• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dean Rozier, fractieleider van regeringspartij MFK, meldt in een persbericht dat de huidige discussie over onafhankelijkheid misplaatst is. “We moeten de keuze van het volk tijdens het referendum van 2005 respecteren”, aldus Rozier. Toen koos de bevolking voor een autonome status.

Rozier reageert op de discussie die in Nederland en op Curaçao op dit moment gaande is. Beide landen pleiten voor onafhankelijkheid. “Maar hier heeft het volk nooit voor gekozen”, benadrukt de fractieleider.

Keuze
“In 2005 koos een meerderheid voor een autonome status binnen het Koninkrijk en wij moeten de keuze van het volk respecteren”, zegt Rozier. “Maar dat betekent niet dat de regering geen pogingen kan doen om van Curaçao een sterk, geëmancipeerd en zelfvoorzienend land te maken.”

Versterken
Volgens Rozier moeten al onze instituten van Curaçao op alle gebieden van autonomie versterkt worden, voordat het land kan overwegen om het over onafhankelijkheid te hebben. “Ik roep alle politici op met het constante gebekvecht te stoppen en alle krachten te investeren in een beter Curaçao.”

15 reacties op “‘Onafhankelijkheid is niet ter sprake’”

 1. http://www.nu.nl/binnenland/2342364/curaao-niet-klaar-zelfstandigheid.html

  Zie bovenstaand link van 27 september 2010 waar Gerrit Schotte nog zegt dat Curacao niet onafhankelijk kan zijn en Nederland nodig zal blijven hebben.. Beweert hij nu echt een jaar verder dat het nu wel opeens kan?

 2. voor jochem gerrits
  Is er iemand die voor jou echt intelligent is op curacao? Jij walgt van iedereen op curacao. degene
  die achter schotte staat. moet je lekker rustig met rust laten.
  Weet je nog, wilders zegt, recht op eigen mening. Dus als je niets positiefs voor curacao
  kan betekenen, just live and let live.

 3. @ Jochem: van iemand walgen, maar hem toch slaafs willen volgen alleen maar om geld is gelijk aan prostitutie……

 4. Ik stel voor dat de heer Rozier een afspraak maakt met zijn coalitie genoten en hun nog 1 keer uitlegt hoe het nu zit met het referendum van 2005 want zij snappen er niets van

 5. http://www.ustream.tv/​recorded/19064610
  luister voor het slapen gaan nog allen even naar deze stream en vooral bij 1.12 uur,dan krijgt u een mooi voorbeeld van het gedachtengoed van onze regeerders:
  Monk zou graag FARC lid geweest zijn…………..!!!
  Wilt u dit als voorbeeld voor uw kids???

 6. zal wel eens willen weten hoeveel enkele reizen richting nederland zijn geboekt.
  Ik zie steeds meer huizen met te koop of helemaal leegstaan gaat 2000 en 2001 zich weer herhalen

 7. beste Anglo, het hele kabinet bestaat uit marionetten.
  Wiels en Schotte trekken aan de touwtjes.
  eigen initiatief is verboden.
  Cooper is ook een marionet, maar vindt het waarschijnlijk niet erg.
  zolang hij zijn zakken maar kan vullen.

 8. Onfhankelijkheid niet ter sprake.
  We moeten de keuze van het volk uit 2005 respecteren.

  Wat een platmaker zeg deze uitspraak. Lafaard, je weet donders goed dat jullie je eigen broek niet kunnen ophouden zonder Nederland.

 9. Als Dean Rozier een duidelijk afwijkende mening heeft van de andere coalitiepartners en verder niets anders doet dan de coalitie blijven steunen, riekt dit naar populisme en wordt het volk voor het lapje gehouden.

 10. Als er iemand is van wie ik dergelijke uitspraken had verwacht, is het zeker Dean Rozier. Om onafhankelijkheid als reden te gebruiken onze instituten te verbeteren, klinkt echter wel verdacht, want je moet ongeacht wat altijd verbeteren. Overigens vraag ik me af wanneer ze met die verbeteringen een aanvang nemen, want tot nu toe gaat het juist de andere verkeerde kant op.

 11. Voor de mensen die een kort geheugen hebben: hij (Dean Rozier) zou de aanbevelingen van het rapport willen uitvoeren. De volgende ochtend had hij zijn keutel alweer ingetrokken, na een telefoontje met Schotte in opdracht van Wiels.

 12. Dean Rozier heeft het draaikonten uitgevonden, wat was zijn eerste reactie op het Rosenmuller rapport ? wat was zijn reactie op de Monkwet, hij was het ermee eens maar zou het anders gezegd hebben. Heel, heel misschien meent hij wel goed maar is hij inmiddels zo gehecht aan het pluche dat hij daarvoor ook zijn ruggegraat heeft verkwanseld. Ik heb zo’n idee dat hij nu ook weer gebruikt wordt (zich laat gebruiken) om wat zand op het vuur en in de radertjes van de oppositie te strooien.

 13. De Hr Rozier zegt verstandige woorden maar de handelingen van zijn partij wijzen er niet op.
  Helemaal omdat Nederland er genoeg van heeft , een meerderheid in de tweede kamer is er nu al voor. Aruba gaat vergaande onderhandelingen aan als land om zich op te stelllen als HUB voor Nederland.
  De PS heeft totaal andere mening dan de MFK, De PS heeeft al meeermalen gezegd als de MFK niet luisterd

 14. Go Dean!

 15. Eindelijk eens iemand die iets zinnings zegt.. Go Dean!