• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening) heeft de rechtszaak die hij had aangespannen tegen  de oprichter van Kòrsou 40, Stephen Walroud, verloren. Monk wilde dat Walroud publiekelijk zou bekennen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan leugens en niet integer gedrag.

Walroud had aanstoot genomen aan de uitspraken van Monk tijdens een Statendebat, maar had niet alle uitspraken juist geïnterpreteerd. Monk had destijds naar aanleiding van het rapport van de commissie Rosenmöller gezegd dat de 40 personen die met de comissie hadden gesproken, gestraft moesten worden. Monk vond hen landverraders en gaf aan dat in andere landen hier de doodstraf op staat.

Galg
Walroud had hieruit ook het woord ‘galg’ opgepakt, terwijl dit woord niet gebruikt was door Monk tijdens het debat. Walroud had, tijdens de manifestatie die Kòrsou 40 had georganiseerd, een galg opgehangen op het Wilhelminaplein,die symbolisch verwees naar de uitspraak van Monk. De minister spande een rechtszaak aan en eiste dat Walroud publiekelijk excuses zou aanbieden en de gewraakte galg zou vernietigen.

Brief
De Kòrsou 40 oprichter hoeft ook de brief die hij naar Amnesty International heeft gestuurd niet in te trekken. In de brief wordt wel de uitspraak van Monk over een verraderswet genoemd, maar bevat niet het woord ‘galg’, dat Walroud verkeerd had geïnterpreteerd. De brief valt volgens de rechter onder vrijheid van meningsuiting.

Schandpaal
Walroud had al in verschillende media zijn beschuldigingen teruggenomen en dit is volgens de rechter genoeg. Het is volgens het vonnis niet nodig dat Walroud zichzelf in het openbaar aan de schandpaal nagelt. De rechter vindt dat hier sprake van is, omdat de minister wil dat Walroud toegeeft dat hij de naam van Monk, de Curaçaose gemeenschap en Curaçao schade heeft toegebracht. Aangezien Monk de zaak heeft verloren, draait hij op voor de kosten van het kort geding.

[scribd id=76071499 key=key-2gk5pmlh0cwhyzkztgpd mode=list]

30 reacties op “Monk verliest zaak tegen Walroud”

 1. doordenkertje:

  Monk kan curaçao niet verraden

 2. Hmm wint deze regering weleens een rechtzaak? Ze verliezen ze alleen maar en dat kost de samenleving handen vol met geld. Laat de regering maar zelf opdraaien voor al die rechtzaken..

 3. Minister Rosenthal gaat bekijken of en hoe hij het Nederlandse Staatsburgerschap van Tanja Nijmeijer kan ontnemen,voorts overweegt hij ook om het Nederlandse staatburgerschap van ééne minister Monk op Curaçau in te nemen

 4. @martina; Ik lees uw relaas inzake Ivar Asjes, ook ik hoorde die zaken maar kan ze niet meer terug vinden. Indien mogelijk graag wat meer info via mijn mailadres (bekend bij redactie).

  Maar weer on topic; Walroud wint zaak tegen Monk, de grote vraag voor en van iedereen: wie gaat dit betalen??

  Open antwoord nu aan Gerrit Scotte: Monk betalld dit zelf uit eigen zak. BASTA.
  Niet de belasting betaler en niet Jan met de (magere) Pet.

  Volgende punt voor G. Schotte;
  1- Eis openlijke excuses aan de bevolking van Curacao in alle dagbladen, redio en TV (telecuracao) voor zijn uitlating over FARC.
  2-Eis dat hij zijn leugen (door anderen laten zeggen) ten op zichte van FAI toegeeft.
  3- laat hem per direct aftreden.

 5. @martina, Dank je voor het posten. Dat soort dingen vergeet je gewoon na een tijdje net zoals Constancia met het vervalsen van dipliomas en het gelieg toen haar broer haar dienstauto in de prakreed.. Ik snap ook niet dat dat soort mensen nog steeds in de regering zitten.

  Asjes, met zijn jasjes en aankoop van laptops en de Selikorgate.. Hoe is het afgelopen met de functie bij de DROV die Schotte zou krijgen terwijl die functie al aan iemand was beloofd?

 6. dit bedoel ik nou,
  wij kunnen niet meer met mekaar communiceren.. ik wilde alleen aan jullie die weer zo
  negatief over mijn stukje uitlaten begrijpen, dat wij niet terug moeten gaan trappen. omdat monk zo eigenwijs en stom heeft gehandeld hoeven wij het toch niet terug te doen.
  ik heb nooit gedemonstreet, dame of heer,maar ik heb wel altijd iedereen gerespecteerd
  en zeker jullie ook, die net als wiels alleen meteen anderen met hun eigen mening, direct
  aanvallen. Curacao mi tini dwele di BO

 7. Winden we ons hier nog over op? lol

 8. Monk heeft het wel voor elkaar doet de meeste rare uitspraken daarna draait hij zich in alle bochten en slaat om zich heen met rechtszaken en bedreigingen.
  Vind de brief naar Amnesty International onacceptabel omdat zijn naam en die van Curacao worden geschaad maar hij blijft nu wel achter zijn woorden staan dat hij lid van de FARC zou ziijn als hij in Colombia zou wonen.

