• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie geeft de bevolking tips om het risico te verkleinen om slachtoffer te worden van een misdrijf. Het is daarom van belang dagelijk veiligheids- en voorzorgsmaatregelen te treffen om een criminele daad te voorkomen. “Een crimeel wil niet gepakt worden”, benadrukt de politie.

“Het is bijna onmogelijk om een huis 100 procent te beveiligen waardoor dieven geen toegang krijgen. Maar hoe moeilijker je het maakt voor een dief of overvaller, hoe meer je de indruk wekt dat je huis beveiligd is des te groter de kans dat je huis wordt overgeslagen”, zo adviseert de politie.

Enkele punten ter overweging:
– Hoe ver staat je huis vanaf de buren?
– Hoeveel inbraken hebben plaatsgevonden in jouw buurt/omgeving?
– Hoe staat het met de sociale controle in de buurt?
– Hoe kwetsbaar ben je wat betreft infrastructuur en structuur (straatverlichting, benedenramen)
– Als je alleen woont, laat dat niet aan iedereen weten
– Sta op enige afstand van jouw huis en vraag je af of er zwakke punten zijn aan je woning. Wanneer je die hebt opgespoord, herstel ze

Aantal maatregelen:
– Laat geen vreemden in huis. Niet eens wanneer zij gewond lijken te zijn, bel eerst de politie. Het kan een val zijn
– Een goed verlicht erf kan een boef ook ontmoedigen. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting die kunnen dienen als beveiligingsmaatregel
– De buitendeur of ramen zijn vaak de eerste plaats die een inbreker zal checken om binnen te gaan. Deuren zonder glas bieden de beste veiligheid
– Een populaire vorm van alarm is de hond. Een hond is altijd goed om te hebben maar biedt geen absolute garantie.
– Aarzel niet om de politie te bellen wanneer je thuiskomt en een vreemde situatie aantreft

Belangrijke telefoonnummers
De politie geeft aan dat men altijd oplettend moet zijn, neem of geef geen lift aan vreemden en meld een verdachte situatie gelijk via het noodnummer van politie 911 of via het wijkteam.
Telefoonnummers van de Wijkteams:
Wijkteam Otrobanda: 8666-400
Wijkteam Punda: 8666-450
Wijkteam Rio Canario: 8666-114
Wijkteam Montana: 8666-700
Wijkteam Seru Fortuna/Mahuma:888-2290
Wijkteam Brievengat:8666-750
Wijkteam Barber/tera kòrá:8666-500
Voor meer informatie over preventie en voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen kunt u contact opnemen met de politie of het wijkteam.

9 reacties op “Voorkom een criminele daad”

 1. Dames, u snapt het niet.
  Bij mij loop ook geregeld het geboefte door de tuin en in de straat. Alleen komen ze bij mij niets halen, doch brengen enkel spullen. 50″ flatscreens, imiddels zijn het er al 3, wekelijks creditcards in mijn brievenbus, zels contant geld. Over laptops maar te zwijgen. Na 20 ben ik opgehouden met tellen.

  Hoe?

  Ik dacht, ik hang een naambordje aan de deur met H. Wiels, dan blijven ze wel weg.

 2. Zet een namaak Kadé in je tuin, het geboefte loopt meteen met een grote boog om je huis want zoveel “power” hebben ze nog niet meegemaakt.

 3. Beste tip ontbreekt: verlaat Curacao.

 4. Misschien kan de politie dan ook innen 5 minuten komen, ipv 45 minuten.
  Verder dient er gewoon meer politie op straat te zijn. Harder aanpakken dat geboefte.

 5. Tip, Als de politie al zelf aangeeft wel te weten wie de inbraak heeft gepleegt en deze inbreker heeft in dit geval bv een tas gestolen met de naam van het slachtoffer erin gestikt dan ga je meteen naar deze persoon toe en zeg je niet dat ze zgn bewijs moeten hebben.

 6. leuk de nummers van de politie, probeer ze eens te draaien als je het geluk hebt dat er iemand opneemt krijg je eerst een half uur gesteggel over welke wijkpost er verantwoordelijk is voor jou buurt! De beste maatregel staat niet vermeld; sla de inbreker de hersens in voordat hij het bij jou doet en begraaf hem in je eigen tuin zodat zijn familie niet voor je deur komt te staan om verhaal te halen.

 7. Nog meer tips voor de politie. Sla digitale vinger afdrukken op en match digitaal deze fingerafdrukken.
  Handmatig fingerafdrukken matchen met een vergrootglas deden ze 100 jaar geleden.
  We leven bijna in 2012, vliegende autos hebben we niet, maar betaalbare oplossingen voor dit probleem zijn aanwezig.

 8. Tip voor de politie, als er iets gebeurd ga er dan gelijk naar toe. Ik was zelf eens op een bureau toen er een melding binnen kwam van een overval naast de girobank in het zuikertuintje, de agente die rijst met kip at, at die eerst op en vertrok een paar minuten later, haarl collega wachtende

 9. Ik heb een tip voor de politie.
  Als een slachtoffer van een inbraak je de weg wijst naar de dader dan moet je daar ook naar zijn huis gaan om hem op te pakken. Bedankt slachtoffer, met deze informatie gaan we direct aan de slag.
  Als ik de dader enkele weken later precies hetzelfde gedrag zie vertonen dan is daar dus wat fout. Zeker als bij navraag blijkt dat er toch niks gedaan is.