• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De privé-belastinggegevens van minister George Jamaloodin en Optica Hakim zijn vrijdagmiddag verspreid via een email, zo meldt Amigoe. Dat de twee ministers een belastingschuld hadden, waar overigens al een betalingsregeling voor is getroffen, was al bekend geworden na de screening.

Het zou gaan om belastinggegevens tot en met augustus van dit jaar. Volgens de krant zou uit de gelekte belastinggegevens geconcludeerd kunnen worden dat het om een schuldbedrag van vijf cijfers gaat. In het geval van Jamaloodin zou het zelfs gaan om een bedrag van zes cijfers aan belastingschuld.

Regeling
Jamaloodin was voor zijn ministerschap directeur van het beveiligingbedrijf Speedy Security, minister Nasser el Hakim was directeur van Optica Hakim. Beide bedrijven leverden diensten aan de overheid en hadden belastingschulden en achterstanden in afdracht van sociale premies voor hun bedrijven. Volgens Schotte liepen de betalingsachterstanden op, ‘vanwege het feit dat de overheid haar betalingsverplichtingen aan de bedrijven niet op de tijd nakwam’. Beide ministers hebben een betalingsregeling getroffen met de fiscus, al is het niet duidelijk of de regeling is getroffen voor of na Jamaloodin en Hakim zijn benoemd tot minister.

19 reacties op “Belastinginfo Jamaloodin en Hakim verspreid”

 1. als Wiels inderdaad zo integer is , had hij allang vragen gesteld welke regelingen er zijn getroffen. want er zijn regelingen en regelingen voor de ene moet je betalen en voor de andere betaalt het volk de regeling.

 2. @henkie, idd streng straffen maar dan ook schotte zelf want die zat ook met prive gegevens van Tromp op tv!

  Daarnaast lijkt het echter wel zo dat we hier allemaal dieren zijn maar dat bepaalde dieren toch anders zijn. Blijkbaar mogen politici wel miljoenen schulden hebben bij de belasting en de normale burger niet. Zonder klokkeluiders komt dit niet naar boven. Dit is een gevaarlijk iets! Net als bij aqualectra politieke mensen grote schulden mogen hebben en ik wordt al afgesloten als ik 1 maand vergeet 14 gulden te betalen!!

 3. ik geef iedereen gelijk dat je niet zomaar privé gegevens te koop kan lopen of op tv kan laten zien. Ik geef de Min Pres gelijk tot daarop strenge straffen moet komen.
  Ook is het schandalig dat de overheid zijn rekeningen niet betalen, maar het kan ook zo zijn dat de ingediende rekeningen niet helemaal correct zijn en dat daarom de rekeningen niet worden betaald. je weet het niet omdat de screening niet is gedaan.

  maar het is nu wel duidelijk als je een vordering heb op de overheid dan hoef je de schuld die je hebt bij de overheid voorlopig niet te betalen . Immers we hebben nu hier wel een voorbeeld die we kunnen aanhalen bij de rechter , namelijk het principe van gelijkheid.

 4. Als zelf ministers in de regering voor hun eigen zaken veel schulden maken bij de belasting dan zal de schuldenpostie van land curacao nog meer toenemen!

 5. @ ruperto. Hou je bij het onderwerp, maar ik wil je toch wel antwoorden zonder te kunnen nagaan of je opmerkingen wel kloppen, want liegen e.d. is jullie specialiteit. Is een regering verantwoordelijk voor wat een bedrijf doet? Zaken doen is regelmatig risico’s nemen en dat heeft UTS volgens jou gedaan. So what? Toen de PAR in 1994 het lijk van ca. 20 miljoen uit de kast haalde van PNP/MAN was dat dramatisch. Gaten moesten gestopt worden met nieuwe gaten en ontstond er een vicieuze cirkel, die niet meer te stoppen was. ‘s Lands financien moesten echter wel blijven doordraaien, want je kan niet de hele zaak stopzetten. Je doet alles wat mogelijk is in het belang van het volk. Als je ooit in de schuldsanering hebt gezeten, weet je hoe dat werkt. Het blijft echter totaal iets anders dan waar dit onderwerp over gaat of is dat te moeilijk voor je, zodat je maar rookgordijnen bent gaan leggen.

 6. .Iedereen kan wel eens een achterstand hebben en hier tref je een regeling voor.
  maar om dat goed te praten zoals schotte doet.
  .Volgens Schotte liepen de betalingsachterstanden op, ‘vanwege het feit dat de overheid haar betalingsverplichtingen aan de bedrijven niet op de tijd nakwam’

  hoeven we allemaal geen wegenbelasting meer te betalen omdat de overheid hun beloften voor goed wegen niet nakomt.

  onzin allemaal je hebt verplichtingen en die moet je voldoen.
  maar de overheid komt niet na om de tarieven v an groente en fruit te verlagen, gaan we nu deze ook niet betalen?

  rare wereld die van schotte cs.

