CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Omayra Leeflang deelt vandaag haar zorg over het geldbedrag dat de overheid Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy moet betalen.

De directeur van CPA heeft de zaak tegen minister Hakim en de commissarissen van CPA gewonnen, die moeten nu 400.000 betalen. Laat niet het volk dit geld betalen. Het is de koppigheid en kwaadwilligheid van Hakim en Dos Santos die hen het ontslag hebben laten doorzetten, terwijl SOAB had gezegd dat er geen gronden waren voor ontslag. SOAB en de directeur hebben ook gelijk gekregen in de rechtbank waarbij de directeur op alle punten heeft gewonnen.

Het bedrag van 400.000 is nog veel hoger, omdat volgens de uitspraak, de directeur dit bedrag in handen moet krijgen. Dus het echte bedrag is zeker meer dan een half miljoen. Daarnaast is de consultant al 600 per uur betaald om het rapport te schrijven om de directeur te kunnen ontslaan. Nu is gebleken dat dat rapport geen enkele waarde heeft, want de rechter heeft alle punten van de consultant van tafel geveegd.

Daarbij komen de kosten van de advocaat. In totaal komen wij tot een bedrag van meer dan één miljoen dat is verspild simpel om ongegrond te jagen op een directeur. Tot slot is er de schade die het beleid van Hakim en Amparo aan het bedrijf heeft gebracht, waarbij de vergunning om boten te slepen in Panama is kwijtgeraakt.

Het is onacceptabel dat nu het onschuldige volk van Curaçao deze kosten moet dragen. Daarom moet worden geëist dat minister Hakim en Amparo Dos Santos het bedrag van 400.000 gulden uit hun eigen zak betalen.

Omayra Leeflang

14 reacties op “Ingezonden: Wie gaat betalen?”

 1. @ josefine. nou mevr. leeflang, als wij gaan begiinen met de 2miljoen die jullie bij de vorige ambstermijn
  nog van de BRANDWEER-tijd die nooit over hoor. KASSA,

  Kan je deze zeer vage zin met hulpwerkwoord en voltooid deelwoord completeren, zodat het leesbaar en begrijpelijk Nederlands wordt of de hele zin helemaal opnieuw schrijven? Misschien is het nodig om je dan als verantwoordelijk burger naar het OM doorverwijzen

 2. En er komen er nog veeeel meer aan, en de bevolking maar betalen….Walchelijk!!!

 3. NOU NOU leuk verhaal hoor ook weer lekker populistisch omayra je klinkt al bijna net asls ieder ander.

  deze rekening word gewoon betaald door het volk immers uitspraak van de coalitie wij zijn gekozen door het volk en dus betaald het volk ook deze prijs

  en nu niet moralistis wezen dit is gewoon realiteit

 4. nou mevr. leeflang, als wij gaan begiinen met de 2miljoen die jullie bij de vorige ambstermijn
  nog van de BRANDWEER-tijd die nooit over hoor. KASSA,
  Kom op met dat geld, en dat is ook niet het enigste.
  Jullie waren ook naar nederland met vul,maar in……..mensen bij die dura reis
  voor het ondertekenen van die 10-10-10, weet je dat nog?Daar werden jullie regering voor
  CORRUPTE regering UITGEROEPEN, terwijl jullie allemaal aanwezig waren,schaamteloos.
  nu ben jij plotseling de beste?
  SHAME ON YOU. allemaal een pot nat

 5. @ger, het maakt de regering niets uit.. einde verhaal is dat een goede YDK weg gestuurd is en dat er een vriendje van de regering op die positie zit met een megasalaris..
  en tja alle kosten hiervan worden toch door het volk betaald..

 6. Dat gaat natuurlijk ook op voor al de kosten van rechtzaken die door de regering en de verschillende RvC’s van overheids NV veroorzaakt worden.

  Ik hoorde gisteren dat het inmiddels qua rechterlijke uitspraken 8-0 staat (de 0 voor de overheid en NV’s)

 7. Volgens mij kan Amparo hiervoor schuldig worden verklaars en moet hij betalen. Tevens dient Thierry Hernandez worden aangesproken hierop aangezien hij niet objectief en op opdracht rapporten schrijft voor de regering om mensen te kunnen ontslaan.

 8. he, grappig, dit is precies wat ik een vorige bericht bedoelde! Uiteraard sta ik hier dan ook 100% achter. Echter moet het parlement niet instemmen met een nieuwe wet? En hebben ze geen meerderheid in het parlement? Dan wordt het moeillijk!

 9. Ik hoop vele andere directeuren en bestuurders die door het corrupte tuig uit Fort Amsterdam uit hun ambt worden gezet procedures aanspannen. de ervaring leert dat deze dwazen geen enkele juridische onderbouwing kunnen geven voor hun acties.
  Mooie voorbeelden van het terechtwijzen van deze achterlijke bende criminelen zijn de rechtszaken van Gumbs, Goede en De Lannoy.

  Dat er velen mogen volgen. Wellicht ook handig als een belangengroep rechtszaken start tegen de discriminerende uitlatingen van typetjes als Wiels, Monk en Asjes!

 10. @ Omayra Leeflang. Daarom moet worden geëist dat minister Hakim en Amparo Dos Santos het bedrag van 400.000 gulden uit hun eigen zak betalen.

  Dan moet er eerst een eiser gevonden worden en dat gaat u natuurlijk verzorgen, want anders wordt het verhaal gebakken lucht. Het is weinig zinvol om dat van El hakim als minister te eisen. Een (lid van) een RvC kan wel persoonlijk aansprakelijk gesteld worden, mits onzorgvuldig handelen of iets dergelijks bewezen kan worden en volgens de tekst in de Amigoe heeft de RvC volgens de rechter inderdaad verwijtbaar gehandeld. Met een veroordeling kan wellicht dit gedoe uitgeroeid worden. De Goede zal een flink bedrag gaan kosten en 3 directeuren van Aqualectra zitten in de wachtkamer en hoe het verder zal gaan met Gumbs en Potmis weten we nog niet. Wesley Kook kan het zeer waarschijnlijk schudden, omdat het reglementair einde arbeidsovereenkomst is.

 11. Gelijk een nieuwe wet invoeren. Hoofdelijke aansprakelijkheid voor bestuurders!

 12. Mooi gezegt Leeflang,alleen nu nog de aktie,maar die zal wel nooit komen,of er moet weer een kerstwonder gebeuren.Deze regering lacht je toch tot in je naad uit Leeflang,of heb je dat nu nog niet door.Met verhaaltjes schrijven komen wij er niet mee AKTIE dat hebben we nodig.Roep de mensen op om op de straat te gaan demonstreren.

 13. @Omayra; Ik ben het vaak niet helemaal met u eens, maar ditmaal sta ik 100% achter U.
  Niet het volk betaald de dure rekeningen doch de ministers zelf. Ook moeten we gewoon eisen dat de betalingen a public getoont moeten worden.

  POWER TO THE PEOPLE

 14. Ministeriele verantwoordelijkheid. Oh yes.