• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Carlos Monk (Bestuur) zou, als hij in Colombia woonde, lid zijn geweest van de terroristengroep FARC. Dat heeft de minister volgens PAR-lid Omayra Leeflang zaterdag gezegd tijdens een vergadering van Pueblo Soberano. “Deze keer hebben wij opnames van zijn uitspraak.”

“Ik ben geboren in Colombia en als ik had gewoond in Colombia zou ik lid zijn geweest van de FARC”, waren de woorden van Carlos Monk volgens Leeflang. De vergadering van zijn partij vond plaats in het partijgebouw van Pueblo Soberano.

Onacceptabel
“Deze verklaring is voor een minister in functie onacceptabel, want het toont aan dat Curaçao een minister heeft die een gewapende groep, die vecht tegen de regering in Colombia, goedkeurt”, vindt het Statenlid. “De FARC maakt gebruik van ontvoeringen, moord, afpersing en drugshandel om hun doel te bereiken.”

Aanklacht
Leeflang meent dat premier Gerrit Schotte zijn verantwoordelijkheid als leider van de regering moet dragen en orde moet brengen in zijn kabinet. “Als er geen actie komt om Carlos Monk tot de orde te roepen, zal ik als ex-minister en als inwoner van Curaçao een aanklacht indienen bij Transparency International, voor associatie van een minister van de regering met een terroristische organisatie”, benadrukt de PAR-politicus.

Terroristische organisatie
De ex-minister van Onderwijs betreurt het dat ‘men internationaal verneemt dat een minister op Curaçao sympathiseert met een terroristische organisatie’. “Dit maakt dat de regering van Curaçao ook sympathiseert met een terroristische organisatie.”

De uitspraak van minister Monk is te zien/horen in dit filmpje vanaf 01.10.00:

45 reacties op “‘Monk steunt guerillagroep FARC’”

 1. sentinel Soberano,

  Echte Curacaoenaar? Dan moet Monk de liefde voor Curacao en de bevolking een keertje uitleggen. Monk strijd voor Onafhankelijkheid? Denk je echt dat daarmee de bevolking wordt geholpen? Zelfs Schotte zegt dat we er niet klaar voor zijn + alle ondernemers houden hen hart vast voor de uitlatingen die gedaan worden door de partij PS. Lees het mooie stuk in de krant van directeur Garcia (Girobank).

 2. @ Een surinamer. Je wilt niet weten hoeveel burgers iets anders wilden hebben en anders zijn gaan stemmen, maar daarvan nu zeer grote spijt hebben.

 3. @ seniel Soberano. señor ministro Monk mag dan wel als kleine jongen idd vanuit Colombia zijn gekomen, maar mijns inziens is Monk een ECHTE Curacaoenaar, ik beschouw min.Carlos Monk wel degelijk als niets minder dan Yui di Kórsou!!

  Je hebt helemaal gelijk, maar dat is al ERG GENOEG met de uitspraken die hij heeft gedaan, waarmee hij andere Curacaoenaars als verraders ziet en hen wil straffen plus nu weer de FARC. Shame, shame, shame om zo GOEDE Curacaoenaars en het land te schande te zetten zelfs over de grenzen.

 4. @Surinamer, bemoeit u zich aub met de politiek van uw eigen land mr. de Surinamer! Mogen we? Het gaat niet over Suriname en meen me bovendien niet te herinneren dat de Curacaoenaars zich ooit met de Surinaamse politiek bemoeiden. Mag het aub ons Curacaous politiek onderonsje zijn? Onze criminelen zijn onze criminelen! Wij wijzen toch ook niet de vinger naar jullie criminelen? Jullie zaken interesseren ons niet! Please!

 5. het stemgedrag van de curacaoenaars lijkt veel op die van de surinamers. ze hebben flink gestemd op criminelen of mensen met een dubieus achtergrond. daarvan zal het land niet goed worden.

 6. Enkeltje Farc, neem maar de duurste straatlantaarn mee als aandenken…
  ajooooo!!!!

 7. dat mooie rode document innemen en met luchtballon boven het gebied van de FARC hangen! brrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

 8. @Zorro,
  ha, la me nie lachu meid. de alias Zorro klopt helemaal niet bij dat wat jouw virtuele persoon in feite voorstelt. eh, had je eigenlijk niet je eitjes moeten uitbroeden? 😆
  wie heeft trouwens naar je mening gevraagd? niet ik toch? ik heb niet de behoefte noch voel ik de behoefte om jou enig rekenschap te geven! wie denk je wel dat je bent!? brutale vlegel!

 9. @Gerrit,
  señor ministro Monk mag dan wel als kleine jongen idd vanuit Colombia zijn gekomen, maar mijns inziens is Monk een ECHTE Curacaoenaar, ik beschouw min.Carlos Monk wel degelijk als niets minder dan Yui di Kórsou!!

