• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechter heeft vandaag in een kort geding geoordeeld dat de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) geen dringende reden had voor het ontslag van Miguel Goede als Rector-Magnificus. De rechter heeft de vordering tot maandelijkse betaling van een voorschot op schadevergoeding toegewezen.

UNA had Goede in augustus ontslagen aan de hand van beschuldigingen van fraude en het antedateren (het dateren van documenten op een oudere datum) van stukken die zijn gebaseerd op het rapport van accountant Terry Hernandez.

Verheugd
Volgens de rechter kan niet worden geoordeeld dat Goede zich schuldig heeft gemaakt aan het antedateren van documenten. Ook oordeelt de rechter dat Goede de UNA geen nadeel heeft toegebracht. Goede, die zich vanaf het begin heeft verweerd tegen de beschuldigingen, is verheugd met het oordeel van de rechter. De universiteit moet per ingang van december 2011 Goede maandelijks een bedrag van 19.972 gulden betalen.

[scribd id=76172593 key=key-2i5ssf9e8cabsxgb0t26 mode=list]

16 reacties op “Goede wint rechtszaak tegen UNA”

 1. Tja, wat kun je verwachten van Terry Hernandez. Naar verluid is hij zelf ooit bij De Paus en Vesseur eruit gegooid wegens fraude. Maar dat kantoor staat niet afwijzend tegenover dat soort figuren, want nu hebben ze Victor Bergisch (recent veroordeeld door de NIVRA tuchtraad) in dienst genomen.
  En al deze accountants schrijven exact wat de opdrachtgever wenst (lees: betaalt). Zo heeft Anthony Cijntje bij de UNA asociaal zijn zakken gevuld met een onderzoek dat vooraf al het doel had om MIguel Goede te beschadigen.

 2. Pabien pa Goede maar wat staat er te lezen in de krant vanochtend? De UNA gaat zich inzetten voor een bodemprocedure want ze zien genoeg aanknopingspunten om alsnog hun gelijk te halen… nog meer kosten maken dus en de UNA staat al niet bekend vanwege haar goed gevulde kas (oa met dank aan sr. Silberi toch?)…. Hopeloos… Wat zijn mensen toch hardleers. Ik zou denken dat de RvT moet opstappen na zo’n uitspraak van de rechter

 3. Politiek is macht en macht vervreemdt de realiteit van en iedereen in de samenleving en leidt tot grootheidswaanzin, isolement en dictatuur. Macht is wreedheid, wreedheid met iemand delen betekent diens macht te delen; wie dat niet meer doet zal wantrouwig, hysterisch, waanzinnig of schizofreen worden. Een regering die op eens met alle macht wordt opgescheept, kan rare bokkensprongen maken die generaties lang een spoor van verderf, verdriet en ellende achterlaten.

  mi ta parse un makamba pero mi curason ta di un yu di Korsow

 4. @Gerrit, Hernandez is net zoals een dame bij campo.. hij verkoopt zijn kunsten of raportjes voor grof geld.. ik zie geen verschil.. een loopjongetje van de regering

 5. beter een goede dan een slechte.. you get it? he he (flauw) haha..

 6. De totale schadevergoeding moet blijkbaar nog bepaald worden en met een voorschot van bijna NAF 20.000 per maand zal dat waarschijnlijk behoorlijk in de papieren gaan lopen. De UNA ziet nog mogelijkheden om het hier niet bij te laten of is dat weer de tactiek zoals bij Gumbs om de wederpartij financieel kapot te procederen en moet stoppen.

 7. Het moge nu duidelijk zijn dat de zogenaamde Raad van Toezicht van de UNA onder de zwakke voorzitterschap en bestuurlijk incompetente dhr. Flocker volstrekt onjuist heeft gehandeld. Laten wij maar niet spreken van on-integer en af en toe zelfs onbeschoft gedrag van dezelfde leden die zich de ‘primus inter paris’ wanen.

  Zo heeft eveneens de bestuurlijk zwak aangeschreven waarnemend rector magnificus dhr. de Lanoy het nakijken met zijn zeer vijandige houding jegens een ieder die op de UNA (bewust of onbewust) gelieerd was/zou zijn aan Dr. de Goede. Deze 4 heren (RvT en waarnemend rectum magnificus) hebben een zeer kwalijke en zelfs desastreuze beleid gevoerd.

  Zo kon men vernemen dat protegees van de Lanoy baantjes kregen waarvan men al wist dat ze gecorrumpeerd waren. Een van deze protegee heeft van hem zich stilletjes mogen terug trekken wegens niet zedelijk gedrag. Laten wij niet vergeten dat bijvoorbeeld de Lanoy himself boter op zijn hoofd heeft mbt de Toko-in-Toko zaak van CurOil waar hij de ringleider van was…

  Het volk (NOS PUEBLO) Curacaleno moeten dit soort onkundige mensen onmiddelijk uit hun functie zetten. Als ik een verantwoordelijke minister van onderwijs zou zijn, dan zou ik de geld verkwistende, incompetente mensen hebben ontslagen. Want zo’n minister zou naar rechtvaardigheid en (financiele) efficientie willen streven.

  Awor ban mira ken tin karakter pa duna Dr. Goede su desculpa.

  Con amor para mi patria, mi isla de Curaçao,
  PLB

 8. Accountant Terry Hernandez? misschien handig om hem te gaan omscholen tot politicus!

 9. pabien Goede.
  Gemeenschap is helaas nu een bak geld kwijt aan dat gestuntel met onterechte ontslagen en de UNA is een Goede kwijt.
  kan di eregering geen .. schelen, als ze hun poppetjes maar op die plek kunnen zetten. wij betalen wel

 10. EENDRACHT MAAKT MACHT.

  POWER TO THE PEOPLE

  This Kabinet has to going DOWN.

 11. Blijft er nog iets over in de pot? Of blijft de belastingbetaler maar betalen…..!

 12. Ik vind het een goede zaak dat de rechterlijke macht nog functioneert.
  Aan de andere kant weerhoudt het de maffiosi er niet van hun eigen mannetjes daar op die plekken te plaatsen en daar te houden.
  De rechter geeft schadevergoeding aan de slachtoffers maar het gebeurt uiteindelijk toch. Dus de echte slachtoffer is het algemeen belang.

 13. En wij blijven maar betalen.. en de afkoopsommen van onze eigen intelligente mensen die ten onrechte worden ontslagen en dan de megasalarissen voor familieleden en vriendjes van Schotte, Asjes, Cooper etc. en straks gaan al deze bedrijven weer over de kop zoals de ALM.. maarja we leren het hier nooit he.. maar Nederland de schuld blijven geven!

 14. Gerechtigdheid! Miguel, pabien!

 15. En zo zullen er nog velen in hun gelijk gesteld worden,en wie gaat dat betalen,niet zo als het liedje luid,onze lieve gerittje nee Gerit betaald NADA, dat doen wij wel de belastingbetaler.en maar blijven lachen.

 16. En bijna dagelijks komt er een medewerker meer ten laste van de belastingbetaler bij. En dat alleen maar om partij sympathisanten op sleutelposities te krijgen. En onze regeerders gaan gewoon door met hun spelletje, ja ten koste van jullie en mij, natuurlijk.