• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruim 4000 mensen waren het eens met de Akshon Dushi Kòrsou, die een onderzoek wil starten naar de integriteit van de ministers in het kabinet van premier Gerrit Schotte. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg: vind jij 4000 stemmen genoeg om een officieel onderzoek te starten?

Derek (48) vindt het niet noodzakelijk om een onderzoek te starten. “Als er maar 4000 stemmen zijn, zijn er in verhouding veel minder mensen die wel een onderzoek willen dan mensen die het niet willen. Er zijn tenslotte 130.000 inwoners op ons eiland.”

Data verwerken
Voor Rob (19) is het wel genoeg. “Je kan nooit iedereen gaan vragen om hun mening te geven. Dan ben je uiteindelijk veel te lang bezig, zeker met het verwerken van de data. 4000 personen moet een goede indicatie geven van de mening van de gehele bevolking. Dus ja, ik vind 4000 stemmen zeker genoeg om een onderzoek te beginnen.”

Belachelijk
Mariella (38) vindt het veel te weinig, en vindt het belachelijk dat ze op basis van 4000 stemmen een onderzoek willen gaan starten. “Het is gewoon niet genoeg, er wonen veel meer mensen op Curaçao dan die 4000 mensen. Er moet minimaal tussen de 80.000 en 100.00 positieve stemmen zijn, willen ze echt een onderzoek starten.”

Nederlandse regering
Gideon (42) is het eens met Mariella. “Ik denk ook dat ze meer stemmen nodig hebben. Zeker omdat de Nederlandse regering zei dat ze voorlopig akkoord gingen met het voorstel van Schotte, en dat niet iedere minister persoonlijk beoordeeld zou worden.”

Belangrijk onderzoek
Raynor (56) vindt dat ze zo snel mogelijk een aanvraag moeten gaan indienen bij de gouverneur voor een officieel onderzoek. “Het zijn 4000 verschillende personen met variërende interesses, achtergronden en hobbies die ja hebben gezegd tegen het onderzoek. Dit onderzoek is belangrijk voor Curaçao.”

 

7 reacties op “Zijn 4000 stemmen genoeg?”

 1. @Rudy Sprock
  Ik begrijp niet zo goed waar je naar toe wilt met je verhaal. Leg uit.
  Waarom moeten de namen van degene die een handtekening hebben gezet openbaar worden gemaakt. Wat wil je ermee bereiken? Was je erbij dat mensen meerdere keren hebben gestemd? Heb je zelf meerder keren gestemd? Ben je geschrokken van het enorme aantal mensen dat gestemd heeft?

 2. Ik ken meerdere mensen die meerdere keren hebben gestemd. Reden ook waarom deze handtekeningactie niet anoniem moet blijven. De namen (ook van de 40) moet openbaar gemaakt worden.

 3. 4000 is duidelijk een teleurstellling, we werden doodgegooid met die formulieren en bewijst maar weer eens met welk een desinteresse mensen op Curaçao leven. Zolang het mij goed gaat zal het ‘worst wezen’.

  De enige hoop die we moeten hebben is de volgende verkiezingen. Dan kunnen we stukje bij beetje de boel gaan repareren, maar de schade zal blijvend zijn. Helaas zal Curaçao zonder geld uit Nederland langszaam maar zeker afglijden, daar valt niet aan te ontkomen. Met een redelijke regering gaat dat afglijden langszamer dan nu.

  Nog een jaar of tien-vijftien en dan moet je hier weg zijn!

 4. http://www.ustream.tv/​recorded/19064610
  luister voor het slapen gaan nog allen even naar deze stream en vooral bij 1.12 uur,dan krijgt u een mooi voorbeeld van het gedachtengoed van onze regeerders:
  Monk zou graag FARC lid geweest zijn…………..!!!
  Wilt u dit als voorbeeld voor uw kids???

 5. Die Mariella is zelf belachelijk. Er gaan niet eens zo veel mensen naar de stembus bij verkiezingen en het kan best zijn, dat er zo veel niet eens stemgerechtigd zijn.

 6. Shame on you, Monk. Tijd om op te krassn, NU!!

 7. De 4000 stemmen vertegenwoordigen 1 staten zetel, ik stel daarom dan ook voor er van uit gaan dat dit bereikt is zonder veel bombarie alleen via een supermarkets en de krant vind ik dit een duidelijk signaal.