 10. @seniel Soberano. ik kan er zo uit m’n blote hoofd een vijftal namen opnoemen die gerelateerd zijn aan of met corruptie.

  Wiels heeft het ook niet verder gebracht dan valse beschuldigingen en in zijn gezelschap missta je niet. Beroep je niet onervarenheid, want het is totaal wat anders waarop men je hier en elders steeds op betrapt. Ik wacht en velen met mij al zeer lange tijd op het eerste positieve commentaar op 1 van jouw bazelpraatjes.

 11. sentinel Soberano:

  Carlos Monk is toch een Colombiaan? Die de afgelopen verkiezingen 400 stemmen kreeg als partijleider NPA. Leeflang mag volgens u niks zeggen omdat ze geen….yu di korsou is?

  Geef Monk lekker een enkele reis naar de jungle!

 12. @wie zwijgt stemt toe,
  oke, ik ben eerlijk en mans genoeg om in dit geval mijn té haastige geplaatste response toe te geven. je hebt het trouwens heel goed ingeschat, had idd het filmpje niet vooaf bekeken, wel het bericht gelezen, weliswaar in vooglenvlucht.
  ik heb inmiddels het stukje gezien waar min.Monk idd buiten z’n boekje gaat, niet buiten “zijn” boekje, maar buiten het boekje van een minister die mijn/het eiland Kórsou zou moeten vertegenwoordigen. voor gezagsdragers en ministers bestaat er volgens mij idd een aparte code als het om het praktiseren van de algemene vrijheid van meningsuiting gaat. zij moeten/horen als het ware zelfcensuur toepassen, hoe moeilijk het soms ook is. en zeker als het om uitspraken gaat over zaken die aan landen in de buurt gerelateerd kunnen worden.
  kortom, min. Monk heeft zich jammer genoeg vergaloppeerd!

  als Curacao een groot land zou zijn geweest had ik me kunnen voorstellen dat de Colombiaanse regering het niet leuk gevonden zou hebben. maar ik denk dat ‘zij de Colombianen’ de gepolariseerde situatie waarin Kórsou op het ogenblik verkeert wel kennen/begrijpen, zij hebben immers alle ervaring van de wereld.
  ik denk dat het een beetje dom was van min. Monk. hij komt er het sterkst uit als hij dat openlijk toegeeft. ik ken de man niet, ben ook niet bekend met de rest anders zou ik het persoonlijk aan hem adviseren. maar hopelijk struinen ze bijv. ook versgeperst .com af.

  mijn te snelle reactie had eerder te maken met het gevoel van, “he he, daar heb je haar weer”! de belachelijke jacht die Leeflang op onze Curacaouse regering maakt levert wekelijks de meest wonderlijke complotten op! een week geleden was het señor ministro-presidente Francisco Schotte die er aan moest geloven.
  de man moest vernemen dat hij lid van de Italiaanse maffia is. ik bedoel maar..wat willen jullie eigenlijk? trouwens, als al die verhalen die jullie over de huidige ministers ophangen ECHT waar zijn, denken jullie dan niet dat de Amerikanen en trouwens ook de Nlandse veiligheidsdiensten er niet allang van op de hoogte zouden zijn??

  in Curacao horen wij onze problemen (zelf) onderling op te lossen en dat zonder negatieve inbreng van naar mijn mening ‘niet-Curacaoenaars’ zoals o.m. Omayra Leeflang die zelf de indruk wekt geen Yu di tera te zijn! dat blijf ik volhouden. respecteer de regering die er nu zit! als je er niet van gediend bent dan stem je hen over 3 jaar weg! dat is democratie, en niet anders. wie kan trouwens met droge ogen beweren dat de vorige regering wél brandschoon was?! ik kan er zo uit m’n blote hoofd een vijftal namen opnoemen die gerelateerd zijn aan of met corruptie. allemaal zaken waar men zelfs te Den haag van op de hoogte was en nog steeds is!!!
  dus no bin hunga niun rol aki!!!
  hypocrisie, leugens en verzinsels vieren hoogtij op Curaçao!

  enfin..als ik in Monk’s schoenen zou hebben gestaan had ik uit eigener beweging mijn onverantwoordelijke “slip of the tongue” toegegeven en tegelijkertijd erkennen dat mijn ondoordachte uitspraak door onvoldoende beheersing van m’n emoties ingegeven was. en dat ik voortaan iets beter op m’n uitspraken zal letten. maar absoluut geen excuses gericht naar Leeflang of ons, jullie. openlijk toegeven, erkennen en zorgen dat het niet meer voorkomt! alles door gebrek aan ervaring, niet echt vreemd, lijkt me!

