• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “In 2006 lagen de eisen lager en was het niet nodig om met een MD80 te vliegen”, laat DAE in reactie weten op het kort geding dat Insel Air wil beginnen tegen DAE. “De concurrent vliegt op dit moment met een MD83 naar Sint Maarten terwijl wij dit doen met een Fokker 100, het gaat hier om een upgrading.”

Insel Air wil een kort geding aanspannen tegen de overheid om dit recht te trekken. Insel Air is het er niet mee eens dat DAE gebruikmaakt van een MD83 toestel van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Falcon Air omdat zij dit in 2006 ook wilde doen, maar toen stak DAE hier een stokje voor. DAE is van mening dat zij service moeten bieden aan reizigers door zoveel mogelijk verbindingen aan te bieden in het Caribisch gebied. Daarnaast vindt DAE dat zij een bijdrage moeten leveren aan de ontwikkelingen om Curaçao als logistieke hub te laten functioneren.

Genoeg ruimte
De luchtvaartmaatschappij laat weten dat er genoeg ruimte is voor luchtvaartmaatschappijen om nieuwe intitiatieven te ontwikkelingen. En dat dit vooral ook bijdraagt aan een betere service. “Een goed voorbeeld is de dagelijkse directe verbinding van DAE naar het Dominicaanse Republiek”, laat DAE weten. “We hebben zowel van lokale autoriteiten als van het Domicaanse Republiek steun en goedkeuring ontvangen voor deze vluchten. De Dominicaanse luchtvaartmaatschappij PAWA, die het grootste aandeel hebben op de route van Curaçao en hun land, heeft geen enkele klacht over de intentie van DAE.”

Andere situatie
Daarnaast vindt DAE dat de huidige situatie, vluchten naar Sint Maarten, niet vergeleken kan worden met de situatie in 2006 . In 2006 lag de intentie anders omdat er toen nog sprake was van de Nederlandse Antillen. Nu zijn Curaçao en Sint Maarten twee ‘gescheiden landen’, wat betekent dat er op dit moment nog geen sprake is van commercieel luchtvervoer. “De concurrent vliegt op dit moment met een MD83 naar Sint Maarten, terwijl wij met een Fokker 100 naar het eiland vliegen. We gaan dit nu upgraden door ook met een MB83 te vliegen naar de bestemming, net als de concurrent. In 2006 lagen de eisen lager en was het niet nodig om met een MD80 te vliegen. We waren toen ook de enige die tussen Curaçao en Sint Maarten vlogen”, aldus DAE.

Eerlijke concurrentie
De luchtvaartmaatschappij laat weten dat zij alle regels en wetten van de overheid respecteren en dat zij iedere vorm van eerlijke concurrentie op de markt ondersteunen. “Iedere luchtvaartmaatschappij is vrij om te zoeken naar oplossingen en nieuwe ideeën zolang het bijdraagt aan de service voor de reiziger.”

www.versgeperst.com