel ervaring met het binnenhalen van geld door de telefoon.