 13. Minister Monk probeert stoere taal te slaan. Waarom verhuisd hij dan niet naar de jungle van Columbia waar hij misschien voor de helft vandaan komt. In het spaans zeggen ze “El que a hierro se vive a hierro muere”. Weer het bewijs dat Curacao geregeerd wordt door een bende. Deze man is niet goed wijs. Moet Curacao met dit soort mensen onafhankelijk worden?

 14. ”mi a nasa na Colombia i si mi tabata bibana Colombia lo mi tabata miembri di Farc”
  ********************** Hi hermanos de Colombia a qui un “brother in crime” ****************
  Laat die lafbek met z’n grote mond nu de daad bij het woord voegen en snel de jungle induiken bij zijn FARC-amigoes en NOOIT meer opduiken!
  Dit is echt de laatste druppel van het zooitje ongeregeld dat zich als landsvertegenwoordiger durft op te werpen.
  Schotte / Wiels & Co NU opzouten !!!!!!!!!! Enne, nog wel even afrekenen voor al die FUNtrips die jullie in nauwelijks een jaar hebben genoten. PAY back TIME !!!!!!!!!!!!!!!!

 15. monkey see monkey do monkey like …well monkey then go and join the farc ! we zijn je liever kwijt dan rijk….

 16. Ik betwijfel zeer of Monky Colombia nog in komt en bij de eerste poging zal hij waarschijnlijk meteen van de luchthaven naar de gevangenis worden vervoerd. What goes around comes around.

 17. Het zijn gewoon boeven allemaal dat is duidelijk.
  Wiels getrouwd met een Nederlandse, Schotte voorheen getrouwd met een dochter van Salas die een hotel had en waar Schotte ‘nachtportier’ was. Dus ik bedoel maar even dat we worden geregeerd tussen aanhalingstekens door de intelligentsia.
  Misschien een goed idee voor de media ‘alle reizen’ op te vragen vanaf 10.10.10 tot aan eind decembeer.
  Ik denk dat we zullen schrikken, daggelden, business class enz, enz,
  Schurkenzooi.

 18. Tja, die Monk kan helemaal niks. Was laatst de straatverlichting voor mijn deur in een duur resort kapot, wordt die na een telefoontje gelijk gerepareerd! Niet eens door Monk weggehaald………..

 19. Ik heb meer respect voor Tania Nijmeier. Die woonde helemaal in NL, niet geboren in Colombia en zij is wel actief lid geworden. Daar kan die Monk een voorbeeld aan nemen maarja dat hij geen ballen heeft weten we wel!

 20. ?? sobere seniel, hoe zielig kan men wezen

 21. Wellicht dat die 137 kilo harddrugs die de kustwacht in beslag heeft genomen van die gek Monk is. Moeten we dit soort gekken nog serieus nemen? Zit Capriles echt al vol?
  Kan hij onder curatele gesteld worden aub?

 22. @ wie zwijgt stemt toe: “LIKE”

 23. stel je voor een nederlander zegt “…Ik ben geboren in Duitsland als ik had gewoond in Duitsland zou ik lid zijn geweest van de Nazi’s…”…wow…de vraag is dan alleen wie je eerst pakt: de Duitsers of de Nederlanders…

 24. Increibel un uitspraak asina. niet te begrijpen! E mester baha komo minister, no questions asked. kan gwn niet.

 25. @ sentinel Soberano

  ik ken je niet persoonlijk maar jouw reactie is wel typerend
  niet het stuk lezen en het filmpje bekijken maar gelijk een persoon belachelijk maken en aanvallen. en niet toegeven of gewoon over het feit heenstappen dat deze minister dit zegt
  ” mi a nasa na Colombia i si mi tabata bibana Colombia lo mi tabata miembri di Farc”

  dit mag en kan nooit door een minister officieel worden gezegd dus dat is schandalig en kwalijk voor Curaçao want bij mij weten steunt Curaçao geen enkele terroristische organisatie maar volgens jou mag dat allemaal wel?

  in dit filmpje zie ik niet Leeflang die dit zegt maar toch echt Monk.
  echt respectloos voor curaçao en voor alle Colombianen hier op curaçao

 26. @ seniel Soberano. Omdat het zo ernstig en droevig is voor het aanzien van Curacao en het Koninkrijk is het blijkbaar voor jou beter om het in het belachelijke te trekken zoals je eigenlijk met alles inclusief jezelf doet. Who cares.

 27. Snap niet dat hij zegt als ik in Colombia zou wonen dan zou ik de FARC steunen. Ga dan lekker in Colombia wonen en in het oerwoud wonen.. maarja dan kan je geen salarissen van duizenden guldens pakken he Monk!

 28. laat die soberano’s lekker door gaan met onzin uitkramen en hun eigen graf graven!