  NEE LEKKER dat schaadt curacoa gelukkig helemaal niet. en die zwakke schotte doet weer eens niets want oo anders worden de echte bazen ( PS) boos

  SCHANDALIGE UITSPRAKEN EN ACTIES

 9. @Rita, de hele regering is vol met leugens.. dus als jij daar grote problemen mee hebt zou ik zeggen ga demonsteren tegen de regering!

 10. “de minister wil dat Walroud toegeeft dat hij de naam van Monk, de Curaçaose gemeenschap en Curaçao schade heeft toegebracht.” What about zijn uitspraken? in andere landen de doodstraf? willen wij ons met dit soort landen vergelijken of doen wij liever geciviliseerd? Als iemand de naam van ons land schade toebrengt is het deze joker wel. Daar de partij hem gewoon steunt kunnen ze beter allemaal opstappen.

 11. Zou Monk nou zijn FARC-connecties achte Walroud aansturen ?

 12. @rita, even voor jouw duidelijkheid Monk heeft zijn zaak tegen Walroud verloren en jouw stelling dat hij hem niet gewonnen heeft is het gevolg van het verlies. Je denkt het aardig te draaien maar wij zijn niet zo bbo als je denkt.
  En wat de familie van Walroud en hoe lang jij ze al kent met de kwestie te maken heeft is voor mij een raadsel of heeft iemand in zijn familie ooit eens door “rood” gereden ?

 13. Beste Rita.
  Als je het vonnis zou lezen (zie hieronder de link ) weet je dat Walroud de uitspraken over die galg openbaar gerectificeerd heeft voordat Monk naar de rechter stapte. Het is Monk die Walroud openbaar aan de schandpaal wilde hebben.

  http://www.wedoict.com/persbureacuracao/docs/111219%20Vonnis%20Monk%20vs%20Walroud%20(AR%2052458-2011)%5B1%5D.pdf

 14. Rita heeft weer een hete nacht met veel drank achter de rug,daar door dit schrijven van haar.

 15. ik begrijp jullie helemaal niet. mij gaat het niet om of monk die zaak heeft gewonnen, maar dat dhr, walroud, waarvan ik de helemaal familie, die ik van kleins af ken wonende in groot kwartier, EEN LEUGEN HEEFT OPGEHANGEN EN VERSPREID.
  vinden jullie dit niet erg? omdat het dhr. monk is mag hij dat doen? die stomme uitlatingen van dhr.monk over de “farc”of (iets anders in die strekking) zijn heel fout om uit te kramen.
  maar laat mij jullie allemaal wat zeggen, dat geeft niemand het recht om goed te vinden, zomaar over leugens heen te stappen. moet zo n jongen als Walroud ook zijn politieke carriere met leugens beginnen, met versterking van wie dan ook?
  Fout jongens heel erg fout.

 16. HAHAHA MONK had wel de ballen om iemand voor de rechter te slepen maar om zelf excuses te maken weer niet. iemand mag wel landverraders zeggen en wetten daarvoor wilen maken. maar maak geen gewag van galg!!!!!!!!!!!!!! nou dat is nu voor galg en rad opgroeien of de pot verwijt de ketel maar nu zegt cijntjes niet dat het een grap was die monk niet verstond.
  en wie betaalt nu proces ????????? laat daar nu eens transparantie in zijn MONK zelf en niet de bevolking

 17. @Rudy

  Misschien kan hij dan de rest meenemen.

 18. Ha, ha, ha.

  This was n monk(ey) businness.

  Het recht heeft gezegevierd.

 19. Monk zou nu zelf publiekelijk zijn excuses moeten aanbieden voor het woord landverraders! 😉

 20. Met het vonnis dat CPA aan de Lannoy bruto NAF 400.000 plus rente moet betalen alsmede ruim NAF 13000 aan proceskosten is het een duur dagje voor de belastingbetaler geworden en er zit nog het nodige in de pijplijn.

 21. Monk moet zijn conclusie trekken en afteden, die man is een blamage voor Curacao.
  Hetzelfde geldt nauurlijk ook voor Asjes

 22. gelukkig hoeven wij de kosten niet te betalen, de rechter heeft gezegd dat de Hr Monk het moet betalen.. Ik ga er van uit dat de rekenkamer er wel toezicht op houdt.
  Gelukkig ook zijn het wel meer geworden dan de eerste 40 en als we nu allemaal een brief schrijven hebben we Monk die graag naar de rechter gaat omdat hij toch niks anders te doen heeft failliet
  Graag de volgende recht zaak over vuilniszakken en FARC-LEDEN. Trouwens hebben jullie het ook gelezen de FARC is helft van zijn leden kwijt geraakt de afgelopen jaren.
  Waar zijn die allemaal terecht gekomen. je weet het niet, tsja als er nu gescreend was wist je het zeker dat er geen FARC leden hier op ons eiland zitten te zitten.

