• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het kasregisterproject van het Kabinet Schotte heeft 45 miljoen gulden bijgedragen aan de staatskas. Dit is volgens het persbericht van de overheid het resultaat van de tv-show ‘Bo faktura pidié,dun’é’, waarbij consumenten facturen met vermelding van de omzetbelasting konden inleveren.

Het idee achter het project is dat consumenten bij een aankoop een bon eisen met daarop de ob vermeld. “Bedrijven zijn daardoor genoodzaakt dit te vermelden op de rekening. Sherwin Casper, directeur van de stichting Belastingaccountantsbureau ziet met deze actie verhoogde inkomsten van 45 miljoen gulden”, staat er in het persbericht.

Prijzen
In het programma werden elke week facturen getrokken, waarmee mensen prijzen konden winnen. Afgelopen maandag was de laatste uitzending van het jaar en kregen twee winnaars de sleutels van de auto’s die zij hadden gewonnen. Vanaf maart 2012 wordt een nieuwe serie van het programma uitgezonden.

 

8 reacties op “TV-show vult de staatskas”

 1. goede zaak dat er eindelijk eens actie word ondernomen tegen de ondernemers.
  Vooral alle die speciale sale’s zoals op het parkeer terrein waarbij alles los word verkocht.
  De vis langs de weg, en vooral alle snaks, snecks sneks belastingscontrole daarop uitvoeren en dan ook gelijk de voedselveiligheid,

 2. hoeveel winkeltjes vrag je niet met of zonder bon? denken ze nou echt dat de consument vrijwillig meer gaat betalen?

 3. obi, het heeft geen zin om te raadplegen zoals is gebleken, want ze doen lekker waar ze zelf zin in hebben. Wie gaat de schade verhalen op de RvC van CPA?

 4. Erg benieuwd hoe men tot de berekening komt van die 45 mln. Kan mij niet goed voorstellen dat er zoveel bedrijven de OB omzeilen, laat staan dat er dan zoveel mensen d.m.v. een bonnetje vragen zoveel meer geld bijdragen in OB…

 5. Klopt had het net nog erover met mij collega.. UNA, UTS, Aqualectra etc.. maar dat geeft dan toch alleen maar blijk dat deze regering niet goed bezig is! Kunnen ze van de regering geen NV maken en bij verlies de kosten verhalen bij de ministers(en niet belastinggeld) wegens mismanagement/miscalculatie? hahha.. Maar eerlijk, waar is de AJZ mee bezig, wordt die uberhaupt geraadpleegt of ze juridisch wel sterk staan om deze mensen te ontslaan? Blijkbaar niet.. they must hate being on the losing side!

 6. @obi Bijna goed.
  Helaas zijn we al dit geld weer kwijt aan de rechtzaken die de overheid verliest door directeuren van hun post te wippen. Zie artikel UNA. Verder is het geldverslindende gedrag van de minister die met hun gevolg elke maand van het eiland gaan, soms wel twee of drie keer. M.a.w. het volk wordt hier echt niet beter van……

 7. Wow, kan je nagaan hoeveel en hoe makkelijk belasting ontdoken kan worden! Hoe werkt het belasting inning systeem in Nederland dan? Gauw overnemen om dit voortaan te voorkomen.. 45 miljoen is niet niks en waarschijnlijk is het nog veeeel meer!

 8. Wedden dat ze gaan zeggen; “… vult de zakken van Schotte”