• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Milieuorganisatie Amigu di Tera is niet content met de werkzaamheden die bij Coral Estate plaatsvinden. Volgens de organisatie is er geen vergunning aangevraagd en is de bevolking niet geraadpleegd over de plannen van Coral Estate.

“Bij Coral Estate zijn er rotsblokken in het kustwater geplaatst en door werkzaamheden aan het strand komt er zand in de zee terecht”, laat de milieuorganisatie in een persbericht weten. “Dit levert een gevaar op voor allerlei zeeorganismen zoals het nabijliggend koraalrif. Volgens de Landsverordening Maritiem Beheer kun je niet zomaar dergelijke werkzaamheden in de territoriale wateren uitvoeren.”

Vergunning
Volgens Amigu di Tera moet er voor de werkzaamheden eerst een vergunning worden aangevraagd en is het aan een commissie van deskundigen om de aanvraag te beoordelen. “Daar komt nog bij dat burgers doorgaans in de gelegenheid worden gesteld om hun zienswijze op de plannen kenbaar te maken. Dit is allemaal niet gebeurd.”

Regering
De milieuvrienden willen ook aandacht voor het wetsvoorstel Landsverordening Grondslagen Milieubeheer. Dit voorstel ligt al ongeveer 20 jaar te wachten om behandeld te worden in de Staten. Door deze wetgeving moet er een milieurapport worden opgesteld voor projecten die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu. “Decennialang wordt de natuur op het land, de omliggende zee en de lucht vervuild. De verwachting was dat Land Curaçao op milieugebied een nieuwe start zou maken, maar dit lijkt niet het geval.”

 

6 reacties op “Amigu di Tera hekelt Coral Estate”

 1. En zoals wij gewend zijn van onze verantwoordelijke minister heeft hij voor deze natuurvernietiging geen tijd, hij is zijn koffer aan het pakken voor zijn volgende dienstreis, om niks en nergens naar toe. Als hij maar even van het eiland af is.

 2. En zo zijn het de projectontwikkelaar die bepalen. Zij nemen de gok, want zijn gewend dat er toch geen sancties worden toegepast. Straks als zij niet meer winstgevend zijn voor wat voor redenen dan ook, dan pakken ze hun tas in en laten de boel de boel.
  ADT rest niets anders dan naar de rechter te stappen. Want van de overheid kan je niets verwachten.

  20 jaar op een wetsvoorstel zitten wachten. Hoeveel nog te gaan. Moet niet gekker worden

 3. @sheng! 😀 amen indeed

  @gerrit, maar de overheid doet dit nooit dus amigu di tera moet anar de rechter stappen. Dus mensen pls help AdT!!
  https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=262324400491285&set=a.163082727082120.34509.156383251085401&type=1&theater

 4. PUEBLO TE SUN KU TIN DI REACTIONA. ANTO E SUN KU TA DUNA VERGUNNING PA LAGA PONE OF TRAHA KOS SIN KUMUNIKA KU PUEBLO

  PUEBLO LANTA I HASI ALGU
  ORA MI BOLBE KORSOW LO MI NO TA HANA NADA PA MI I MI YUINAN POR GOSA DI DJE MANERA MI A GOSA DIA MI TABATA MUCHA.
  MI NO TA KONTENTU KU LAMAN ,TERENO I MAS KOS TA WORDU TUMA OVER DOOR DI STRANJERO.
  GOVIERNU UN BIAHA MAS NO TA TURISTA TA HASI KORSOW RIKU ,SI E PUEBLO NO TA SATISFECHO OF TA SINTIELE LAGA AFO DEN DESISHONAN KORSOW NO TA BIRA RIKU. TURISMO LO KEDA EI MASKE KUANTU KOS WORDU HASI.
  AMEN

 5. No chance!
  Het is JUIST de regering die dit soort zaken regelt of met ontvangen poen onder de tafel de werkzaamheden toestaat en dan de vermoorde onschuld speelt als geld binnen is!!

 6. Dit is echt schandalig en arrogant! Zonder vergunning en ook nog het milieu aantasten. Regering moet naar de rechter stappen.