• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Wij moeten ons met zijn allen verenigen om de criminaliteit op het eiland tegen te gaan,” stelt Anneke Lovert van de actiegroep ‘Curacao Healing’. De actiegroep maakt zich hard voor gedupeerden van inbraken en roofovervallen.

Dat de criminaliteit een groot probleem is, is volgens Lovert wel duidelijk. “Er is sinds vorig jaar diverse keren ingebroken in onze vakantie-appartementen, waarbij zelfs kluizen zijn opengebroken. Ik hoor dat er in de buurt van Santa Catharina, Koraal Partier, Abrahamsz regelmatig wordt ingebroken of roofovervallen worden gepleegd. Ik neem aan dat dit niet alleen in deze buurt het geval is, gezien de toename van het aantal beveiligingsbedrijven”.

Symptoombestrijding
Volgens Lovert doet de politie niks aan de oorzaak. “Ze komen wel elke keer langs en hebben vingerafdrukken van de inbrekers gevonden, er waren zelfs afdrukken van een kinderhand. Er zijn zoveel kinderen die niet de opvoeding en zorg krijgen die ze nodig hebben, die zelfs door hun ouders of oudere broers en zusters worden opgeleid in de criminaliteit. Ik weet dat er instanties zijn die hier iets aan willen doen, maar niet gesteund worden door de huidige wetten, die mijns inziens achterhaald zijn”.

Actie voeren
Lovert wil actie gaan voeren. Ze doet een oproep aan gedupeerde mensen en instanties om de misstanden te voorkomen, wetten te veranderen en de bevoegdheden van de overheid en instanties te vergroten. Daarbij vraagt ze hulp. Aanmelden kan door je verhaal te mailen naar curacaohealing@gmail.com.

www.versgeperst.com