• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Werknemers van UTS voeren vandaag actie, meldt Paradise FM. De uitzendkrachten die al een tijd in dienst zijn bij het telecombedrijf, zijn boos omdat UTS weigert de uitzendkrachten in vaste dienst te nemen. Het bedrijf heeft daar naar eigen zeggen geen geld voor.

De uitzendkrachten van de overheids-nv kwamen al eerder in opstand. In oktober kwam naar voren dat sommige uitzendkrachten al jaren in dienst zijn bij verschillende overheids-nv’s, zonder uitzicht op een vaste aanstelling. De Staten stelden daarom dat UTS uitzendkrachten die een lange tijd werken bij het bedrijf, in dienst moet nemen. Maar het bedrijf zegt hiervoor geen budget te hebben.

3 reacties op “Uitzendkrachten UTS voeren actie”

 1. Henk:
  Dat klopt maar uitzendkrachten hoef je niet door te betalen als je ze niet nodig hebt en geen gebruik van ze maakt. Ik weet niet of dat hier ook achter zit hoor maar dat is wel vaak de reden dat bedrijven uitzendkrachten inzetten.

 2. UTS is een waardeloos bedrijf die zich niet aan de regels wilt houden en ook nog is slechte service verleent.

  Misschien is het een oplossing om alle politieke bestuurders en comissaressen van dit bedrijf is naar huis te sturen zonder salaris. Dan kunnen zij wel de uitzendkrachten betalen en is investeren in een goede infrastructuur die de klant helpt en niet de zak van sommige schimmige figuren.

  Het is schandalig dat bedrijven klanten missen omdat ze telefonisch niet bereikbaar zijn. Ook schandallig dat men geen korting krijgt op de rekening aangezien de helft van de tijd men niet bereikbaar is.

  Dit is nou zo typerend van deze en de vorige regering, ze kijken waar in de overheids nv’s veel geld gemaakt wordt, dan creeren zij allerlei functies binnen deze bedrijven om ze dood te melken aan salarisen van mensen (partij vriendjes en familie) die niets voor het bedrijf doen of kunnen betekenen. Zo is dat met UTS, Selikor, KTK, Curoil en DOK.

  De politici van dit land zijn in het algemeen parasiten die elk goed draaiende dienst dood melken. Nog zo een voorbeeld zijn de vele comissies die door de huidige regering worden opgezet om allerlei onzin uit te zoeken. Allemaal mensen die 4 of 5 verschillende functies hebben, voor alle functies een salaris krijgen (en pensioen) en ook nog is geen opleiding hebben gevolgd om aan deze functies te kunnen voldoen.

  Voorbeelden hiervan zijn de commisies voor Klein Curacao en de commissie die onderzoekt waarom er files bij de Caracasbaai onstaan. Verder heb je de RVC bij al de overheids NV’s. Die niets anders doen dan werkende mensen belemmeren in hun functie om ze zo op te laten rotten en hun eigen vrienden er in te zetten. Alleen duurt dit nooit lang omdat die vrienden geen capaciteit hebben om naar behoren te functioneren.

  De raad van comissaressen van de verschillende overhieds nv’s zijn goudpotten die men exploiteert ten koste van deze bedrijven. Allemaal corruptie die dit eiland zal laten zinken.

  Dit gebeurt ook in Venezuela, kijk naar alle grote winstgevende bedrijven die voor Chavez goed functioneerden en nu allemaal zijn genationaliseerd, er zijn allemaal vriendjes van Chavez neergezet en nu zijn all die bedrijven stuk en failliet. Precies het zelfde gaat hier gebeuren als we er niet mee stoppen.

  Deze manieren van werken laten ook zien hoe intelligent onze bestuurders zijn, inplaats van deel te maken van een winstgevend bedrijf voor een lange tijd en er voor te zorgen dat je daar lang van kunt profiteren, nee we laten ze dood bloeden voor korte termijn zelfverrijking.

  Als een directuer van een bedrijf het goed doet en goede resultaten behaald, dan is hij zelf verzekkerd van een lange carriere, maar hier zijn directeuren van bedrijven binnen de overheid meestal geen 2 jaar in functie. Kijk naar Curoil, Dok, CPA, UTS, zelfs de UNA wordt niet gespaard. Echt lachwekend en eigenlijk triest de mentaliteit van onze medebewoners. Opportunisten eerste klasse. En dan hebben we een OM die niemand ooit heeft aangepakt voor corruptie. Wat is er mis met de OM dat deze alles toe laat?, vraagt niemand zich dit af?.

  Er is geen enkele bestuurder die zich ooit heeft moeten verantworden met geld of een gevangenisstraf voor de pericelen die zij hebben veroorzaakt.
  YWN

 3. uitzendkrachten hebben als ze langer werken dan de afgesproken periode in de wet vast gelegd recht op een aanbieding voor een vaste baan.
  Echter deze hoeft niet gelijk te zijn van wat ze hadden. Begrijp het probleem niet voor wat betreft dat UTS geen geld heeft, ze betalen normaal meer aan een uitzendburo dan aan de werknemer als ze in vaste dienst zijn.