• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aantal toeristen dat in oktober ons eiland bezocht, viel redelijk tegen volgens de gegevens van Curaçao Tourist Board (CTB). De maand laat slechts een  stijging zien van 1 procent. Over de afgelopen tien maanden is wel een stijgende lijn te zien met een groei van 14 procent dan vorig jaar.

In oktober werd ons eiland door 5.1 procent minder bezoekers bezocht, het gaat dan met name om toeristen uit Nederland. De daling is zelfs groter als er wordt gekeken naar het aantal toeristenovernachtingen. Hier is sprake van een daling van 10 procent, dat zijn 14.000 minder overnachtingen. Gemiddeld verbleven de toeristen 6.92 nachten op ons eiland in de maand oktober.

Stijging bezoekers
Het aantal bezoekers in deze maand is wel gestegen (32.461) ten opzichte van vorig jaar (32.117). Toeristen uit Europa hebben een groot marktaandeel met een percentage van 48.5 procent, waarvan Nederland 40.3 procent bezit, gevolgd door Zuid-Amerika met 25.1 procent (waarvan Venezuela 16.5 procent). Noord-Amerika is verantwoordelijk voor 13.1 procent (Verenigde Staten 12.4 procent) en het Caribisch gebied 10.7 procent waarvan 5.5 procent is te wijten aan Aruba.

Overnachtingen
In termen van overnachtingen is het aandeel van Europa aanzienlijk met 61.9 procent. Overnachtingen door Nederlanders is goed voor een percentage van 51.8 procent. Wat betekent dat meer dan de helft van de overnachtingen is geweest in hotels, resorts, appartementen en bij vrienden of familie.

4 reacties op “Lichte stijging toerismesector”

 1. Het lijkt er op dat de CTB medewerkers als eenigste op het eiland hard werken,bijna elke dag hebben ze wel een mooi verhaal en cijfers.Of zou dit in opdracht gaan van eene heer Hakim??

 2. Nee,…..het Columbiaanse drugskartel heeft Curacao ontdekt !!
  Daar ligt waarschijnlijk de grondslag voor deze lichte stijging.
  Toch nog iets bereikt met deze huidige regering, Monk kan zich weer trots op de borst slaan !!

 3. Ik denk, dat we de piek wel gehad hebben.

 4. Conclusie: Het toerisme is redelijk stabiel ondanks de wereldeconomie en ondanks deze regering.