• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO — Minister Carlos Monk (Bestuur) biedt via een advertentie in verschillende kranten aan iedereen, die hij beledigd zou kunnen hebben met zijn uitspraak over de FARC, zijn excuses aan. Dat meldt Amigoe. Hij verklaarde op 10 december dat als hij in Colombia zou wonen, lid van de guerrillagroep FARC zou zijn.

Eerst verklaarde Monk nog dat hij geen excuses zou aanbieden, maar zijn uitspraken voortaan zou verduidelijken. PAR-lid Omayra Leeflang verspreidde vlak naar de bijeenkomst van de Pueblo Soberano, waar Monk zijn uitspraken deed, een geluidsfragment van de toespraak van Monk.

Zorgvuldig
“De woorden FARC hebben een verwarring gecreëerd over de betekenis, waarde en gewicht van de afkorting FARC in de context waarin ik mijn uitspraken heb gedaan. Ik geef toe dat ik niet voldoende zorgvuldig ben geweest in mijn formuleringen”, zegt de minister bijna twee weken na zijn uitspraak.

14 reacties op “Monk biedt toch excuses aan”

 1. Aftreden!

 2. ja weet dat ook niet misschien wel: FARC–Financiën afdragen regering Curaçao

 3. ben wel benieuwd wat ie nou wel bedoelde dan met FARC

 4. nou vooruit dan maar hier is mijn excuses.

  maar jullie zijn de stomkoppen dat je niet begrijpt dat FARC maar een afkorting is en zoveel kan betekenen. wat een flut excuus.

  In Colombia heb je maar een FARC en die is niet voor twijfel of onduidelijkheid. maar ja alleen de minister Monk is zo slim wij zijn weer zo dom.

  wanneer vertrekt deze minister weer naar Colombia, kunnen wij zijn vrienden inlichten

 5. Kan de regering nu ook excuses aanbieden voor meer dan 1 jaar wanbeleid

 6. Wijlen minister van Dijk zei dat hij tijdens zijn studententijd de appartheidsregiem ondersteunde. Het is toen weggezet als ”JEUGDZONDE”

 7. Dit excuses doet de zaak AI van Walroud veel goed ,OOK Jasjes kan dit in zijn R……..t steken

 8. Ik heb een hekel aan Monk en alles wat MFK is, maar die excuses zijn een goede daad. Laat andere politici dit voorbeeld volgen zodat de politiek weer wat menselijker wordt.

 9. @ Omayra Leeflang. Maar geeft wel aan dat hij de ernst van de zaak heeft begrepen onder druk van de gemeenschap.

  Inderdaad, want van de coalitie en oppositie in de Staten hebben we niets te verwachten. Welnee joh, hij heeft alleen begrepen, dat hij door excuses te maken gesouffleerd door Wiels ermee weg zal kunnen komen en wedden, dat het hem zal lukken? Ze gaan er gewoon van uit, dat bij de oppositie alleen maar lieverdjes of sufferdjes zitten.

 10. Onherroepelijk aftreden dit figuur. Voegt net als de rest van de pretrgering niets maar dan ook niets toe aan het land en de gemeenschap.
  Het blijkt eigenlijk dat men veel te gemakkelijk Nederlands staatsburger kan worden.

 11. Een verklaring van een laffaard. Maar geeft wel aan dat hij de ernst van de zaak heeft begrepen onder druk van de gemeenschap. D

 12. In Colombia bestaat er ALLEEN één “FARC’ ! Todo el mundo sabe que en Colombia hay solamente un FARC que son las Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia!
  Pues usted no venga a decir que no es o fue una equivocación.

  No se que usted cree o creía, que nosotros los Curazoleños somos tontos o que???

  Gaan we nu met de volgende ‘Rectificatie’ ! LA PROPIA VERDAD, SINO LA VERDAD !!!

 13. radicalisering van mensen die eerst in een ander land hebben gewoond en daarna een Nederlands paspoort samen met hun oorspronkelijk paspoort is een bekend verschijnsel.
  Soms vergeten mensen waarom ze hun land van oorsprong hebben verlaten, aangezien wij in ons land geen doodseskaders hebben, geronseld kunnen worden of gedwongen kunnen worden en een redelijke democratie denken velen die nu Nederlander zijn met hun Nederlandse paspoort maar ook hun andere paspoort dat wij zwak zijn.

  ze zijn vergeten dat democratie diep geworteld is bij ons op het eiland en dat wij als volk uitspraken als Bodybags, FARC middelen, vriendjespolitiek en corruptie niet tolereren.
  Dit doen we dan niet via een terroristische organisatie maar gewoon via ons parlement.

  Ik feliciteer de Hr Monk met zijn verontschuldiging maar hij moet niet denken dat hij er zo makkelijk er van afkomt . Deze uitspraken zijn een Minister van ons land niet waardig.

 14. Met zijn waardeloze verklaring geeft hij sterk de indruk er geen barst van te menen. Flutexcuses voor een dergelijk zwaar vergrijp jegens een bevriende mogendheid zijn echt ruim onvoldoende. De man is niet ministeriabel gebleken dus wegwezen.