• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het traject van financiële kwalificatie door Standard and Poor’s van Curaçao is afgerond. Curaçao heeft de A- kwalificatie voor de lange termijn en A-2 kwalificatie voor de korte termijn gekregen. Het bedrijf beoordeelt landen op hun algemene kredietwaardigheid gericht op politieke en economische risico’s.

Hiernaast zijn de vooruitzichten van Standard and Poor’s voor de gegeven kwalificaties aangemerkt als stabiel. De A-kwalificatie betekent dat Curaçao een sterke capaciteit heeft om aan haar financiële verplichtingen te voldoen, maar enigermate onderhevig aan ongunstige economische omstandigheden en veranderende omstandigheden.

A-2 kwalificatie
De A-2 kwalificatie voor de korte termijn, betekent dat de gekwalificeerde entiteit gevoelig is voor ongunstige economische omstandigheden, echter is de capaciteit om aan financiële verplichtingen te voldoen in voldoende mate aanwezig. De financiële kwalificatie heeft als doel, om een internationaal eikpunt te vormen, voor de economisch/financiële prestaties van Curaçao.

Traject
In augustus is een delegatie van het ministerie van Financiën, met minister George Jamaloodin (Financien) afgereisd naar het hoofdkantoor van Standard and Poor’s voor Latijns-Amerika en het Caribische gebied te Mexico-stad. Met het tekenen van het contract, werd toen het startsein gegeven door het ministerie van Financiën aan het kwalificatie traject.

Analyse
In de twee hierna volgende maanden, heeft het ministerie van Financiën de leiding genomen in het analyse traject. Vorige maand werd het kwalificatie traject afgesloten met een bezoek aan het hoofdkantoor van Standard and Poor’s. De kwalificatie is toen bekend gemaakt aan minister Jamaloodin.

 

7 reacties op “Financiële kwalificatie van Curaçao”

 1. Schulden hoeft deze regering niet te maken daar ze er al weer bij gekomen zijn,maar deze zouden opgelost? worden door een schuldsanering,waarvan reeds 1.7 miljard is voldaan,de rest zie ik niet betaald worden,zolang deze regering aan de macht is,of over mijn lijk, Geen Euro meer naar mafia

 2. Zonder Nederlandse steun was het zeker niet gelukt. S&P houdt nu duidelijk een flinke slag om de arm. Er hoeft ook maar iets te gebeuren en het zaakje stort in elkaar. Dus reden te meer dat deze pret-reizende regering en hun Staten opkrasssen. Hier zal weinig goeds van te verwachten zijn. Even op de reacties van pizzabakker Wiels afwachten na de conferentie in het Haagse Hilton.

 3. Je vraagt je af waar ze het op baseren.
  IMF heeft op 2 december in haar ‘Country Report No. 11/342′ kritiek gegeven op het ontbreken van gegevens bij de overheid. Sinds 2006 is er geen jaarrekening gepubliceerd en de gegevens over de belastingen zijn ook niet in orde.

 4. Geweldig, van AAA onder paraplu van het Koninkrijk zijn we op eigen houtje A-1 met alle risico’s van dien. Regeren is vooruitzien!

 5. Voor de goede lezer: “De A-2 kwalificatie voor de korte termijn, betekent dat de gekwalificeerde entiteit gevoelig is voor ongunstige economische omstandigheden..”.

  Oftewel als die klaplopers in de regering en in de Staten niet steeds zitten te schreeuwen, rascisme en haat propageren en een keer niet hun uiterste best doen om alle toeristen en bedrijven van het eiland af te jagen dan zou het niet verder hoeven uit te vallen.

  In het kort: de regering en politiek is een zeer grote risicofactor en bedreiging voor de Curacaose economie

 6. Dankzij Nederland zijn we niet verder gezakt.

 7. is dit met of zonder de steun van de Koninkrijks regering of te wel staat het Koninkrijk garant voor de schulden die we nu maken,