• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositiepartij PAR eist het aftreden van minister Carlos Monk van Planning, Bestuur en Dienstverlening. De in Colombia geboren Monk is in opspraak gekomen door zijn uitspraak dat, als hij in Colombia was blijven wonen, hij lid was geworden van de guerillabeweging FARC.

Volgens de partij sympathiseert de minister met een terroristische organisatie en kan hij niet aanblijven als minister. PAR Statenlid en oud-minister van Justitie heeft vandaag in een brief aan premier Gerrit Schotte om het aftreden van Monk gevraagd. Daar blijft het niet bij. Als Monk zijn woorden niet terugneemt, moet volgens Jacoba ook zijn paspoort worden afgenomen en moet hij het land worden uitgezet.

Stichting
Voor de PAR fractie is deze poging van Monk om zich te verdedigen met een leugen, het bewijs dat de minister zich realiseert dat zijn uitspraak niet correct was. “In plaats zijn verontschuldigingen aan te bieden aan het volk voor zijn onacceptabele uitspraak probeert hij zij fout te bedekken met weer een leugen. In Colombia is er een organisatie Fundacion Arco Iris die inderdaad sociale activiteiten ontplooit maar de afkorting daarvan is FAI.”

Uitspraken
De uitspraken van Monk zijn al vaker in opspraak gekomen. Vorige maand noemde de minister de mensen die hadden gesproken met de commissie-Rosenmöller landverraders en wilde een ‘verraderswet’ instellen om deze mensen te straffen. Die uitspraak is gemeld bij mensenrechtenorganisatie Amnesty International. In mei stelde Monk, toen nog geen minister, voor om de straatverlichting uit rijke buurten te halen en in arme buurten neer te zetten.

23 reacties op “PAR: ‘Monk moet aftreden’”

 1. @Bongoman,

  jawel er is 1 land totaal onafhankelijk namelijk noord Korea.
  gisteren op tv gezien, het hele volk is gehersenspoeld, dat begint bij kinderen vanaf 2 jaar.
  door ze in te prenten dat hun grote leiders heiligen zijn.
  ik zag een belachelijke vertoning van mensen die huilden om het overlijden van hun leider.
  de mensen sterven daar van de honger, maar hun leiders zijn heilig.
  dat is wat Wiels ook wil met Curacao.

 2. Vito
  Je hebt gelijk. Maar er zijn vele jui Korsou di al zijn opgestaan. Ik noem Steven Walroud, Etienne Ys in het verleden, ga maar door. Er zijn vele gestudeerde (zwarte en witte) jui Korsou die dit land beter kunnen leiden. Maar ze houden zich nu koest, omdat ze bang zijn voor hun positie, hun baan etc.

  De grote massa, de zwarte Jui Korsou, die in armoede leeft, moet bereikt worden. Die moet uitgelegd worden waar we naar toe gaan. Je moet een visie hebben waar we naar toe gaan. Hoe en welke relatie we met Nederland willen. Welke relatie met de Caribbean. Die visie moet in het hart van de zwarte jui Korsou gelegd worden. Een visie van hoop en niet van haat. Van zwart tegen blank.

  Deze mensen gaan uit van haat van verschillen van afbreken. Ze hebben geen visie behalve onafhankelijkheid. Ken je 1 land in de wereld die volledig onafhakelijk is van de rest van de wereld? Ik niet.

 3. Laat iemand zeggen dat hij lid zou zijn van al qaida als hij in Pakistan zou wonen en dan zie je hoe de reacties zullen zijn. Onze democratie werkt niet. De staten werken niet. Er is geen oppositie mogelijk omdat de partijen in de staten die in de regering zitten gewoon klapvee zijn. Inclusief Helmin Wiels. Als Helmin Wiels werkelijk de regering controleerde vanuit de staten, wat zijn functie is, dan zou hij zijn eigen minister oproepen en excuses laten bieden. Of een motie van wantrouwen en hem doen aftreden voor zo’n afspraak! Maar dat doet Helmin niet, want de stoel van macht is te lekker.

 4. Het is ONBEGRIJPELIJK dat de Nederlands schrijvende media podium geeft aan FARC terroristen als Tanja Nijmeyer. Het is ONBEGRIJPELIJK! Zij wordt geinterviewd, komt op tv, in de Telegraaf, bij rnw, als of zij een held is !

  Het enige reden kan zijn, denk ik, dat Nederland nooit getroffen is door terrorisme. De Nederlands schrijvende media/pers weet ook niet echt, wat terrorisme is van dichtbij.

  DE MEDIA MOET TERRORISME GEEN PODIUM GEVEN !

 5. MONK wordt gewoon gedoogd in zijn ONTOELAATBARE uitspraken (sympatie met terroristische organisaties = FARC) en nog wel in een officiële toespraak binnen zijn partij!!
  DIT MOGEN WE NIET TOLEREREN.
  Als partijtop PS of partijen in de coalitie hier geen actie op nemen (ONTSLAAN is enige weg!) dan moet bevolking deze man uit de regering laten zetten!
  SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME – SHAME on YU politcians !!!!!!!!!!

