• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten dringt er bij minister Charles Cooper op aan dat hij gehoor geeft aan de moties die zijn aangenomen op 3 november. De moties gaan over de uitzendkrachten die al jarenlang bij overheids-nv’s  werken en weinig rechten hebben. Bij telecombedrijf UTS zijn deze problemen vooralsnog niet opgelost.

De Staten wil dat Cooper, als minister en vertegenwoordiger van de aandeelhouder, met de Raad van Commissarissen, directie van UTS en vertegenwoordiging van de werknemers van contractanten en uitzendbureaus, om tafel gaat zitten om tot een oplossing te komen.

Oplossing
“De oplossing moet conform de regels van goed bestuur en de wetten van ons land zijn”, zo schrijft Statenvoorzitter Ivar Asjes in een brief aan Cooper. “Ik dring er bij u op aan om gehoor te geven aan deze beslissing en voor het eind van januari 2012 terug te rapporteren aan het Parlement.”

2 reacties op “Staten wil oplossing uitzendkrachten UTS”

  1. Dit is precies waar het IMF voor waarschuwde. Overmatige bescherming van werknemers maakt dat die minder worden aangenomen omdat bedrijven flexibel willen zijn. Arbeidsflexibiliteit noemt men dit.

  2. Laat bij UTS por fabor alles zoals het is, want dit is het enige overheidsbedrijf dat goed werkt. Prima internetverbinding zonder uitvallen tegen een heel goede prijs, goede telefoolverbindingen zowel mobiel als vaste lijn en ook TDS, hoewel niet goedkoop, doet het met goed beeld en geluid en weinig uitval.
    Of dit nu tot stand komt door uitzendkrachten of vast personeel zal ons als consument worst zijn. Dus laat de situatie zoals zij is en houdt vast aan het huidig service niveau.