• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Ministerie van Financiën heeft het eerste rapport van de Caribbean Action Task Force (CFATF)  ontvangen. “Dit vertrouwelijke conceptrapport bevat geen definitief negatief oordeel over Curacao, zoals door enkele lokale media is gesuggereerd”, aldus minister George Jamaloodin (Financiën).

De bevindingen in het conceptrapport vloeien voort uit de ingeleverde Mutual Evaluation Questionnaire en het bezoek van het evaluatieteam aan Curaçao in augustus/september 2011. Aan elk van de 40 FATF aanbevelingen en de negen FATF speciale aanbevelingen ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, is door het CFATF evaluatieteam een voorlopige rating toegekend.

Ratings
Curaçao heeft nu de mogelijkheid om in de komende periode commentaar te leveren aan het CFATF secretariaat.  Pas na de behandeling van het rapport tijdens de plenaire CFATF-vergadering in mei 2012 in El Salvador, wordt het conceptrapport definitief. Hierna komt vast te staan in hoeverre Curaçao voldoet aan de 40 FATF aanbevelingen en de negen FATF speciale aanbevelingen. “Zelfs tijdens de CFATF plenaire vergadering bestaat de kans dat ratings in rang verhoogd of verlaag worden. Vandaar het vertrouwelijke karakter van het conceptrapport”, zegt Jamaloodin.

Positief
De Commissie Inzake Witwassen van Geld (CIWG), die de regering adviseert op het gebied van CFATF-zaken, is het conceptrapport aan het bestuderen en zal een voorlopige reactie geven aan het kabinet. “De verwachting is dat naast de reeds positief beoordeelde aanbevelingen, meerdere aanbevelingen in het voordeel van Curaçao kunnen uitvallen. De regering erkent het belang van een positieve afronding van de evaluatie voor de financiële sector van ons land”, aldus de minister.

1 reactie op “CFATF-rapport in handen van Jamaloodin”

  1. En nu blijkt dat de regering idd helemaal niets hier aan gedaan heeft, dat de ministers van financien zelf schuilden heeft en banden met de mafia. De VDC is al sinds 10-10 vleugelam, de Minister president heeft banden met de mafia. De wetten zijn niet uitgevoerd en als klap op de vuurpijl gaat de minister van justitie interveren in een zaak van een witwasser en probeert zelfs Hillary Clinton hier voor het kar te spannen en probeert nu de PG uti zijn functie te zetten. Dus volgende week in El Salvador zal Curacao diep zakken bij de FATF.

    Gelukkig stuurt Schotte onze tijgerin Stella van Rijn naar El Salvador om ons land te redden.