 6. Viva Bolivar, Viva Venezuela Viva Colombia un gran Bolivia

  want dat is toch wat monk zegt ik zet me af tegen alle wettige partijen als ik ze onrecht vind.
  met andere woorden deze man respecteert alleen zichzelf en niet de grondwet van Curaçao.

  dus zou hij inderdaad wel eens lid van de FARC kunnen zijn maar omdat hij er nu niet woont is hij gewoon een sympathisant ( wel of niet actief) maar door deze woorden hardop uit te spreken is hij nu wel actief en zeer schadelijk voor het imago van curaçao

  dus maar een oplossing schuld erkennen en opstappen of anders eruit zijn heel veel directeuren ontslagen na minder serieuze onderzoeken waarbij niets is gevonden.

  hier is het bewijs maar SCHOTTE durft niet op te treden tegen zijn maatjes.

 7. Dat meneertje schreeuw een dwaas is, dat moge bekent zijn, maar die gasten die luid applaudisseren en als zombies achter hun lei(ij)ders aan hobbelen die zijn veel en veel gevaarlijker , die zitten tussen diverse lagen van de normale mensen en spreiden de aan hun verkondigde haat en God weet wat nog meer !!

 8. Ja beste mensen van Curacao, dit is nu de minister die het allemaal beter weet en dan zegt dat hij een andere FARC bedoelde.rap

  in Colombia is maar een Farc en als je die noemt heb je al afgedaan.
  en nu bedoelde hij wat anders en was het volgens Cijntje ( ook al PS, bestuursvoorzitter) een grap die niet goed is gevallen en dat de partij(PS) zich nog niet heeft gebogen over de uitspraken van monk en ook niet weet of zij dit wel gaan doen. en dat het probleem nu niet monk is maar de oppositie die er gebruik van maakt.

  zullen wij hierover dan maar een brief naar het parlatino sturen en naar de regering van Colombia en zeggen dat hier een minister is die voor de grap wel lid van de FARC wil zijn?

  zegt genoeg over deze partij dat zij het sympatiseren met terroristen goed vinden.

 9. DIT KAN NIET ! Deze man moet aftreden. Hij is duidelijk een aanhanger van de ideologie van de FARC. De Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia(FARC) is een terroristische organisatie die duizenden mensen heeft vermoord, in wapens en drugs handeld, die onschuldige mensen ontvoerd en vermoorden.

  In Colombia bestaat er ALLEEN één “FARC’ ! Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia!

  Het is duidelijk, het probleem van Curacao is niet de Nederlanders, het probleem zijn de COLOMBIANEN – DE FARC !

 10. Tja en nu verweert hij zich onder andere door te verwijzen naar “16 jaar legaal terrorisme van de PAR”
  Zo’n sukkel heeft echt geen hersens. Het gaat maar door………..
  Hij weet niet wat terrorisme is, lult maar raak.
  Klinkt mooi dat hij uit zijn hart spreekt, maar we hebben mensen met verstand nodig die nadenken voordat ze wat zeggen en ook de reikwijdte van hun woorden kunnen overzien. Dus verder kijken dan dat korte neusje van hem.

 11. Bo sa no Vito, bo tin hopi rason. Nos lo warda e dia, pero mientrastantu, no sinta tras di computer keha so! Paso esei so no ta yuda ku net net nada, mester konsientisa e pueblo na un manere na drechi, embes di tur e kosnan ku nan ta wak na televishon ku den korant. Manera Wiels su kompaneronan a huza facebook pa akusa hende, i krea guera kontra di nan, asina mes tambe mester por konsientisa hende den forma positivo. Paso kon ku bai bin, si no tabata pa facebook, e akshonnan na Egypte, lo no a surgi!

 12. Vroeger veroordeelde een rechter iemand tot een poosje verbanning van Curacao. Kan dat niet meer?

 13. Even op google geweest, kan geen andere organisatie vinden in Columbia die ook FARC heet.
  Hmmm , zal Monk gescreend zijn door de inlichtingen dienst van Columbia toen ze hier op het eiland waren. Heeft Ome Gerrit misschien opdracht gegeven om te kijken als Monk wel helemaal……………………… was
  Monk zegt wel veel wat hij niet bedoelt of wij begrijpen hem verkeerd, zal het zo zijn dat wat hij hier doet ook niet zo bedoelt is. Kom je niet sterk over als Minister .
  Kan natuurlijk ook zo zijn dat hij het niet als iemand van de politiek bedoelde maar dat hij het als privé persoon heeft gezegd. Ik vraag me af als je bij je aanvraag voor het Nederlanderschap gebeurt heb gelogen over je verleden . Word je dan je Nederlanderschap afgenomen of uitgezet naar het land van herkomst. De Farc financiert hun zaken via het handelen van Coke en dan bedoel ik niet de coca cola.
  Hoe komt de PS eigenlijk aan zijn verkiezingsgelden, van de MFK weten we het al.

