• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft onlangs zaden uitgedeeld in verschillende delen van Curaçao. Dit is om het volk van Curaçao zoveel mogelijk te stimuleren om hun eigen groenten en fruit te telen. Minister Jacinta Constancia is de initiatiefneemster van dit project.

Constancia was zelf ook aanwezig op enkele plaatsen om te zien hoe groot de belangstelling van het volk was. De plaatsen waar ze zijn uitgedeeld zijn onder andere bij de Bon Bini Supermarkt in Brievengat, bij Esperamos Supermarkt op de Jan Noorduynweg en bij Marshé di Barber in Banda Bou.

Zaadjes halen
Het ministerie zal aankondigen wanneer ze weer zaadjes zullen uitdelen. Ook zal dan vermeld worden waar je deze zaadjes kan gaan halen. Constancia is tevens bezig met een project waarbij de zaadjes ook zullen worden uitgedeeld op scholen. Het zijn onder meer zaadjes voor komkommer, aubergine, spinazie en kropsla.

5 reacties op “Zaadjes voor het volk”

 1. next time graag wat wiet zaadjes…

 2. En toen kregen ze zakjes zaad. Is er kennisoverdracht geweest over hoe hiermee om te gaan. Leer ze square feet gardening. Weet zeker dat eht volledige zakje de grond in gaat. en That’s it.
  Kropsla, heb mijn twijfels over de oogst. Heb dit ooit eens geplant, weinig krop was het. Doorgeschoten door de warmte.
  Was weer een press moment voor onze geliefde minister

 3. Bij uitdelen zaadjes ook aanwijzingen van de te verkrijgen telefonische en persoonlijke bijstand van daartoe aangewezen [of aan te wijzen ] instantie. Hier in Santo Domingo komen ze je helpen en geven 100% follow-up. En telers zich elkaar laten kennen voor uitwisseling ervaringen, kennis, oogst en van zaadjes!

 4. Voortaan die zaadjes en de aandacht eraan in september doen, voordat de natte tijd begint.
  Dan had je nu al forse planten gehad…….
  Het is zo eenvoudig, op de meest kleine plaatsen kan je al een banaan laten groeien, of ander groente of fruit. Kies dingen die snel groeien en veel opbrengst hebben.
  Als het niet regent gewoon je afvalwater opvangen, bijvoorbeeld van de wasmachine en als gietwater gebruiken. Het is zo simpel en de dingen die je groeit hoef je niet meer te kopen!

 5. Hier van schieten mij etertranen in den ogen ,mijn god wat een hemels geschenk,bedankt,en durf nooit in mijn tuin te komen wand dan steel je terug wat ik gezaaid heb.