 7. Ik vind het een hele goed zaak dat klokkeluiders met deze gegevens naar buiten komen. Naar mijn mening staan zij volledig in hun recht, juist omdat de regering zelf alles doet om een screening waar belastingschulden deel van uitmaken te voorkomen.
  Ga door met deze acties, belastingschulden, bankrekeningen,van mij mag alles in de publiciteit zolang er lieden gespeend van iedere integriteit in de regering zitten.
  Van de andere kant blijft het natuurlijk water naar de zee dragen als de Yu Korsow, vaak niet gehinderd door een al te hoog IQ, op dit soort politici blijft stemmen.

 8. @ Ruperto De gegevens die jij noemt zijn cijfers op Antillen basis en niet op Curacao basis. Je moet er ook bij vertellen dat dankzij de keuze “Si” de schuldenlast terug is gebracht tot de rentelastnorm zijnde 1.7 miljard. Met de keuze voor “NO” zouden wij volgens het rapport Caryl Monte al onze assets hebben moet verkopen. De huidige regering waren “NO” aanhangers, maar tekende wel voor de “SI” oplossing. Ik stem voor de @Carlito oplossing.

 9. ruperto het schijnt dat u aardig op de hoogte bent met de miljarden die verkwanseld zijn. ahj bah weer anderen de schuld geven en de feiten proberen te verbergen, blijf bij de feiten a.u.b. weet u toevalllig ook hoe groot de belastingschuld van de genoemde ministers is bijna iedereen op het eiland is nieuwsgierig en aan het raden hoe groot de schuld van deze ministers is.

  b.t.w vertel mij ons eens wat het verschil is tussen de inkomsten van diverse hotels en resorts en genoemde ministers???? als de belastingdienst invallen doen en beslag leggen bij hotels en resorts had dit ook moeten gebeuren bij genoemde ministers TOCH. gelijke monniken gelijke kappen.

 10. hallo hallo niet zo slecht over mijn buurman praten ok laten we eerst het nieuwe jaar met een mooie vuurwerk show ingaan ! en al die flessen drank en vrienden en dure autos dat wil ik niet missen..hij heeft geld zat toch !

 11. Zorro-Mosseel en Phillipps. Wisten de Jokers of kunnen zij verklaren hoe jullie Parawara partij nog bij de overdracht van de regering na de verkiezingen 850 miljoen heeft weten te verkwisten. Ik geloof dat jullie wel weten dat de PAR in de 16 jaren aan de macht een schuld van 1.7 miljard tot 5.5 miljard wist op te bouwen. De schuld van 850 miljoen wist de partij nog na de schuldsanering te maken, toch?

 12. Ongeacht van welke persoon/organisatie is het NOT-DONE om privégegevens in de openbaarehid te brengen!!!
  Direct deze ridicule tendens stoppen en via de geëigende kanalen mistoestanden aankaarten!
  Zet politieke druk (BEVOLKING WAKE UP) op ministers/statenleden dat zij volgens de regels omgaan met persoonlijke zaken!

 13. In Sint Kitts en Nevis heeft de UTS onder het PAR bestuur $ 51 miljoen in een jaar tijd verloren weten Zorro en maten hier iets over te vertellen?

 14. @Zorro-Mossel en Phillips……omdat jullie toch ijverige Parawaras zijn doe dan eens mee aan de hieronder volgende onderzoek . Het is duidelijk dat Telecom. Unica Suriname een paar jaren terug 100 miljoen heeft verloren en sindsdien blijft de UTS elke maand 1 miljoen doorbetalen aan UNICA. Kunnen jullie hierover iets vertelen?

 15. Waarom worden er geen bedragen genoemd,zoals bij Dhr Tromp,Schotte ga eens voor de TV zitten en toon aan dat het maar 3 cijfers zijn.

 16. Als de overheid zelf geen onderzoek doet, gaan de burgers wel aan de slag. Deze regering zal nu wel zeggen dat de lekken onacceptabel zijn. Zo,n regering noemen ze dan “aangeschoten wild”

 17. Dus de overheid was Speedy Security een bedrag met zes cijfers schuldig?

 18. Het is heel normaal om een belastingschuld te hebben zowel als bedrijf of privé en hiervoor een regeling te treffen,het word echter een andergeval dat als je een grote achterstand hebt en je op een positie terecht komt waar je je zelf zou kunnen bevooroordelen,en daar is nu juist een screening voor bedoeld om dit soort vervelende zaken te voorkomen.Nu alleen nog ff de bedragen over straat smijten en in het nieuwejaar weer volop de messen slijpen en er tegen aan beuken,maar eerst ff de kerstdagen afwachten want dan moeten we braaf en lief zijn voor elkaar.

 19. Ik zou wel eens willen weten hoe je bij leven en welzijn een belastingschuld van dergelijke omvang kan afbetalen met het “schamele” salaris van NAF 16.500, — per maand plus de riante daggeldvergoeding van alle snoepreisjes. Beide inkomens zijn trouwens maar van tijdelijke aard. El Hakim heeft gezegd, dat hij als zakenman profijt zou moeten hebben van het ministerschap, maar zo te lezen kan hij beter een bank beroven om ervan af te komen.