 14. Mi tin gana di sa ki dia un getto Kurasolenjo un Tula un neger pretu robusto ta lanta atrobe y exigi derechonan di Korsou of nos ta sigi laganos bai den profundidad ku hendenan manera sate ku bata mitar mitar. Hende nan ku no tin niun klase di amor ku e pueblo di Korsou. Hendenan ku ta traha pa nan propio interes y no pa e pueblo di Korsou. Hendenan manera Mopnbk, Schotte, Wiels.ku ta kere ku ta masha kos nan ta hasi pero ta kana blo bruha tera sin ta hasi nada pa pueblo di Korsou. Ata awor nan ta kana grita pa indepencia sin nan sa kiko esey ta kome ni bisti. Ku hasta Aruba ku a bai pa independencia a keda wanta na relashon werkbaar ku Hullanda. Awor poko lolo ku no tin niun skol na drechi ta bai grita na bos haltu pa independencia siendo ku nan no sa niun pataca di derechi ni nada international. Esta tristu en hendenan aki. E declamador Stanley Cratz a yega di skirbi nan tin un wowo ta mira Batata y e otro wowo ta mira Funchi pero niun di dos e no ta stima.E problema ta ku Korsou ta wordu goberna dor di yen sorto di meskla ku no tin amor pa nos pais. E tempunan aya bo mester tabata legitimo Kurasolenjo pa bo por a drenta gobiernu y por a goberna Korsou. Awendia Korsou ta wordu goberna dor di un grupo di Ratas, Djaka. Mi kier sa ki dia e Korsou pretu ku honor ta lanta for di sonjo y bisa ta basta awor bagamunderia y kore ku tur e hendenan bruha ey ku ta goberna nos pais. Hullanda no ta hasi nada mas si nos mes no lanta y kunminsa bringa kontra inhusticia di nois politiko. Libia su pueblo a lanta y kore ku su djakanan manera Kadafi, Egypto,Siria ta bezig. Ki dia korsou tambe ta kuminsa kore ku nan.

 15. Deze shit-for-brains, met z’n 336 stemmen bij de laatste verkiezingen, denkt niet na voordat hij wat zegt. Dat kun je hem niet kwalijk nemen, want met poep in je hoofd, gaat nadenken nu eenmaal een stuk moeilijker.
  Nee, het is nog veel erger: hij spreekt recht vanuit zijn hart. Oppassen dus, hij meent wat hij zegt.

 16. ongelooflijk dat mijn volk dit nog accepteert, ONGELOOFLIJK

 17. Hij mag god op zijn blote handen bedanken dat ie niet in colombia is opgegroeid en een NL paspoort heeft moet per direct ontslagen worden en zijn desgrecaido palabras waar maken en terug geschoten worden, wat een respectloos baasje, Nederland neem toch verdomme eens aktie en maak een einde aan deze idioterie van deze Josti band

  por fabor

 18. Rene@ Jij bedoeld waarschijnlijk Sentinel Soberano die uit de Cripilis kliniek afdeling zware gevalen!!

 19. Zou Wiels nog een reserve hebben in zijn terroristische organisatie? Seniel Soberano?

 20. Een loser eerste klas,deze Monky,maar eerlijk gezegt hij bedoelde met FARC, Fundacion Algemeene Religie Centrums,dat wil hij graag ondersteunen.Deze Religie bijeenkomsten worden vanaf vandaag gehouden in het partij gebouw van de PS met voorganger Ds H Wiels.Tevens worden er binnen een paar dagen over het hele eiland diversen soort gelijkwaardige gebouwen geopend,en waar u elke dag 24 uur terecht kunt om een preek aan te horen van zowel Monky,Wilsoe,Cijntje en consorten.deze actie zal 6 maanden duren hierna kunt u als u de hersen spoelingen heeft overleefd een goede en uit uw hart gegeven stem uitbrengen in het te houden referendum SI or NO.

 21. Heeft geen nut. Deze clown heeft zijn zakken nog niet vergenoeg gevuld en Gerrit had hem nog zo beloofd dat hij dat wel mocht doen.
  Als er ooit weer verkiezingen komen (als deze regering die ook niet af wil schaffen) is het exit meneer Monk van het eiland af als ongewenste vreemdeling. Terug naar Colombia en dan mag hij daar terwijl hij met 36 kinderverkrachters, moordenaars en drugshandelaren in een cel zit, aan de veiligheidsdienst uitleggen waarom hij zo graag bij de Farc wil horen.

  Wat een ongelooflijk domme man is dat, dat er iemand hem nog serieus neemt is eigenlijk te gek voor woorden, maar het zegt wel veel over de kwaliteit van dit bestuur.

 22. Las net in de Amigoe dat een woordvoerster van Monk heeft verklaard dat haar baas niet die geurillabeweging bedoeld heeft maar een andere Colombiaanse beweging die toevallig dezelfde afkorting heeft.
  Beste (eigenlijk niet zo beste) Monk, vertel dan morgen maar eens welke beweging je dan wel bedoeld hebt of zit je nu naarstig te googlen in de hoop je antwoord op deze vraag te vinden ?
  Ben heel erg benieuwt.

 23. Goedkoopste oplossing voor het Land Curacao;
  Enkeltje Colombia, neem als aandenken maar een straatlantaarn mee
  Zal je zien dat de FARC Schotte geld toegeeft om deze man per direct terug te sturen