 23. Op naar de volgende rechtzaak Monk contra Leeflang ,inleg, Leeflang liegt ,uit spraak Monk was FAI en geen FARC en zo zullen er nog velen rechtzaken volgen!

 24. OP naar de volgende rechtzaak Monk contra Leeflang

 25. Ik kan me nog herinneren toen Jasjes nog bij de PLKP was en ook iedereen voor de rechter sleepte de PLKP dapper besloot dat meneer Asjes zijn rechtszaken zelf mocht gaan betalen..

  zie beneden:

  Ivar Asjes treedt af als gedeputeerde.

  Ivar Asjes, gedeputeerde voor de PLKP van economie & toerisme, is op zondag 19 februari afgetreden.
  Reden tot dit besluit was dat het bestuur van de PLKP het niet eens was dat Asjes een rechszaak aanspande tegen het dagblad Ultimo Noticia.
  In 2005 had het dagblad een karikatuur van Asjes als gedeputeerde geplaatst waarin hij als een terrorist werd afgebeeld. Ook in commentaren maakte de krant de suggestie. Reden hiertoe was de aanhoudende stroom geruchten over het zeer autoritaire beleid dat Asjes over de diensten die onder hem vielen voerde. Vooral bij CTB was men niet erg te spreken over de handelswijze van Asjes. Voormalig direkteur van de dienst, Jim Hepple, besloot zelfs voortijdig dat zijn arbeidscontract afliep te vertrekken.
  Asjes spande een zaak aan tegen de Ulitimo om een rectificatie te eisen. De kosten daarvan werden gedragen door de CTB. Asjes kreeg gelijk bij de rechter maar de Ultimo besloot in beroep te gaan. Onlangs zou deze zaak voorkomen maar werd met 6 weken gedaagd op verzoek van Ultimo. Afgelopen weekend stelde het bestuur van PLKP niet eens te zijn met het feit dat de juridische kosten voor Asjes nog langer door CTB gedragen werden en besloot Asjes daarop zijn functie neer te leggen.
  Het hele verhaal is opmerkelijk.
  Asjes kwam in het verleden veelvuldig in het nieuws om o.a. zijn enorme kosten posten warvan vele discutabel waren. Zo kocht Asjes uitgebreid in Miami (USA) maatkleding met de creditcard van CTB. Toen hij daarme geconfronteerd werd stelde hij dat hij lokaal zijn maat niet kon krijgen (Asjes is behoorlijk lang en heeft een grote forse buik) De exclusieve herenmode zaak Wulfsen & Wulfsen en de kledingzaak Angelo reageerden direkt door te verklaren dat zij weldegelijk de maat van Asjes voeren, standaard zelfs, en dat Asjes in het verleden, voor dat hij gedeputeerde was, ook altijd bij hen kleding kocht. Ook over het vele reisgedrag van Asjes was nogal wat te doen. Niet altijd werd het nut van de reizen ingezien.
  Nimmer heeft PLKP een kwaad woord laten horen. Sterker nog; de PLKP middels partijleider Errol Cova heeft Asjes altijd verdedigd.
  Heeft een en ander te doen met de zware verkiezings nederlaag van de PLKP? Vorige week was er een partijvergadering waarin het resultaat, 0 zetels, werd gevalueerd. Is ook de publieke tegenstand van Asjes ter spraken gekomen?
  Ook opmerkelijk is dat Asjes slechts enkele weken geleden zichzelf heeft voorgedragen voor een direktie funtie bij het CTB. Zag Asjes de bui al hangen? Van huidig CTB direkteur Clifton Walle hoeft Asjes weinig tegenstand te verwachten voor de benoeming. Asjes heeft hem immers zelf aangesteld; ook een zeer omstreden benoeming overigens aangezien Walle totaal geen achtergronden op toeristisch gebied heeft.
  Aan het hele verhaal kleeft een zeer nare smaak .

 26. Gemakkelijk voor Monk om een rechtzaak te beginnen. Bij verlies van een rechtzaak betaalt de belastingbetaler de volledige kosten. Dus ook die van de tegenpartij. Politici zouden de kosten uit eigen zak moeten betalen, dan lopen zij met hun lange tenen niet zo snel naar de Rechter.

 27. Ha ha ha, enne wie betaalt die Naf 1500,00????
  Natuurlijk, de belastingbetaler.

  Als landverrader Monk ballen heeft, gaat hijzelf die Naf 1500,00 betalen.

 28. Dit is een mooie begin van iets, nu de vervolg stappen. Gefeliciteerd met de overwinning S.Walroud.

  Keep ongoing with the good work.

 29. Dus Walroud doet Curacao schade aan?? Landverraders oppakken en berechten, FARC.. Zo MONK(ey).. van een omgekeerde wereld gesproken!

 30. Like!