• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De lokale actiegroep Caribbean Corruption Combat and Integrity Advisors wil dat Transparency International (TI) voor hun onderzoek op Curaçao de National Integrity System-methodologie (NIS) aanpast. De actiegroep, een initiatief van Terrance Peterson, vraagt steun van de burgers in een email.

De actiegroep wil namelijk niet dat het onderzoek van TI hetzelfde wordt als het rapport van Commissie Rosenmöller. Deze commissie raadde de overheid aan om een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van enkele ministers van het Kabinet Schotte in te stellen. Premier Gerrit Schotte kwam uiteindelijk met een aanvraag voor een ‘National Integrity System Study’ bij TI op de proppen.

Anoniem
Caribbean Corruption Combat and Integrity Advisors heeft al contact opgenomen met onderzoeksbureau TI. De actiegroep stelt dat de Integrity System-methodologie (NIS) moet worden uitgebreid met de garantie van totale anonimiteit, omdat mensen anders te bang zijn om te praten. Volgens de groep worden personen die met de Commissie Rosenmöller hebben gesproken publiekelijk bedreigd. Bij het NIS worden alle instituten op Curaçao betrokken bij het onderzoek tegen corruptie.

Corruptie-index
Terwijl TI eerder aangaf dat zij geen onderzoek doen naar individuele personen, verwijst het NIS bij een onderzoek volgens Peterson wel naar individuele gevallen met betrouwbare bronnen, nadat zij algemeen bekend zijn. Daarom wil de actiegroep dat na het onderzoek zo snel mogelijk de corruptie-index van Curaçao wordt gepubliceerd, omdat TI in haar verslag melding zal maken van individuele gevallen van corruptie.

Boycot
De actiegroep roept iedereen op om hun actie te steunen en een email te sturen. Als TI geen gehoor geeft aan de eisen van Caribbean Corruption Combat and Integrity Advisors, dan dreigt de groep met een boycot van het onderzoek. De groep heeft ook contact opgenomen met Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om nog meer druk te zetten op TI om het NIS aan te passen.

4 reacties op “‘Aanpassing onderzoek Transparancy International’”

 1. @ rita. ik zou achter jullie hebben gestaan, als jullie van de vorige regering ook terug gaan naar hun transparancy en claims achter laten van al die misbruikte fondsen

  Dat kunnen we rustig aan de huidige regering overlaten, want als ze de vorige regering kunnen pakken, zullen ze het niet laten. Ze zijn net als jij niet verder gekomen dan valse beschuldigingen dus het OM heeft het niet drukker gekregen. De screening van deze regering is duidelijk gesaboteerd en daar twijfelt niemand aan.

 2. @Rita: als ‘jullie’ niets te verbergen hebben is er toch niks te vrezen van dit onderzoek naar ‘jullie’ ministers?

 3. ik zou achter jullie hebben gestaan, als jullie van de vorige regering ook terug gaan naar
  hun transparancy en claims achter laten van al die misbruikte fondsen.
  wat jullie nu doen is zo slecht en achterdochtig, ik geloof helemaal niet in jullie eerlijke en goede bedoelingen.
  neem geen partij voor niemand, wees open en bloot, want wat jullie nu doen stinkt
  naar partijdigheid. Er is nu een andere groep die nu zat is van deze partijdige ideen van
  de rancunese setups, die ook de weg kennen naar de commissie van Transparancy
  Internacional . WAT ZULLEN ZIJ DRUK KRIJGEN.

 4. www.everyoneweb.com/docarchives/ bevat een voorbeeld van een rapport over Kosovo.