• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) vindt dat het juiste moment is aangebroken om kritisch naar grote uitgaven te kijken. “Het zou in deze tijd van bezinning goed zijn als de Staten kritischer zouden kijken naar uitgaven zoals de vele dienstreizen, riante dagvergoedingen en zinloze rechtszaken.

De VBC vertelt via een persbericht dat zij kennis hebben genomen van de oproep en discussie in de Staten in verband met de uitbetaling van salaris van werknemers voor de feestdagen. “Het mag duidelijk zijn dat werkgevers zich aan de wet moeteen houden in verband met de uitbetaling. Er kunnen zich andere omstandigheden voordoen waardoor eerdere uitbetaling wenselijk is en VBC is er een voorstander van dat werkgevers hierover individuele afspraken maken met werknemers.”

Soepele omgang
Volgens VBC is het bekend dat de overheid nogal losjes omgaat met vrije dagen, het verplicht inlassen van snipperdagen en het voortijdig uitbetalen van salarissen. “Deze flexibiliteit gaat zo ver dat soms de vraag kan worden gesteld of er nog rekening gehouden wordt met het feit dat de overheid er is om service te verlenen aan de samenleving in plaats van andersom.”

Beter af
“In deze tijd van bezinning zou het wellicht passen dat de Staten hun hand op hun hart zouden plaatsen en kritischer zouden kijken naar de grote uitgaven die gedaan worden. De samenleving zal hoogstwaarschijnlijk beter afzijn indien deze middelen zouden worden gebruikt om het niveau van het onderwijs, gezondheidszorg, veiligheid en de onderstand structureel te verbeteren.”

10 reacties op “‘Kritischer kijken naar uitgaven’”

 1. weet iemand al wat de kosten zijn om de autolozezondagweg af te sluiten? zag zondag 3 kinderen op een fiets, 1 skater, 7 politieagenten met een fiets, ambulance en aan andere kant ook politie…was rond 11:30 AM….aan het weer kom het niet liggen!

 2. Paspoort van al die “reisgekken” afpakken (geef ze maar een lokaal sedulaatje en OP het eiland hun werk laten doen ipv bussiness trips en VIP-hotels met als resultaat voor vooruitgang Korsou: 0,0000000000000000000000000000001 % !

 3. bankroet ! maar VBC…… dit is oud nieuws VBC…de meesten onder ons in deze bevolking zien de klappen al lang aankomen !

 4. “Deze flexibiliteit gaat zo ver dat soms de vraag kan worden gesteld of er nog rekening gehouden wordt met het feit dat de overheid er is om service te verlenen aan de samenleving in plaats van andersom.”

  Excuse me?! maar ondernemers zijn niet de samenleveing en behartigen ook niet de belangen van het volk. Zo weinig vrije dagen en vakantiefdagen op een eiland, en een minimumloon dat op de helft onder de armoedegrens ligt. En dan nog zeuren..

 5. @ Jan. Heb je eerst hoor en wederhoor toegepast alvorens te beschuldigen?

 6. VBC je bent geen staten, geen parlement, geen politieke partij. Maar Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. Dus praat mijn jouw leden over wel zijn van jullie leden en de welzijn van jullie human resources. Ik geef je als advies zeg eens tegen Gois om op humane wijze met de medewerkers van Goisco om te gaan. Of ben ik nou fout?

 7. De staten moet de wet veranderen dat de officiele betaal dag voor iedereen op Curacao moet de 27 ste van iedere maand zijn. Veel werkgevers maken misbruik van hun werknemers die tot de tiende van de maand moet wachten op hun salaris.die zelfs niet de minimunloon haalt..

 8. Het is ongelooflijk hoe het circus Schotte erop los reist en daarmee de samenleving met een gigantische kostenpost opzadelt terwijl het resultaat van al die reizen nihil is.

  En het ergste is dat elke reis van Schotte door 3 vermenigvuldigd moet worden, want de onvermijdelijke Stella van Rijn reist first class mee terwijl Schotte zelfs op iedere trip een privefotograaf meeneemt. En dat terwijl het halve eiland onder de armoedegrens leeft.

  Dat ministers als Schotte en Constantia die de lagere school nog niet afgemaakt hebben meer dan 16,000 gulden per maand verdienen is helemaal belachelijk.

 9. Zie. www.everyoneweb.com/docarchives/ voor opmerkingen Raad van Advies over begroting Curacao

 10. Kan het VBC met wat betere vehalen aankomen,en niet met wat ouwe koeien die wij allemaal al weten,of zijn deze geweldernaren uit geluld .Lang Leven de zakkenvullers en feestgangers van dit kabinet mooie feestdagen toegewenst.En gaan we nu de zielige figuur uithangen en niet elkaars nek omdraaien omdat het zogenaamd kerstmis is,mijn nek word het hele jaar omgedraaid als ik niet oppas..En ook met kerst als ze de kans krijgen.