• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De jonge Limburgse Angolees Mauro Manuel heeft een verblijfsvergunning voor studiedoeleinden gekregen. Dat heeft zijn advocaat vandaag laten weten. Mauro, wiens dreigende uitzetting grote commotie veroorzaakte, is heel blij en opgelucht, aldus zijn raadsman.

Een studievisum was voor hem de enige mogelijkheid om voorlopig in Nederland te blijven. Statenvoorzitter Ivar Asjes hekelde de discussie in de Tweede Kamer over of Mauro wel of niet uitgezet zou worden, en bood hem een plek aan op Curaçao. Asjes had eind oktober publiekelijk aan de minister van Justitie gevraagd alles in orde te maken als Mauro samen met zijn pleegfamilie op Curaçao wilde wonen.

Rust
Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel heeft de aanvraag vandaag ingewilligd. Mauro krijgt een verblijfsvergunning voor de (gebruikelijke) duur van het studiejaar, tot 1 september 2012. Deze vergunning kan worden verlengd. Mauro hoopt zich nu in alle rust te kunnen wijden aan zijn opleiding , aldus de raadsman. De jongen vervolgt zijn ROC-opleiding ICT.

13 reacties op “Studievisum voor Mauro”

 1. @kauari, nee Curacao is lekker tolerant. Probeer maar je buitenlandse vrouw naar Curacao te krijgen en hoe jij en zij behandeld hier worden..

 2. @ Anonymous. Deze economische asielzoeker heeft de boel zwaar belazerd met zijn gelieg over het niet hebben van een paspoort en als het, aan ook CDA’ers had gelegen was hij alsnog uitgezet.

  Als 9-jarige al een economisch asielzoeker? Dat liegen heeft hij niet zelf gedaan en daar zijn ze net pas achter gekomen. Praat me niet over het christelijke CDA.

 3. ik ben het met Kasuari eens.
  deze jongen is opgegroeid in een nederlands gezin en wordt door het gezin gezien als een eigen kind.
  dus hij moet gewoon blijven.

 4. Het is zo jammer dat juist Tweede Kamerleden niet begrijpen wat hun eigen rol is. Men stelt de wetten op waartegen men zich daarna gaat verzetten. Dom volk.
  De wet had gewoon moeten worden uitgevoerd. Jammer dat vanwege politieke motieven de wet wordt opgeschort.

  @ Kasuari, de gemiddelde PVV stemmer heeft een beduidend grotere meerwaarde dan iedere PVDA, Groenlinks of CDA politicus.
  Om nog maar te zwijgen van typetjes als Asjes en de zijnen.

  Daarbij is Curacao vele malen minder “tolerant”. Hier worden dat soort gelukszoekers met politiegeweld de vreemdelingenbarak ingeslagen en binnen 3 dagen het eiland afgeslagen. Om maar weer eens te zwijgen van rascistische politici op dit eiland als een Wiels, Monk en Asjes.
  In Nederland hebben dit soort typetjes juist teveel rechten en mogelijkheden waar het in Curacao compleet aan ontbreekt.

 5. Anonymous,

  Deze jongen is meer van toegevoegde waarde voor Nederland dan de gemiddelde PVV stemmer….

  Dus wat praat je?

 6. @Kasuari, het blijkt dat je niet helemaal up-to-date bent. Deze economische asielzoeker heeft de boel zwaar belazerd met zijn gelieg over het niet hebben van een paspoort en als het, aan ook CDA’ers had gelegen was hij alsnog uitgezet. Minister Leers heeft hem echter de hand boven het hoofd gehouden.

 7. @kasuari,

  ja, nederland is het land van regeltjes en ambtenarij.
  daarom ben ik naar Curacao gegaan.
  maar hier zijn er weer andere vervelende toestanden in politiek en ook in de ambtenarij

 8. Absurd dat onder politieke en emotionele druk de regels worden gebogen om iemand die al jaren lang weet dat hij weer terug moet maar weer een tijdje winst te geven. Geen duidelijkheid en laffe politiek. Daarbij, sinds wanneer is een ROC opleiding een studie…?

  Zwaktebod van de politici in Nederland. Het zal het CDA wel weer zijn…

 9. We kunnen er wel fun van maken, maar het is te gek voor woorden dat een situatie als deze zich voordoet in het “tollerante” Nederland….

 10. @gerritje: Jasjes…. hahahah, hij’s goed!

 11. @Gerritje, als je het zo stelt laat je me denken aan het jongetje met de belletjes in het boek “De Vliegeraar” (jammer genoeg nog niet in het papiaments vertaald).

 12. En dat heeft hij niet te danken aan een Jasjes

 13. En toch mag hij opkosten van Ivar Jasjes naar Curacao komen en slapen bij Jasjes thuis.