• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De berichten dat Coral Estate geen vergunningen had voor werkzaamheden en het milieu zou beschadigen, kloppen niet”, laat persvoorlichter van Coral Estate Claire Groeneveld weten. “We zijn bezig met de renovatie van Coral Estate en doen er alles aan om de natuur te behouden.”

“We hebben nooit met Amigu di Tera gesproken en zagen zaterdag ineens foto’s in de media”, gaat Groeneveld verder. “We schrokken hier erg van, vooral omdat projectontwikkelaar Jan van Rootselaar juist erg milieubewust is en het behouden van groen vooropstelt. Tijdens het hele project speelde dit een rol en bij de renovatie zeker ook.”

Beschuldigingen
Milieuorganisatie Amigu di Tera informeerde de media deze week over werkzaamheden bij Coral Estate. “Er zijn rotsblokken in het kustwater geplaatst en door werkzaamheden aan het strand komt er zand in de zee terecht. Dit is schadelijk voor allerlei zeeorganismen”, liet de organisatie weten. Volgens Amigu di Tera moet er een vergunning worden aangevraagd voor dergelijke werkzaamheden en worden burgers meestal gevraagd om hun visie op de plannen.

Zand
Groeneveld legt uit dat het zand dat op de foto van Amigu di Tera te zien is geen zand is dat is gestort door Coral Estate. “Ik kan mij voorstellen dat de foto mensen zorgen baart, maar dit zand lag er al en is door de regen en stroming verplaatst vanuit de zee. Het is geen zand dat door Coral Estate daar is neergelegd. We hebben wel een paar meter van de kust rotsen geplaatst om een band te vormen. De band moet voorkomen dat het zand de zee instroomt.”

Inspraak
Of de burgers hadden moeten meedenken en beslissen over de plannen, weet Groeneveld niet. “We zijn niet bezig met een totaal nieuw project en hebben wel overlegd met de bewoners van Coral Estate. We zijn bezig met een nieuwe plek waar we iedereen, ook lokale mensen die niet op het resort wonen, binnenkort over willen informeren en uitnodigen om te komen eten, drinken of gebruik te maken van het strand. De natuur staat voorop en we gaan ook graag het gesprek aan met Amigu di Tera. We willen er iets moois van maken.”

4 reacties op “‘Natuur staat bij Coral Estate voorop’”

 1. Ik volg de ontwikkelingen op Coral Estate al enige jaren en ik ben zeer onder de indruk van wat men daar allemaal realiseert. Een schitterend resort, zorgvuldig ontwikkeld met heel veel aandacht en ruimte voor authentieke natuur en prachtig aangelegde tuinen. Op het strand van het Coral Estate Centre wordt je omgeven door natuur. Kosten noch moeite worden hier gespaard om het strand aan te leggen met prachtige bomen en struiken. Ik kan niet wachten om vanaf dit strand te genieten van het zicht op kristalhelder zeewater.

 2. Men liegt dat het gedrukt staat. Daar zijn ze al jaren illegaal bezig. En dan durft men te zeggen goed bezig te zijn voor de bevolking en de natuur! Wat een flauwekul.

 3. Amigu di Tera neem een advokaat in de arm en als Cooper niets doet hang dat aan de grote klok maar ga wel verder met een eventuele strafrechterlijke vervolging. Zijn ze helemaal van de pot gerukt ?

 4. Die witte wolken die je in het water ziet zijn kalkpoeder wolken die veroorzaakt worden door santoe moela (zie vernietiging van Blauw Baai). En dit zand zou dus nooit en te nimmer daar hebben mogen liggen, omdat het risico dat die kalkpoeder in zee terecht kan komen te groot is en ja we konden dus op dit resultaat wachten.
  En zich dan trachten te verstoppen achter “dat het ook ten goede komt van de lokale bevolking” is een gotspe waar ik alleen maar om kan lachen.