• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stankoverlast van vandaag veroorzaakt door de Raffinderij Isla, is het gevolg van een probleem met één van de compressoren. Dat meldt Kenneth Gijsbertha, woordvoerder van de Isla. Verschillende scholen sloten de deuren als gevolg van de stankoverlast.

“In de ochtenduren waren we bezig met het opstarten van de catcracker, toen op één of andere manier een product via het kanaal van de Final Oil Catcher te Valentijn ontsnapte”, aldus Gijsbertha. Volgens de woordvoerder gaat het om ‘catcracker gasoline’.

Spijt
“Wij zijn nu bezig met een onderzoek om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. We bekijken ook de voorzorgsmaatregelen die we voortaan kunnen nemen zodat dit niet weer gebeurt.” Gijsbertha zegt het te betreuren dat honderden leerlingen vandaag de dupe zijn geworden van de stank en hierdoor hun proefwerkweek hebben gemist. “Het spijt ons zeer.”

Verdampen
Het probleem is volgens de woordvoerder opgelost. “Het product verdampt vanzelf in de lucht. Ik verwacht dat de stankoverlast in de avonduren niet meer op te merken is.”

4 reacties op “Stank veroorzaakt door ‘catcracker gasoline’”

 1. “Het product verdampt vanzelf in de lucht”
  Stank voor dank…kortom de stank verdampt…is dit niet juist het probleem???

 2. Het spijt ons zeer…. En de volgende keer zeker ook, en de keer daarna….etc etc…

 3. word het niet eens tijd om bij de ISLA ook een onderzoeks buro alles eens door te lichten.wedden dat dan de ISLA gesloten word.

 4. Laten we er weer trots op zijn dat we dit soort antwoorden krijgen: “Op de een of andere manier een product…..” heel profesioneel en duidelijk.

  Laten we er ook torts op zijn dat de regering Schotte het volk heeft voorgelogen dat er in oktober een toekomstvissie voor de rafinadderij zou komen.

  Ook om torts op te zijn is onze minister van Milieu, Constancia die ook een spelletje speelt met de bevolking van Curacao door brieven wel of niet te sturen en de Isla niet te houden aan zijn/haar indervergunning. Als milieu minister zou je nu moeten optreden en de Isla een boete moeten opleggen.

  Laat de isla maar betalen voor de logistieke kosten van de kinderen die naar huis gestuurd zijn. Kijk dan of het nog eens gebeurd.

  Waar blijven de ballen van deze regering, oh ja, sorry even vergeten dat ze weer op reis zijn en de boel aan het afbreken zijn in Nederland.
  YWN