• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch wil voorkomen dat de 31-jarige verkrachter Andy S. uit Eindhoven eind van dit jaar alsnog voorwaardelijk vrijkomt. In augustus werd zijn hechtenis nog met 120 dagen verlengd omdat hij in juni niet terugkeerde van zijn verlof uit de gevangenis.

Andy S. was ruim twee maanden op de vlucht toen hij in augustus in de wijk Montaña op Curaçao werd gearresteerd. Andy S. verkrachte in 2007 de Eindhovense Nicole Lodewijks in haar eigen huis en kreeg zes jaar celstraf. De zaak werd landelijk bekend door een serie blunders van politie, justitie en de rechtbank.

Vrijlating
Het Openbaar Ministerie in Den Bosch bevestigt dat op een zitting op 23 december om uitstel of afstel van de voorwaardelijke vrijlating zal worden gevraagd. Over de reden kon een woordvoerster vandaag niets zeggen.

Reclassering
Advocaat Yannick Quint van Andy S. zegt dat het OM wil dat de voorwaardelijke vrijlating met maximaal een half jaar wordt uitgesteld omdat de voorwaarden zoals elektronisch toezicht, huisvesting, verslavingszorg en beperking van de kans op herhaling nog niet zijn geregeld. Er moet nog een reclasseringsrapport worden gemaakt. Quint meent dat daar tijd genoeg voor is geweest.

Drugs
De reclassering was eerder dit jaar vanwege de kans op herhaling nog kritisch over het verlof van Andy S. Een zogenoemd penitentiair programma werd in januari door de reclassering afgeraden onder meer vanwege een positieve urinetest op drugs. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven pleitte er in de zomer nog voor om de man helemaal niet voorwaardelijk vrij te laten.

2 reacties op “OM wil vrijlating Andy S. voorkomen”

  1. PS wil toch dat de antis terugkomen naar Curacao. Ik stel voor dat hij bij Asjes in huis gaat wonen want die had ook zo veel medelijden met Mauro. Ik zie deze jongen wel snel minister worden in Curacao.

  2. Is er al gedacht, in het kader van wederkerigheid, aan terugsturen naar zijn geboorteland (eiland) na het uitzitten van zijn straf natuurlijk. Dat gebeurd op Curaçao toch ook met criminele makambas ?