• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De lokale autoriteiten hebben vorige week in nauwe samenwerking met Interpol een Italiaanse voortvluchtige, Antonio Reccia, op Curaçao aangehouden. De Italiaanse autoriteiten waren naar hem op zoek in verband met internationale drugshandel. Ook stond hij aan het hoofd van een criminele organisatie.

Reccia verbleef onder de valse identiteit van Giuseppe Iacovino op Curaçao. De arrestatie vond plaats in het kader van het FIS (Fugitives Identification Support) programma van de Secretaris generaal van Interpol.

Voortvluchtig
Het doel van de eenheid is om voorvluchtigen die in andere landen onderduiken om uit de handen van Justitie te blijven, te helpen identificeren. Wanneer FIS een voortvluchtige identificeert, wordt samen met Interpol van het betrokken land, een operatie gestart die moet leiden tot arrestatie.

Proces
In het geval van Antonio Reccia was de arrestatie gebaseerd op een Join-effort tussen het Openbaar Ministerie van Curaçao, de Narcotica eenheid van het Politiekorps Curaçao, Interpol Willemstad, Interpol Rome en Secretaris generaal Interpol in Lyon (coördinator van de FIS eenheid). De operatie duurde meer dan een week. Het proces voor uitlevering van Antonio Reccia vindt plaats onder coördinatie van ons Parket van de Procureur Generaal.

11 reacties op “Italiaanse crimineel aangehouden op Curaçao”

 1. Een en al boeven daar bij Bodybeach!

 2. Sprak deze man de afgelopen maanden dagelijks, was een en al vriendelijkheid. Zo zie je maar iedereen heeft een rugzak bij zich maar niet iedereen weet wat er in zit. Misschien maar beter ook.

 3. Er zullen nog vele maffiabazen volgen ha ha ha!!!!

 4. Wist hij niet dat Schotte in Nederland is?

 5. Tja je vraagt je af wat zo iemand op het eiland komt doen?

 6. De Aap is half uit de mouw?

 7. Ik mis een paar namen, die met deze man zijn gerelateerd.

 8. Waren ze niet met zijn 2

 9. De eigenaar van de Ferrari is eindelijk opgedoken!

 10. Hij was op de hondjes van Schotte aan het passen nu die in Nederland zit.

 11. Ook toevallig zo’n maffia figuur op Curaçao ?