 29. Wie neemt dit soort mensen serieus? hoe kan het dat de PS nog steeds sympatisanten heeft? deze man die lantaarnpalen wil verhuizen, “veraders” wil ophangen, en nu met de Farc sympathiseerd. dit figuur hoort toch in de carprilles kliniek? Hoewel de Farc stond voor een strijd voor het volk en staat nu voor drugs handel en uitbuiting als ze Nederland willen dumpen hebben ze toch een nieuwe geld schieter nodig ajo rutte bon bine cali cartel.
  Ook weer dat geleuter van hem over de slavernij, het is verschrikkelijk dat mag niemand ontkennen maar de slaven werden verkocht door afrikanen zelf en dan weer verhandeld door europeanen. Dat is heel erg maar van een Monk hypocriet omdat farc ook mensen handeld.

 30. Kan dit filmpje niet naar de media in Colombia om het daar even onder de aandacht te brengen?
  Onvoorstelbaar zo’n man zonder enig benul van verhoudingen, diplomatie en verstand……

 31. ja hoor, kom op Omayra, zet em op meid. het wordt steeds grappiger. niks verbaasd mij meer. ongelooflijk man 😆
  ach, ik zal er niet stijl van achterover slaan als Omayra en haar the turtels morgen beweren dat de moord in okt.1963 gepleegd op rip de Amerikaanse president John Kennedy gepleegd is door onze huidige min.Monk is.. 😆
  ook niet als er door Omayra & co binnenkort bendgemaakt gaat worden dat Helmin Wiels de Amerikaanse leider Martin Luther King vermoordt heeft 😆
  en als Omayra Leeflang tenslotte bekendmaakt dat de Capo der Capo’s, the Godfather der Godfathers van de Cosa Nostra niemand meer en niemand anders dan onze huidige señor ministro-presidente Francisco Schotte is, barst het karnaval los.
  wereldnieuws! primeur, hihi.i k heb het niet meer man, 😆 . 😆 . 😆

 32. Omayra ga ermee naar parlatino. Ik denk niet dat men in parlatino zoveel van FARC houdt. Monk is nota bene van dezelfde partij van Asjes die laatst bij parlatino ging huilen.

 33. Hakim was toch ook simpatisant van een terroristische organisatie. Wat gaan deze mensen doen als ze uit de regering zijn? Een staatsgreep a la Suriname?

 34. Hij is toch al lid van een guerillagroep!!!

 35. Ik heb niets met de FARC en verafschuw hun methodes (o.a.kidnapping), maar ik weet één ding zeker en dat is, dat de FARCstrijders mannen/vrouwen zijn met cojones of cojanas en bij Monk zou bij het horen van een ratelend machine geweer de dunne in zijn broek lopen en op dat moment zou hij zichzelf het liefst onzichtbaar maken. Maar alles bij elkaar vind ik het jammer dat hij niet in Colombia woont, de DAS zou het probleem Monk sin duda per direct oplossen.

 36. Nu is ook duidelijk waarom er een paar weken geleden hier agenten van de Colombiaanse Geheime Dienst rond slopen. Vreemd blijft, dat onze regering, die naar ik dacht, toch wel redelijk goede banden met Colombia heeft, een FARC sympathisant in haar midden heeft.

 37. Het zinvolle van een aanklacht bij Transparancy Int. zou Omayra Leeflang eens moeten uitleggen. TI heeft nog niet eens een opdracht gekregen en zullen dit voor kennisgeving aannemen. Er moet een betere en snellere weg zijn.

 38. Het is werkelijk ongelooflijk wat deze man uitkraamt en bewijst, dat hij niet ministeriabel is en zelfs niet toerekeningsvatbaar. Dit is dermate ernstig, dat wachten op maatregelen van Schotte op zich al een misdaad tegen het Koninkrijk is, want hij heeft andere prioriteiten. Kom op, Omayra Leeflang, vervul uw burgerplicht en snel en stuur een kopietje van de tape naar de Koninkrijksregering.

 39. Een andere leuke kop zou zijn:
  “PAR infiltreert in PS”. Er is dus kennelijk een geheim agent, misschien wel een double-agent. Wiels zou wel weer een onderzoek starten en Monk koopt een extra body-bag.

 40. iemand die de audio op een minder irritante site kan zetten?

 41. Dat verklaard waarom hij verraders wil ophangen..

 42. Deze man is echt niet goed bij zijn hoofd, zo snel mogelijk actie ondernemen tegen hem. Dit soort uitspraken zijn inderdaad onacceptabel voor een man in zijn positie.

 43. @ wancho.. where’s the like button?

 44. verbaast me niets!!

 45. Dude! Ga asjeblieft voor de FARC vechten! Zijn we van je af.