• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de maand december komen overvallen helaas meer voor dan in de andere maanden. Mensen worden overvallen en vaak gaat dat gepaard met geweld. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg aan voorbijgangers: tref jij extra veiligheidsmaatregelen in de maand december?

De 55-jarige Patricia is extra op de hoogte en houdt hier ook rekening mee. “Ik doe voorzichtiger en kijk veel om me heen. Ik zorg dat alles op slot is en als ik in- of uitstap uit de auto kijk ik eerst om me heen. Je wordt alerter.”

Buurt eenheid
“Over het algemeen vind ik dat overvallers dit het hele jaar door doen en niet alleen in de maand december”, zegt de Jenny (43). “Hebben die overvallers geen moeder? Want zoiets doe je mensen niet aan. Je bent tenslotte zelf door een mens geschapen”. Jenny vertelt dat ze in haar buurt geen extra beveiliging hebben zoals tralies voor de ramen. “Ze hebben één keer geprobeerd om mijn buurvrouw te overvallen. Maar in mijn buurt is iedereen één, we zijn een eenheid. Als er iets gebeurd dan kijkt iedereen om zich heen en houdt de wacht. En als je dan nog een keer komt, dan ben je er bij. Je zult het niet overleven want de buurt slaat je in elkaar. Kortom, mijn buurt is hierdoor veilig want ze komen niet meer, het is bij die ene keer gebleven.”

Honden los
“Ik kijk goed uit en als ik boodschappen ga doen dan neem ik een kleinere handtas mee”, laat de 46-jarige Anchelien weten. “Deze dagen laat ik mijn honden los en zorg ervoor dat alles goed op slot zit. Als ik een vreemde zie dan kijk je even of er niets aan de hand is en dat doe je ook bij je buren”. De 46-jarige Anton is er wat nuchter over: “Ik let niet meer op dan normaal. Tuurlijk kijk je wel om je heen maar dat is nu niet meer geworden in de maand december. Het komt overal voor en daardoor moet je altijd om je heen kijken en opletten.”

Alerter
“Ik probeer mijn vrienden en familie hier alerter op te maken”, vertelt Zorinda (38). Zorinda vertelt dat haar huis goed is beveiligd, zij één ingang hebben en een rolluik. “Hopelijk vermijden we het hiermee. Vooral ’s avonds probeer je niet de deur uit te gaan. Ik let goed op en werp ook een oogje op het het huis van de buren.”

Late uurtjes
Marbelle (36) vindt het storend dat dit gebeurd. “Je gaat ’s avond niet met een prettig gevoel de deur uit. En als je laat thuiskomt weet je ook niet wat er kan gebeuren. Als ik dan wel laat thuiskom dan zorg ik ervoor dat ik niet alleen ben, ik ben samen met iemand of er is iemand thuis. Het huis van Marbella is goed beveilig en ze weet niet wat ze nog meer zou kunnen doen. “Ik kijk wel om heen en je let ook op de buren. Als je iets ziet dan bel je buren om het door te geven.”

4 reacties op “Alerter in de feestmaand?”

 1. In welke buurt woont Jenny?

  Nee zoals gisteren had de politie het veel te druk om een foutparkeerder aan te pakken die zijn auto op het stukje middenberm bij Cafe de Tropen tijdens Quizavond. Wel met 4 man en zwaailichten..

 2. En Schotte, Asjes en Wiels maar schreeuwen over autonomie en onafhankelijkheid terwijl de je op deze paar vierkante kilometer eiland nog niet eens veilig over straat kunt.

  Maak dit eiland eerst eens leefbaar voordat je het woord autonomie ook maar in de mond durft te nemen.

 3. Sinds de vluchten naar Amsterdam vv streng zijn geworden probeert het tuig op een andere manier aan hun geld te komen.
  De politie doet nog steeds te weinig. Misschgien een programma als opsporing verzocht?

 4. Als ik de racties zo lees, dan leven de burgers achter tralies en het tuig loopt gewoon rond.
  het veiligheidsgevoel is in de avond uren niet aanwezig.
  schande dat dit nodig is op Curacao.
  opvoedings kampen voor jongeren die niet naar school gaan en geen werk hebben.