• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederland en Colombia gaan de rivier de Cauca aanpakken om het gevaar van overstromingen te verkleinen. Nederland stelt 600.000 euro beschikbaar voor het project dat 2,5 jaar in beslag zal nemen. Op dit moment overstromen veel rivieren in het land door overvloedige regenval.

De Cauca, een grote rivier, bij de zuidelijke miljoenenstad Cali is een van de probleemgebieden. Het Nederlands-Colombiaanse project moet de rivier stroomopwaarts ten zuiden van Cali meer ruimte te geven.

Nederlandse ervaringen
Een gebied dat onder water gezet kan worden als het nodig is, moet de rivier stroomafwaarts ontlasten. Daardoor wordt het overstromingsgevaar op andere plekken kleiner. Het systeem is gebaseerd op Nederlandse ervaringen met poldergebieden of uiterwaarden. Die kunnen ook onder water worden gezet als de rivier te hoog komt te staan.

 

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Nederland helpt Colombia”

  1. @ dennis. Dat is pas humor. Curacao kan niet eens zijn eigen waterhuishouding op orde houden. Wat regenseizoen, wat overstromingen? Laat de boel maar verzuipen, denkt Cooper.

  2. Een goedmakertje van Nederland voor het onbeschofte gedrag van Monky?

  3. he, wat jammer nu. Curacao wilde ook net hulp aanbieden. jammer dat we te laat zijn. Of bedoelde de huidige regering dat niet, met meer (lokaal) aanwezig zijn in de regio. Oh nee….alleen geld verdienen op persoonlijke titel. Jammer. gemiste kans.